Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek Kit tartanak férfinak?

Az emberek Kit tartanak férfinak?

Figyelt kérdés
Kiváncsi vagyok mit gondolnak manapság az emberek ki az igazi férfi?
2017. jan. 28. 22:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, látom nem érted az öniróniát. ;) Egyáltalán nem vitáztam veled, hanem a tiedhez hasonló meglátásomat fejeztem ki, csupán csak ironikus formában tükröt tartottam egyes olyan személyeknek, akik szintén olvassák ezt a kérdést. Hátha szeretnének hozzászólni olyanok is... ;) ...ki tudja.

Hadd erőlködjenek. ;)

Bár, ha közéjük valónak érzed magad, hááát.... ;)

Akinek meg nem inge...

Szóval ha nem jött volna le eddig számodra: több felmerült momentumban is egyet értettem és egyet értek veled, kérdező.

Olvass a sorok között,

nem neked szólt az ironikus kritikám

ha nem jött volna le

(hacsak nem magadénak érzed;

de mondom, akinek nem inge...).

2017. febr. 6. 15:08
 12/14 A kérdező kommentje:

Nos lehet hogy én olvastam rosszul

Nos nem igazán szeretem az iróniát

2017. febr. 7. 16:16
 13/14 A kérdező kommentje:
A konkrétumok és az egyszerű szavakat szeretem az őszinteséget
2017. febr. 7. 16:21
 14/14 anonim ***** válasza:

Én is az egyenes beszédet és őszinteséget szeretem, azonban a művészi formák sokszor többet érnek a kiagyalt konkrét szónál - pl egy eltalált metafora, vagy hasonlat, vagy analógia.

(Pl egy vicc, egy találó vicc is olyasmi , mint a művészi önkifejezés; részben annak egy formája, és az is sokszor absztrakt, kevésbé szájbarágós.)

Adott költői kép sokszor többet elárul a konkrét szavaknál.

De egyébként a hétköznapokban többnyire én is egyszerűen és direkten fogalmazok. Ellenben ostobák felé sokszor nem érdemes konkrét szavakkal, mert beleköthetnek, másfelől nem mindig értik. Inkább olyankor szoktam ironizálni; meg amikor rákényszerítenek.

Jelen esetben nem miattad ironizáltam, nem rád utaltam mint ostobára. Hanem mert egyesek azt hiszik, jól járnak avval hosszútávon, ha mások rovására tesznek szert előny valamiben, rosszindulatúan. Nos, nekik szólt a kritizáló iróniám, de legalábbis bizonyos fajtájúaknak szólt.

2017. febr. 8. 21:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!