Mi lehet ez? Szociális fóbia?
Főleg idegen embereknél de gyakran nem tudok mások szemébe nézni, elrántom a fejem, elfog egy szorongásos érzés, s ugyanez van ha sok ember előtt kell beszélnem, pl felelés.
DE!
Egy idő után megtudom szokni az embereket s olyankor nemtörődömmé válok gyakran s olyanokat is megcsinálok amit nem, ez sokaknak feltűnik a környezetemben, hogy nagyon "kinyílt a csipám" vagy hogy szokták mondani ezt. S utóbbi nem függ attól, hogy negatív vagy pozitív embereket szokok meg, olyan embereknél is ez van, akik például az a tipikus kötekedősek másokkal. Ha megszokom őket, jóval többet merek megtenni mint eddig, magyarul ha sokat látom őket, sokat vagyok közelükbe, stb... Akkor egy idő után kialakul ez a megszokás.
De egyszerűen az idegen szituációkat nem tudom kezelni, mikor új emberekkel kell beszélni, nagyon nem megy.
Én meg már 3 éve ismerem az osztálytársaimat Xd mégsem vagyok beszélőviszonyban senkivel :S
Nem biztos még, h szoc fóbiád van. Ha tudnál még részletesebben írni, több 'tünetet' kifejteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!