Ismersz olyan embert, aki valójában jómódú/gazdag, de ez nem látszik rajta?
Gondolok itt például az átlagos öltözködésre, panel lakásra, olcsó autóra, bármi ilyesmire.
Esetleg ezért nem is tudja ezt róla a környezete?
Mondjuk az vicces hogy átlag embernek csak az a "jó gazdag" aki ugyanúgy beleül nyakig a szarba mint ők :D
Amúgy kinek mire van igénye. Én nem vagyok gazdag, de például ruhákra sosem szerettem költeni, addig hordok egy cipőt míg nincs totál elkopva, pólókat is öcsémtől öröklöm, vagy kapom, de sosem veszek. Viszont mellette vettem egy "csúcs" telefont, ami másnak 1-2 havi fizetése.
Míg van olyan ismerősöm, aki 10 ezres pólókat vesz, mintha bárki is átlátna télen a pulóverén, vagy havonta cserél szemüveget, cipőt, mert a régi már nem új.
Fatal_Error
Pont erre gondoltam én is. Ez hasonló gondolkodás, mint a nekem rossz, legyen másnak is az.
Értem, hogy tiszteletreméltó, ha valaki nem hivalkodik,
de ne legyen már az a gáz, aki mondjuk gazdag és látszik is rajta. Másrészt rengeteg igen drága ruhán egyáltalán nem látszik az ára, csak mondjuk az apró részleteken.
15-ös, én erre írtam 10-esnek, hogy tiszteletreméltó: ebben hol a a sóherség?:
"Nem lett nagy az arca. Rengeteget adakozott. Egy pici házban laktak, a gyerekeinek ugyanúgy mindenért dolgozni kellett, hogy tanulják meg mi is a munka."
Tisztelem-becsülöm azokat a tehetőseket, akik egyrészt tisztességgel megdolgoztak érte, de nem hivalkodók. Természetes, hogy megveszik maguknak, amire szükségük van, és az is, hogy nem feltétlenül a duriból-kínaiból vásárolnak.
De az u.n. "újgazdagok", akiknek a csuklóján kilóban mérhető az arany karkötő, és a nyakában a kötőfék vastagságú aranylánc, stb. stb. és úgy száll ki a méregdrága autóból, hogy mindenki lássa, neki mi van...
Azért van a kétfajta gazdagság, kétfajta ember között különbség, nem kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!