Szerintetek mennyire igaz, hogy a nők később az anyjuk testalkatát örökölik?
25 felett.
Környezetemben úgy vettem észre, hogy igaz. A régi sulis ismerőseim közül a legtöbb vékony lány, túlsúlyos anyukával maga is felfújódott.
Anyukám nagyon vékony, a nővérem rengeteg szart eszik, míg én tudatosan táplálkozom és sportolok, mégis kb ugyanolyan vékonyak vagyunk mindketten testalkatra - akárcsak anyukánk.
Semennyire, pontosabban vagy öröklik vagy sem.
Nézd meg, sok családban van több lány, és mégis van, amelyik kövér, van sovány, meg valahol közte is - pedig ugyanaz az anyjuk. (És nem életmódban, hanem alkatban van különbség köztük)
A túlsúlyos anyuka nem az alkatát örökíti leginkább, hanem az étkezési szokásait.
Egy leánygyermek örökölheti az alkatát nagyszülőtől, nagynénitől, bárkitől a rokonságban.
Nálunk mindhárman (anyukám a növérem meg én) kb 160 cm-esek vagyunk.
Anyukám 50 kg, én 55, a növérem meg 120.
a jól működő egészséges anyagcsere,nőknél ahogy írod is kb 25-26 éves korukig tart.
ezek után a nők 95%ánál sport és edzés nélkül jön az IR,az elhízás,ugyanolyan kalóriabevitel mellett mint addig,mivel elkezd lassulni az anyagcsere és a szénhidrát cukor dús táplálkozástól elhasználódik a hasnyálmirigy.
szóval ahogy írta is az egyik válaszoló a rest életvitel ami lehet örökletes és a táplálkozásbéli tudatlanság,érdektelenség.
persze van rengeteg ellenpélda is,ismerek sok lányt akiknek az anyukája gurul a lány meg fitnesz modell bajnok,meg rúdtánc világbajnok 30 felett és atom teste van.
edzés,étrend és ezek a dolgok lazán felülírhatóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!