Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyáva lennék azért, mert...

Gyáva lennék azért, mert semmibe veszem az emberek sértegetéseit?

Figyelt kérdés
Részletesebben: Én a sértegetésekre egyszerűen nem reagálok semmit. Tőlem aztán szidhatnának engem mint a bokrot egész nap a fülem hallatára, nyíltan ócsárolhatnának, én nagy ívbe tojnék rá. Nem érdekelne, soha nem is érdekelt az ilyen szócséplés. Ha mondjuk egy disco-ba beszólogat valaki, azok nekem csak felesleges szavak, sőt, inkább csak hangok, amit egy számomra érdektelen lény hallat magából, és nekem arra felesleges bármit is reagálnom. De így vagyok mindenki mással. Tökéletesen lesz@rom ha negatív dolgokat mondogatnak nekem. Egyszerűen nem veszem magamra, amúgy meg szólás szabadság van. Amíg fizikailag nem konfrontálódom valakivel, addig semmiféle sérelem, vagy harag nincs bennem az esetleges szidalmazó felé. Mindig is ilyen voltam, és erre meg azt szokták rám mondani a barátaim, hogy gyáva vagyok, és nem állok ki magamért. Komolyan, akkor lennék a bátor, ha magamra venném ezen alsóbbrendű lények teljesen súlytanan sértegetéseit, és visszavágnék? Vagy jól elverném szerencsétleneket ezért?

2017. máj. 2. 16:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Jól teszed, Neked van igazad. Beveszed a "Lexarom tablettát".

Ez nem tévesztendő össze a gyávasággal. Meg amúgy is látszik valakin, mikor majrézik, és mikor "oda se neki".

Nekem is ilyennek kéne lennem. Kiskorom óta sajna magamba szívom a negatív beszólásokat, mint a szivacs. Felnőttként próbálkozom, több-kevesebb sikerrel, hogy lazábban vegyem a dolgokat.

2017. máj. 2. 21:31
 12/15 anonim ***** válasza:
Nem vagy gyáva, de szerintem nem ismered be magadnak, hogy igenis okoztak ezek a sértegetések benned egyfajta megkeményedést, különben nem használnál olyan magasröptű kifejezéseket mint "alsóbbrendű lény". Ez egy ellentétes reakció a megalázottságra.
2017. máj. 3. 14:36
 13/15 A kérdező kommentje:
Alsóbbrendű/alacsonyabb rendű lény, vagy létforma sci-fi nyelven olyasmit jelent, hogy nem túl fejlett, gyakran "háborúskodó" organizmusok. Amikor még egy faj nincs azon a fejlettségi szinten, hogy diplomáciával lehessen velük dűlőre jutni, és akkor csak a harc marad ellenük. Az egyszerűség kedvéért (és persze poénból) hívom a harcias mentalitású embereket így.
2017. máj. 4. 01:32
 14/15 anonim ***** válasza:

Valakit alsóbbrendű lénynek nevezni aligha egy sci-fi szójáték, legkevésbé pedig poénnak nem nevezhető. Még kakofemizmusként sem állja meg a helyét. Ez egy lealázás, kár szépíteni. Ha egy ember rosszondulatú, az nem azt jelenti, hogy alacsonyabb rendű. Ez súlyos félreértés. Emberek vagyunk, mindannyiunknak vannak hibái, senki sem tökéletes. Félreértés ne essék, ezzel nem őket akarom védeni, de a korrektség kedvéért akkor mindenkit alacsonyabb rendűnek kellene nevezned, beleértve saját magadat is, mert a morális tökéletlenség valamilyen formája mindannyiunkban benne van. Ráadul ez javítható, formálható jobb irányba, tehát már emiatt sem redukálhatsz le valakit.

Ezért írtam, hogy indulatból használod ezt a szót.

2017. máj. 4. 10:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Kinek mekkora az ingerküszöbe :)
2018. márc. 16. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!