Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az isten van az emberekkel?

Mi az isten van az emberekkel?

Figyelt kérdés
De most tényleg.Kilépek az utcára,és pofánvág az,ahogy minden embernek az arcán látszik az unalom,es hogy mennyire k*rvára szürke az élete.Hát senkit sem érdekel hogy neki mi a jó? Mindenkinek jó az amit kap? Senki nem akar kiállni az egyértelmű igazáért? HOgy lehet így élni? Mindeki aztmondja hogy jó reggeltől estig tanulni/dolgozni,és aztán jó 60 évesen számolni a pénzt úgy hogy elment az élete a munkával? Miért nem tesznek az emberek a jobb életért? Én esküszöm hogy k*baszottul nemtudom megérteni hogy ezzel miért csak nekem van problémám,örülnék ha valami értelmes ember néhány ész érvet fel tudna hozni mert esküszöm tökön döföm magam. És ha valaki olyat ír hogy azért nem tesz senki semmit mert nem tud azt körberöhögöm.

2017. febr. 4. 20:31
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:
De ha tudják hogy lenne lehetőség színesebb életre miért elégszenek meg azzal ami van? Ez az amit nem értek
2017. febr. 4. 23:53
 22/42 anonim ***** válasza:
érdekes, én, ha kimegyek az utcára, sok mosolygó embert látok. én is rámosolygok sok emberre, és rám is rámmosolyognak. Pont azt vettem észre, hogy az utóbbi pár évben sok jó változás történt. sokszor hozzám is szólnak az utcán, metrón. bkv-n sok viccelődő, jókedvű embert látok. sokan pedig szeretnek dolgozni. pl. én. igaz, hogy szívesebben dolgoznék napi 4 órában, mint 8-ban. De engem az, hogy dolgozom, boldoggá tesz. Volt már, hogy nem dolgoztam, és nem volt jó. kell a rendszeresség, kell, hogy az ember csináljon valamit. Tanulni pedig nagyon-nagyon szeretek, nekem az életem egyik értelme biztos, hogy a tanulás. Nyilván lehet az élet még jobb, és lehet is érte tenni, ahogy nagyon sok sikeres ember tesz is érte. Nem a buta valósághősök a sikeres emberek, akiket a tévében látsz, hanem sok igazán sikeres és boldog ember van a mindennapi életben.
2017. febr. 4. 23:58
 23/42 A kérdező kommentje:
Lehet hogy engem most sokan félreértettek. Én nem azt mondom,hogy a sok pénzért kell tenni,hanem azt hogy azért életért kell csinálni valamit amit te akarsz.Én nem gondolnám hogy a sikeres ember definíciója a gazdag ember. Szerintem az a sikeres aki úgy tud élni ahogy szeretne,és azt tudja csinálni amit szeretne,de nekem nem a dolgozás/tanulás az amit szeretnék csinálni,legalábbis nem egész életemben.Nyilván kell dolgozni mert anélkül nem lesz miből élni,de az kicsit furcsa nekem ha valakinek a munkája az élete,és az a célja hogy jó helyen dolgozzon.
2017. febr. 5. 00:09
 24/42 anonim ***** válasza:
0%
Több ilyen ember kellene, mint a kérdező. Engem is ugyanígy felb asz ez a hihetetlen közöny. Hányinger. Mindenki kullog, elfogadja, hogy lenyomják a szarba, inkább becsicskul, mert még azt a 80 ezret sem kapja meg akkor. Komolyan, így hogyan lehet változást remélni? Sehogy, ez egy tutyimutyiság. A megoldás az lenne, ha mindenki egy előre megbeszélt időpontban leteszi a munkát és addig meg lenen bénulva az ország, amíg nem emelik meg legalább 2x a fizetéseket. Nevetséges, hogy Európában Svédország után hazánkban a 2. legmagasabb az adózási ráta, legdrágább a benzin és itt tart az ország, ahol. Szétcsórták a kötsög politikusok. És ki hagyta ezt nekik? A birka lakosság.
2017. febr. 5. 00:11
 25/42 anonim ***** válasza:

még nagyon kicsik vagytok, és nem tudjátok, hogy a fizetést azt nem az Orbán Viktor adja. rengeteg tényezőn múlik, hogy mennyi a fizetés, pl. államadósság, amit vissza kell fizetni, de ott van az is, hogy egy vállalatnak mennyiért érdemes ide jönnie egyáltalán befektetni. ha annyit kellene fizetésre költeniük, mint otthon nyugaton, akkor nyilván nem jönnének ide. STB.

