Gyáva lennék azért, mert semmibe veszem az emberek sértegetéseit?
Nagyon ellentmondásos a leírásod. Előbb azt mondod, hogy figyelmen kívül hagysz minden sértegetést, aztán a kérdés viszont pont arról szól, hogy van egy sértés, amit nem tudsz figyelmen kívül hagyni! :D Kicsit paradox... Frusztráltságot érzel amikor a barátaid sértegetnek? Ők miben mások, mint az idegenek a diszkóban?
Az lenne a jó, ha tényleg figyelmen kívül tudnád hagyni a nem konstruktív beszólásokat, mindenkitől! :)
Kicsit bonyolult téma.
Gyáva semmiképp sem vagy, az alsóbbrendű nyomorékok szavaira nem kéne figyelned, akár a barátaid akár nem.
A bátorság és a gyávaságnak köze nincs ahhoz hogy visszaszólsz e vagy sem.
Te leszarod azt amit mondanak, nem félsz visszaszólni, csak egyszerűen nem érdekel téged. Akkor lennél gyáva, ha félnél a másik személytől és ezért nem szólnál vissza, mert félsz hogy megvernek.
Én sem szoktam magamra venni, ha olyan a helyzet. Pl. utcán egy random gyerek beszól, tőlem, nincs vele dolgom. De ha egy közösségben vagyok és ott szólnak be, akkor tekintélyesnek kell lennem, rá kell nevelni a többieket hogy tiszteljenek, ezért kiállok magamért.
Szóval helyzetfüggő, hogy mikor lenne érdemes kiállnod magadért. Illetve, ha te teljesen leszarod hogy tisztelnek e téged vagy sem, akkor kiállnod sem kell magadért, hanem szarj le mindent.
Veréssel kapcsolatban.. Ha nagyon nem bírnak magukkal már nyugodtan verheted őket szerintem. Én nekem sose kellett, elég volt dühösen néznem valakire és más hangsúlyban beszélnem, már ennyi elég hogy befejezzék.
2-es
igen, valóban ellentmondásosnak tűnhet a kiírásom, de egyrészt (ellentétben a távolabbi ismerőseimmel, vagy idegenekel) a nagyon közeli barátaim negatív véleményén azért minimálisan elgondolkodom, (persze, magamra azokat se veszem, csak meghallgatom) másrészről meg társadalmi szempontból érdekelne, hogy mi értelme van ennek az egész beszólogatás-sértődés-balhézás dolognak, ezért is tettem fel a kérdést, mert én ezekbne sose láttam értelmet.
Meg igazából a barátaim se sértegetnek, csak ilyeneket mondanak hogy "miért hagytad szó nélkül? állj már ki magadért! ne legyél gyáva!"
Tehát a szó szoros értelmében nem sértegetnek, csak úgymond uszítani próbálnak, aminek meg szerintem semmi értelme.
4-es
Hát ilyen szituáció még velem nem fordult elő, hogy mondjuk egy baráti/munkatársi/ismerősi/ társaságba valaki komolyan elkezdene sértegetni, de szerintem ha ilyesmi előfordulna, arra se lennék ideges egyáltalán. Nem látnám indokoltnak, hogy beszálljak a vitába, és megvédjem a tekintélyemet. Tenném tovább a dolgom, szép csendben.
na, akkor kérd meg őket, hogy építő jellegű kritikaként próbálják megfogalmazni a dolgot, mert így érthetetlen a mondandójuk.
Tehát azt kéne megfogalmazniuk, hogy neked mitől lenne jobb az, ha visszaszólnál. Nyilván ez lehetetlen dolog, mert csak gerjesztené a konfliktust, ami nem vezet sehova ami hasznodra lehet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!