Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kilehet jelenteni hogy az...

Kilehet jelenteni hogy az idehaza élő emberek, túlságosan függenek a törvényektől?

Figyelt kérdés

Lehet én vagyok különcebb a többitől, de sokan egyszerű dolgokat felnagyítanak, pl a sebesség betartása már-már művészi szinten, lejárt műszakival sokan el sem mernek indulni mert mi van ha megállítják, szóval bolhából elefántot csinálnak.

Egy üveg sör után valaki egyáltalán nem ül autóba, én rövid távokat azonban megteszek mert tudom hogy nem szállt a fejembe, persze igyekszem kerülő úton menni.

Külföldön is ennyire betartanak mindent amit a "nagykönyvben" meghatároztak, vagy embere válogatja és inkább kockáztat?

2017. jan. 10. 16:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerencsére a bűnözők mindenhol kisebbséget alkotnak.
2017. jan. 10. 16:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

"Egy üveg sör után valaki egyáltalán nem ül autóba, én rövid távokat azonban megteszek mert tudom hogy nem szállt a fejembe"

Ostoba. Ha valaki eléd ugrik és "elütteti" magát, márpedig szabálytalankodó gyalogos és biciklis mindig akad bőven... akkor az üveg söröd miatt kockáztatod a börtönt, mert hiába voltál te a vétlen fél, rögtön az lesz, hogy ha józan lettél volna, akkor talán elkerülhetted volna.

2017. jan. 10. 16:49
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiába vannak szabályok te idióta!
2017. jan. 10. 16:50
 4/11 anonim ***** válasza:

Attól vagyunk civilizált társadalom, hogy nem csak hozunk szabályokat, de be is tartjuk!

Ha mindenki "különcebb" lenne, mint te, akkor még csak ősközösséget sem alkotnánk, hanem előemberek szintjén mindenki csinálná, amihez kedve szottyan. És ez igaz a világ összes olyan országára, ahol nincs anarchia éppen!

2017. jan. 10. 17:53
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Arra nem is óhajtok reagálni, hogy nem csak vezetsz ittasan, de még dicsekszel is vele. Idióta!
2017. jan. 10. 17:54
 6/11 anonim ***** válasza:

"sebesség betartása már-már művészi szinten"

Hát nem tudom te hol jársz, én azt látom hogy így is mindenki megy mint a hülye.

"mi van ha megállítják, szóval bolhából elefántot csinálnak"

Kinek mi a bolhából elefánt. Ha hónap végén kap valaki egy 30-50 ezres csekket, annak senki nem örül.

"rövid távokat azonban megteszek mert tudom hogy nem szállt a fejembe, persze igyekszem kerülő úton menni"

Ezt hívják úgy, hogy felelőtlenség. Az emberek többsége képes előre tervezni, vagy éppen megállni hogy igyon.

2017. jan. 10. 17:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Amúgy külföldön természetesnek vesznek egy halom olyan dolgot, követési távolságtól kezdve a gyalogos átengedéséig, amit itthon nem.

Sajnos magyar ember csak a szabályokból ért, amint engedsz neki valamit azt fogja hinni hogy övé a világ és ő a világ közepe.

Elég csak azt megnézni, hogy az évente 15-16 ezer sérüléssel járó balesetből 10-12 ezer a szabályok be nem tartása miatt történik. Magyarul a balesetek 2/3-a megelőzhető lenne pusztán figyelemmel és a szabályok betartásával.

2017. jan. 10. 17:59
 8/11 anonim ***** válasza:

Valamilyen szinten mindenki függ a szabályoktól.

Még a bűnözőknek is be kell tartani a saját tárgyalásukon az eljárási törvényeket (csak akkor beszélhetnek, ha a bírótól engedélyt kapnak rá), hiába sz@rnak egyébként nagy ívben a törvényre.

