Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ismersz olyan embert, aki...

Ismersz olyan embert, aki valójában jómódú/gazdag, de ez nem látszik rajta?

Figyelt kérdés

Gondolok itt például az átlagos öltözködésre, panel lakásra, olcsó autóra, bármi ilyesmire.

Esetleg ezért nem is tudja ezt róla a környezete?

2017. jan. 10. 17:03
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
4%
Hallottam ilyenről, de nem ismerem személyesen. Szerintem az újgazdagok között vannak inkább ilyenek, akik még nem nagyon tudják, hogyan "kell" sznob lenni.
2017. jan. 10. 17:19
 2/20 anonim ***** válasza:
56%
Igen,van par ilyen ismerősöm
2017. jan. 10. 17:20
 3/20 anonim ***** válasza:
52%
Igen. Egy ismerősöm pont így élt, halála után derült ki mennyi pénze van. Nem értem, miért nem élt vele.
2017. jan. 10. 17:20
 4/20 anonim ***** válasza:
75%
Pl. én is ilyesmi vagyok. A külsőségekben sokkal többet megengedhetnék magamnak, mint amennyit megengedek. Egyszerűen sajnálom a "külcsín"-re a pénzt, egyszerűen öltözködöm, olcsó autóm van ...
2017. jan. 10. 17:23
 5/20 anonim ***** válasza:
78%
Nekem volt ilyen a rokonságban. Oké, nem volt kőgazdag, de a bankszámlán álltak a milkák, ő meg a feleségével ilyen dédi szekrénye aljából halászott kabátokba jártak, kifőzdéből rendelték a kaját, de csak egy adagot, és azt megfelezték. Ez most halál komoly. Se hitelük, se gyerekük nem volt.
2017. jan. 10. 17:27
 6/20 anonim ***** válasza:
39%
Ismerek ilyet is, de az ellenkezoje gyakoribb.
2017. jan. 10. 17:28
 7/20 anonim ***** válasza:
82%

Van egy ismerősöm, tehetősek, több lakásuk, nyaralójuk is van, neki kb. hétköznapi esemény egy kiruccanás mondjuk egy spanyolországi koncertre. Nem is agyal rajta, megtetszik neki egy esemény és elmegy rá, bárhol legyen a dolog.

Viszont a külsejével egyáltalán nem foglalkozik.

Nagyon elhízott, a haja évtizedek óta ugyanolyan fazontalan, rettentően unalmas és előnytelen ruhákat hord (ezt nem bántásból írom), zokni-szandál nála simán dobogós:D

39 éves nő amúgy. De mellé humoros és értelmes, én bírom.

Na őt nem egyszer nézték ki, amikor a társasággal kajáltunk valahol, pedig az egész társaságból ő a legtehetősebb. Volt, hogy pincérficsúr beszólt neki, stb. De ő az ilyenekkel nem foglalkozik.

2017. jan. 10. 17:31
 8/20 anonim ***** válasza:
59%

Igen, ismerek. Nem játszották el, hogy csórók, mindent megvettek, amire szükségük volt, de azon kívül semmi hivalkodó sem a ruházatban, sem ékszerekben, egyebekben. Kertes házban élnek, de a gyerekeknek panelt vettek, amikor saját családot alapítottak.

Naponta keményen dolgoznak, a gyerekek is iskola-szünetben, nem igazán volt olyan, hogy nyaralás és szórjuk a pénzt. Aki nem ismeri őket közelebbről, semmiből nem tudná megállapítani, hogy van tisztességes tartalék a számlán.

2017. jan. 10. 17:31
 9/20 anonim ***** válasza:
55%

Lakik az utcánkba egy vállalkozó, sok emberrel jóban van, onnan tudom én is, meg mások is, milyen sóher.

A tesco gazdaságos kiszerelést veszi mindenből, máshova nem is jár csak a tescoba, mert szerinte ott vannak a legolcsóbb dolgok.

Volt hogy lukas volt a cipője, azt mondta legalább szellőzik(igaz ez nyáron volt).

Zoknit alsógatyát csak piacon vesz, üzletben nem, mert a piacon több tételre lehet alkudni, és alkudhat akkor valami önelégültség tölti el, állítása szerint.

Sokat lehetne még írni, de nem akarok, nehogy véletlen ő is egyszer ezt elolvassa, és magára ismerjen.

2017. jan. 10. 17:34
 10/20 anonim ***** válasza:
81%
Én olyat ismertem, aki nem fitogtatta, hogy mekkora vagyona van. Proliként kezdte az életét, de aztán nagyon sok meló és persze a nagyon nagy esze miatt a város, de lehet, hogy a megye leggazdagabb embere lett. Nem lett nagy az arca. Rengeteget adakozott. Egy pici házban laktak, a gyerekeinek ugyanúgy mindenért dolgozni kellett, hogy tanulják meg mi is a munka. Nemrég halt meg. Szerény, egyszerű volt ő is és a felesége is. A felesége sem hivalkodott sosem, turkálóból öltözködött, nem járt fodrászhoz, kozmetikushoz. Nekem ők példa értékűek, mert emberek maradtak.
2017. jan. 10. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!