Szerintetek probléma az, ha az ember választékosan fejezi ki magát?
Figyelt kérdés
A közelmúltban is èrtek a beszèdstílusom miatt atrocitások, ès az lenne a kèrdèsem, hogy ez tènyleg ennyire elfogadhatatlan? Fiatal korom ellenère egyèbkènt sem èrzem azt, hogy ebbe a társadalmi rètegbe illenèk.. Szeretem a magyar nyelv szèpsègèt kihasználni, de általában csak leszólnak a kortársaim. Ahogy már fent említettem pár napja elèg rendesen elszidtak miatta. Megèrtem, hogy nagyon sokan szeretnek szlengekben beszèlni, ès angol rövidítèseket használni egy hètköznapi beszèlgetèsnèl is, de azèrt mièrt kell szidni, ha normális ember módjára próbálok kommunikálni? Tènyleg mindenki hülyènek fog nèzni a nagyvilágban ha így beszèlek? Velem van a problèma? Változtassak? :\ 15/F2017. ápr. 18. 23:11
11/12 anonim válasza:
Öltözz úgy ahogy odaillő, beszélj úgy ahogy odaillő.. ha Rómában jársz.... Mint a rómaiak.. tudod.. igazából más szemében az vagy akinek öltöztél, és ahogy beszélsz. Ha tetszik, ha nem.. a fiamnak mindig azt mondom olyan csúnyán beszél, ahogyan csak akar.. amint megtanult szépen is.. beszélhetünk csúnyán.. lesz választása.. ahol kell ott szofisztikált, de a meccsen is találja fel magát.. amúgy ha sok, akkor már pszichológiai fogalom.. a tagadás egyik formája (nem fogadom el magam) a túl szofisztikált beszéd.. intellektualizál.. asszem.. aki így kommunikál.. rejti magát..:-) az érzéseit, gondolatait..
12/12 anonim válasza:
Az utolsó téved. Hiába tanult meg szépen beszélni valaki, ha igazából csúnyán beszél. Mert amikor próbál választékos lenni, érződni fog, hogy csak egy pózer, szerepe felvett, nem belülről jön.
Kedves kérdező! Orulj, hogy nem olyan primitív káromkodó vagy, mint az emberek többsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!