Szabályok azért vannak, hogy az átlag - jogkövető -emberek életét keretekbe foglalják, azért, hogy tudják, hol az a határ, amit ha átlépnek, akkor valamilyen jogkövetkezményre lehet számítaniuk. De a szabályokat betartva, úgy élnek, ahogy akarnak.

Aki értelmesen, megfelelően szocializálódott, annak egyébként ennyi elég is a szabályokból.

2017. jan. 12. 04:36
 9/11 anonim ***** válasza:

Azt is tegyük hozzá, hogy a kérdező csupa olyan "törvényt" kritizál, ami alapvetően jól működő, könnyen betartható és teljesen jogos a létezése.

Sebességkorlátozás...az esetek 90%-ban jól meghatározott sebességhatárok vannak, figyelve az egyes kanyarokra, úthibákra, gyalogos átkelőkre, lakott területekre. Akárhányszor nem veszed figyelembe a szabályokat, azzal mind magad, mind az utastársad, mind mások életét kockáztatod...hát ezért kellenek a szabályok.

Műszaki vizsga...lehet azt mondani hogy lehúzás, de teljesen jogos a létezése. Tekintve hogy az emberek nagy része nem ért a saját autójához, vagy egyenesen szarik bele, kell egy kötelező felülvizsgálat, ami biztosítja, hogy az autód megfelelő. Ha nincs műszaki vizsgád, akkor nincs "bizonyítva" hogy az autód a forgalomba való.

Ivás...ezt azt hiszem nem is kell különösebben magyarázni.

Igazából mindhárom szabály olyan, hogy muszáj keményen megszabni. Még így is benne van hogy "na most az egyszer" elnézi a rendőr. Viszont ha eltörölnénk ezeket a szabályokat, vagy "lazítanánk" rajtuk, akkor rögtön káosz lenne.

Például ivásnál, azt könnyű megszabni hogy iszol vagy nem. Viszont máshogy nem lehet, ha azt mondják "1 pohárral belefér", akkor kinek mi az 1 pohár? 3 deci, fél liter, 2 liter? 1 pohár sör, vagy 1 pohár tömény? Szondát meg nem hord senki magánál hogy folyamatosan mérje az alkoholszintjét. Ráadásul az alkohol sem azonnal hat, bedobsz egy felest, elindulsz és észre sem veszed hogy útközben eltompulsz. Vagy ha mégis akkor meg úgy vagy hogy "na most már hazamegyek". Nem fogsz félúton megállni.

Ugyanez a sebességnél, ha azt mondanánk hogy töröljük el, emeljük, akkor azonnal menne mindenki "kipróbálni mit tud a gép". Arról meg ne is beszéljünk, hogy az emberek 90%-a nem egy Schumacher, vagy Loeb, se nem Valentino Rossi. Nem "tanulták" hogy kell kezelni az autót nagy sebességnél, de egy átlag autós még egy sima vezetéstechnikai tréningre sem fizet be.

Vagy jelenleg is úgy megy mindenki mint az állat. Mert magyar ember hogy nézi? 130 a határ, akkor alap hogy 150-el megyek mert még nem büntetik, a 155-öt meg még ki tudom magyarázni...

Vagy a műszaki vizsga, itt is mit engedjenek? Persze vicces hogy egyik nap még van másik nap nincs. De azért senki nem örülne ha még mindig 50 éves lepukkant zsigulik száguldoznának az utakon. Van egy több milliós autód, egy ilyen beléd megy, neki 50 ezer forintot ér az egész jármű, neked meg keletkezik több 100 ezres károd. Elhajt a búsba, te meg szenvedhetsz a biztosítóval vagy fizetheted magad a javítást.

2017. jan. 12. 09:54
 10/11 A kérdező kommentje:
Az alkohollal kapcsolatban, van ahol nincs zéró tolerancia még sincs belőle érdemben több baleset, se káosz, Pedig Európán belül vagyunk.
2017. jan. 12. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!