Ez szociális fóbiának számít?
Félek átmenni sok ember előtt a zebrán. Pl. félek attól, hogy azok akik az autón/buszon ülnek látnak.
Félek a forgalmas helyektől, ahol mondjuk sok ember előtt kell elsétálnom. Pl. csarnokok
Ha esetleg többen eszünk egy asztalnál valamilyen közösségben, akkor félek megszólalni. Ha kérdeznek valamit, azonnal lefagyok és nem tudok válaszolni.
Minden eszközzel kerülöm azt, hogy sok ember előtt bármit is tennem kelljen. Az is stressz, ha pl. első órán be kell mutatkozni a tanárnak a suliban.
Ez ellen lehet valamit tenni? Gyógyszer? Terápia?
Ha telefonon kell keresni valakit, az is stresszes, bár az kevésbé. Meg függ attól is, hogy kit. Ha pl. a szüleimet, akkor rendben van, viszont ha idegent, új embert, akkor stresszelek.
Ha személyesen találkozom új emberrel, akkor is feszült vagyok.
Lehet ez más fajta fóbia is, ezért kérdeztem.
Szerintem is menj el egy pszichológushoz, mert ő olyan kérdéseket tesz fel neked, amivel könnyen megállapítható, hogy mi a helyzet. Gyógyszert nem kell feltétlenül szedni. Max az elején a terápiának.
Nem olyan sok barátom van, szóval szerencsére viszonylag keveset beszélgetek.
Ha nem egyedül megyek, akkor talán kicsit jobb, de attól is függ, hogy kivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!