Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ismersz olyan embert, aki...

Ismersz olyan embert, aki valójában jómódú/gazdag, de ez nem látszik rajta?

Figyelt kérdés

Gondolok itt például az átlagos öltözködésre, panel lakásra, olcsó autóra, bármi ilyesmire.

Esetleg ezért nem is tudja ezt róla a környezete?

2017. jan. 10. 17:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%
10-es, ez tiszteletreméltó!
2017. jan. 10. 17:44
 12/20 anonim ***** válasza:
69%
Igen. Szó szerint szakadt papucsban szakadt pólóban jártak a nyáron.spúrkodtak a kaján meg mindenen. Közben több lakás hajó stb...
2017. jan. 10. 17:55
 13/20 anonim ***** válasza:
78%

Mondjuk az vicces hogy átlag embernek csak az a "jó gazdag" aki ugyanúgy beleül nyakig a szarba mint ők :D

Amúgy kinek mire van igénye. Én nem vagyok gazdag, de például ruhákra sosem szerettem költeni, addig hordok egy cipőt míg nincs totál elkopva, pólókat is öcsémtől öröklöm, vagy kapom, de sosem veszek. Viszont mellette vettem egy "csúcs" telefont, ami másnak 1-2 havi fizetése.

Míg van olyan ismerősöm, aki 10 ezres pólókat vesz, mintha bárki is átlátna télen a pulóverén, vagy havonta cserél szemüveget, cipőt, mert a régi már nem új.

2017. jan. 10. 18:05
 14/20 anonim ***** válasza:
87%

Fatal_Error

Pont erre gondoltam én is. Ez hasonló gondolkodás, mint a nekem rossz, legyen másnak is az.

Értem, hogy tiszteletreméltó, ha valaki nem hivalkodik,

de ne legyen már az a gáz, aki mondjuk gazdag és látszik is rajta. Másrészt rengeteg igen drága ruhán egyáltalán nem látszik az ára, csak mondjuk az apró részleteken.

2017. jan. 10. 18:11
 15/20 anonim ***** válasza:
36%
Mi a tiszteletremlto abban, amikor van pénze, de soher valaki?
2017. jan. 10. 19:34
 16/20 anonim ***** válasza:
71%
Akad pár ilyen ember az ismerőseim között a párom által. Én azt mondom, sz@rrágók. Ha az ember nem ismeri őket, talán még adna is nekik egy kis aprót, vagy meghívná ebédelni, mert azt hinné, nekik nem telik rá. Szerintem nem erény ha az ember úgy néz ki, mint egy hajléktalan, annak ellenére, hogy megengedheti magának a drága dolgokat is, vagy hogy otthon magának nyírja a haját (látszik is rajta) pedig nem vágná földhöz anyagilag, ha akár 2 naponta járna mosatni-beszáríttatni, stbstb. Persze nem azt mondom, hogy éljék fel az összes pénzüket, és azzal villogjanak, hogy mennyire jól megy nekik, nekem egyik véglet sem szimpatikus, de az ismerőseim "szerény" életvitelét már betegesnek mondanám.
2017. jan. 10. 21:06
 17/20 anonim ***** válasza:
69%

15-ös, én erre írtam 10-esnek, hogy tiszteletreméltó: ebben hol a a sóherség?:

"Nem lett nagy az arca. Rengeteget adakozott. Egy pici házban laktak, a gyerekeinek ugyanúgy mindenért dolgozni kellett, hogy tanulják meg mi is a munka."

2017. jan. 10. 23:45
 18/20 anonim ***** válasza:
73%

Tisztelem-becsülöm azokat a tehetőseket, akik egyrészt tisztességgel megdolgoztak érte, de nem hivalkodók. Természetes, hogy megveszik maguknak, amire szükségük van, és az is, hogy nem feltétlenül a duriból-kínaiból vásárolnak.

De az u.n. "újgazdagok", akiknek a csuklóján kilóban mérhető az arany karkötő, és a nyakában a kötőfék vastagságú aranylánc, stb. stb. és úgy száll ki a méregdrága autóból, hogy mindenki lássa, neki mi van...

Azért van a kétfajta gazdagság, kétfajta ember között különbség, nem kevés.

2017. jan. 11. 08:15
 19/20 anonim ***** válasza:
73%
Akiket en ismerek,kozuluk senki sem hivalkodó,de nem is soher..egyszeruen megnezi mire kolt,nem pedig arra megy,hogy mki lássa,hogy o mennyire gazdag,egyszeruen teljesen átlagos eletet él,csak nem aggódik hónap végén,hogy miből fizeti ki a számlákat,okosan vásárol,ár-értek aranyt figyelembe véve,stb..es nem nyujtozik tovább soha,mint ameddig a takaroja ér,inkabb a tartalékait gyarapítja..
2017. jan. 11. 08:29
 20/20 anonim ***** válasza:
73%
Na most én nem tudom, hogy melyik kategória vagyok, kicsit összezavartak a válaszok. Egyszerű, de új autóm van, viszont szívesebben BKVzok, vagy taxi esetleg, ha sietek, mert nem mindig van kedvem vezetni. Ékszer, ruha, cipő mindig minőséges. Ritkán megyek el vásárolni, mert nem szeretek nő létemre, de akkor olyat veszek, ami évekig kitart. Stílusosan öltözöm, szerintem csak az veszi észre, hogy draga cuccaim vannak, aki nagyon jártas a márkákban, az átlag ember nem latja, mivel nincs rajta nagy márkajelzés. Kozmetikushoz és fodrászhoz is járok rendszeresen, smink is megy, de ezáltal nem a gazdagság látszik, hanem az ápoltság. Nem szoktam hivalkodni, valójában azt sem tudom, hogy ki tudja rólam, hogy jól élek, vagy sem. Nem beszélek erről még a barátaimmal sem, mert minek? Mindenki éli a saját életét. Szerintem csak az viszi túlzásba a hivalkodást, aki hirtelen lett gazdag.
2017. jan. 12. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!