Hogyan tudnék kb. anyanyelvi szinten megtanulni angolul?
A tankönyvekből nem hiszem. Külföld?
Netezés közben több minden ragadt rám mint az angol órákon, kb. az angol tudásom 80%-a. De inkább csak megértek alap szavakat, mondatokat nem igen tudok összerakni, csak ilyen alap mondatokat. Ha kint élnék 1 évig pl. Angliában milyen szinten tudnék angolul?
1 év az lepkefing. Itt anyanyelvi szintről beszélünk. Ahhoz éveken át kellene angol területen élned és rengeteget kellene ottaniakkal társalognod.
Én nem vagyok jó nyelvekből, de szeretem tanulni őket. Nekem 6 évig tartott amíg eljutottam C1-C2es szintre. De még mindig nem mondanám, hogy tökéletes. De nem is élek angol területen, egyszerűen csak napi szinten aktívan használom és gyakorlom.
Nem segítene. A nyelvtant tényleg meg kell tanulnod. Én 6 évesen kezdtem, minden plusz angolra eljártam. Itthon is gyakoroltam. Egy idő után csak angoluk néztem tévét, filmeket, hallgattam zenét, olvastam. Emlékszem, a barátnőmmel dalszövegeket próbáltunk fordítani, mint akik komoly kutatómunkát végezneznek.
Nehéz volt, mert a felét (többet) nem értettem, de nagyon akartam, csináltam.
Először az amerikai akcentust értettem meg, amikor a skótot próbáltam, megint úgy éreztem magam, mint egy kezdő.
De én olyan durván nyomtam, hogy már középsuliban voltak, akik azt hitték, külföldön tanultam, ha meg magyarul beszéltem, akcentusom volt a r betű miatt. (Mai napig találkozom emberekkel, akik megkérdezik, hogy magyar vagyok-e.)
Azt nem tudom, ha most elkezdenék tanulni, sikerülne-e. Időm nem lenne rá, az tuti.
De mindenféleképpen tudnod kell, a nyelvtanilag helyes formát. Nyilván nem sárga headway szinten beszélgetnek egymással, de ahhoz, hogy elhagyhass a mondatból dolgokat, tudnod kell, hogy ott a helyük.
Eszembe jutott még valami.
Nekem két ilyen ismerősöm is van. Mivel nem beszélik a nyelvet, nem angolokkal dolgoznak. Nem kapnál olyan állást, ahol irodában vagy és mindenki BBC angolt beszél körülötted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!