Akinek valami nagyon nem tetszik, az ne attól várja a megoldást, hogy állambácsi csodát tegyen, és duplájára emelje a fizetését, hanem kezdjen saját vállalkozásba, és mutassa meg, mihez ért, mit tud. Nagyon sok sikeres vállalkozó, és tényleg sok sikeres FIATAL vállalkozó van az országban, ez bizonyítja, hogy igenis vannak lehetőségei annak, aki valamit akar és van esze meg tehetsége ahhoz, hogy meg is valósítsa. Ti is lehettek sikeresek, ha valami tervetek is van a siránkozáson kívül.

2017. febr. 5. 00:24
 26/42 anonim ***** válasza:

#25: aha, épp csak azt felejted el, hogy a legtöbb sikeres fiatal vállalkozó mögött komoly mentális, anyagi vagy más fizikai tőke áll ott. Ha megnézed a statisztikákat, azt hozzák le, hogy nagyrészt azokból a fiatalokból lesznek sikeres vállalkozók, akiknek a családjában is jellemző volt a vállalkozás megléte. Tehát ellesték a szakmát otthonról.

Persze biztos vannak olyanok is, akik mögött semmi és senki sem áll, na ők tényleg tudnak valamit. De egy utcaseprőből nem lesz sikeres vállalkozó az esetek 99%-ban, pusztán az életkörülményei miatt, akármilyen jó ötlete támadhat egy 21. századi seprűt illetően. Nincs mögötte anyagi, mentális eszköztár. Másrészről miből gondolod, hogy mindenkinek vállalkozónak kellene lennie az országban? Ez még viccnek is rossz.

2017. febr. 5. 00:31
 27/42 anonim ***** válasza:
Én nem ezt látom magam körül és magamat sem érzem ilyen szürkének, de lehet, hogy munkanapokon, reggel még álmosan annak látnál. Nem lehet, hogy kicsit felszínesen ítéled meg az embereket. Nem láthatsz bele mindenkinek az életébe.
2017. febr. 5. 00:42
 28/42 anonim ***** válasza:

igen, biztos otthonról leste el mindenki a vállalkozást, amikor a kommunizmus alatt nem is lehetett vállalkozni.

amúgy a felelősség másra való hárítása meg a bezzegelés a legjobb út afelé, hogy pont olyan ember legyél, mint akikről írtok: aki nem hoz semmi változást és nem csinál semmi értelmeset, csak morog meg szidja a rendszert és emiatt rosszkedvű.

vagy kézbe veszed a sorsodat, vagy marad neked továbbra is a morgás.

2017. febr. 5. 00:54
 29/42 anonim ***** válasza:

"De ha tudják hogy lenne lehetőség színesebb életre miért elégszenek meg azzal ami van? Ez az amit nem értek"

Számomra például baromi izgalmas, hogy az új versem megjelenik-e, de lehet, hogy valakinek csak firkálás. Szerintem az íróknak nagyon színes az élete, mások meg utálják az irodalmat. Van a családomban olyan ember, aki beutazta a világot, de egészen extrém helyeken is volt. Én erre nem vágyom. tököm se akar bogarakat enni Pápuában meg busmannal fotózkodni, meg poénból kiragasztani a kis falud nevét az antarktiszon (megtörtént eset, egyik ember az utazócsoportból leragasztott egy antarktiszi táblát, rajta van valamelyik magyar kisváros neve).

2017. febr. 5. 01:36
 30/42 anonim ***** válasza:
Én amúgy értem, amit mondasz, csak nem értem, miből látod amit látsz. Honnan látod egy ember arcán, hogy járt Új-Zélandon és ettől baromi boldog?
2017. febr. 5. 01:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!