Miért idegesítenek ilyen szinten az emberek?
Túl sok rossz emléked volt már azelőtt az emberekkel kapcsolatban és most mindenkire ezt vetíted ki a környezetedben...Vagy csak tényleg hülye emberek vesznek körül:)
Változtass a hozzáállásodon,az embereket nem fogod tudni megváltoztatni csak a hozzáállásodat..
Engem is idegesíteni szoktak. Pedig itthon dolgozom a városi társasházi lakásomban. Például van egy amelyik két emelettel feljebb minden hajnalban elkezdi hangosan hallgatni a rádiót és általában egész nap folytatja. Vagy amikor úgy érkeznek haza a munkából hogy rikácsolnak a folyosón. Van egy nő amelyik még akkor is olyan hangosan káromkodik a folyosón mint egy kocsis, ha nem is beszélget senkivel. Mert szerinte azt mindenkinek tudnia kell ha mondjuk a kerékpártárolóban valaki a biciklijének támasztott egy másikat. Vagy egyik nap a TESCO-s buszra ültem amikor az alkalmazottak is mentek vele haza és elképesztően vulgáris dolgokon nyerítettek, számukra az volt a munka utáni lazítás. És szándékosan idegesítenek másokat, kimutatják azt hogy ők bármit megtehetnek.
Sokat utazom Ausztriában, de ott még sosem idegesítettek az emberek.
Úgy tudom elviselni ha a viselkedésük alapján kezelem őket. Például ha rikácsolni kezd egyik a folyosón akkor nem megyek oda megkérni hogy:
- Kérem Madam/"Szőr", méltóztatna halkabban elrikácsolni hogyan méltóztatott együtt fürödni a kutyájával?
Mivel ilyen hangnemben Urakkal és Hölgyekkel szoktak beszélni.
Hanem van egy hangos zsebriasztóm aminek a kellemetlen hangjára elfutnak. Régebben meg fogfúrás hangot indítottam el PC-ről, az is olyan hatékony volt mint ha kiéhezett oroszlánt engedtem volna ki. És a normális szomszédaim még hálásak is nekem ezért hogy eltakarítom a folyosóról a nem oda valót.
49/F
Az emberek 90%-a hülye, és idegesítő. Engem is idegesítenek. Például mindig egy büdös, vagy egy dagadt ül mellém a buszon. És tuti, hogy utánam száll csak le. Ma például láttam egy tipikus kihaénnem párocskát a közértben, akik szarva a szabályokra, szépen elkezdték elfogyasztani az élelmiszert, még a kifizetése előtt. Mert nekik szabad. Nagyon idegesítő. Na, akkor a kedvenceim, a közlekedő út azon a legszűkebb részén csevegni megállók, ahol se jobbra, se balra nem lehet kikerülni őket. Észrevetted, hogy mindig így állnak meg az emberek csevegni? A bérlők felettem. Ha szólok nekik, hogy hangosak, akkor sipítoznak, hogy "Ez egy társasház, ez egy társasház!", de egyszer nem takarítottak, vagy húzták ki a kukát, amikor rájuk került a sor. Csak olyankor társasház nekik, amikor saját érdekükben kell hivatkozni rá.
Ennek ellenére én kedves és mosolygós vagyok az emberekkel, mert úgy gondolok rájuk, hogy ők az én buta népem, akiket segíteni, nevelni kell, mert önállóan életképtelenek, de szerencsére itt vagyok nekik én. :)
Kedves Kérdező!
Látom, régebbi kérdés, és nem tudom, mostanában hogy vagy ezzel a dologgal, de én mostanában jutottam el erre a szintre.
Az irodában is idegesitenek a körülöttem ülők, egyik folyamatosan beszél, de lényegtelen hülyeségeket, a másik folyton káromkodik, harmadik idétlenül vihog....
Nyilvános helyeken, tömegközlekedésen a sok hangoskodó, bunkó ember, a neveletlen visitozó kisgyerekek, akikre senki nem szól rá (ilyenkor nem tudom mi idegesit jobban, a gyerek vagy a szülő, aki nem szól rá)
Már azt hittem, velem van baj, én lettem túl antiszoc, de látom, más is van igy ezzel :)
Egyébként nemrég találtam meg, hogy létezik a mizofónia nevű betegség, ami azt jelenti, hogy bizonyos hangok elviselhetetlennek tűnnek, és szabályos dührohamot válthatnak ki az illetőből.
Szeritnem nekem tuti ez van :) pedig nem vagyok egy idegbajos tipus, de mégis, sok hang ki tud váltani belőlem olyan belső dühöt....van még itt valaki igy ezzel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!