Miért depresszív minden közeli haverom?
Én is gondolkoztam már erősen, hogy véget vessek az egész életnek, de mindig vissza tart az életösztön.
Szinte minden közeli haverom/barátommal történt már ilyen, hogy ők is elgondolkoztak a dolgon és nem látnak értelmet az egész életben. Nőkkel nem igazán beszélek, nincsenek lány barátaim, így velük nem tudom, hogy mi a helyzet. Egy lánnyal beszélgettem sokat, de ő teljesen pozitívan látja a világot, szóval nem tudom, hogy ott mi a helyzet, csak a férfiaknál van ez.
Általában ők mind találnak valamit, ami segít, pl van 3 közeli barát, akik közül az egyik nyugtatót szed, másik iszik heti 3-4x, harmadik cigizik. Én sporttal kötöm le magam, sajnos már annak is a sötét oldalán állok(Teljesítményfokozók, aki érti, az érti.), szóval én se mondanám olyannak magam, aki elviseli az életet és megbírkózik bármiféle kis okosság/segítség nélkül a nehézségekkel. Sajnos ez a szomorú helyzet, lehet, hogy csak a gyenge jellemünkre vall ez a sok rossz dolog, de visszafordítani már nem tudom és igazából nem is akarom, mert nem beállok, hanem segítek valamelyest a sportban lekötni magam egy kis segítséggel, ez pedig eltereli a figyelmem a sok rosszról, ami történik az életembe.
Volt ismerősöm, aki nem bírta és felakasztotta magát egyszer.. Csak jött a hír, hogy megtalálták holtan. Emlékszem régen pedig mennyit beszéltem vele.
Miért van ez? Más is ilyen, vagy csak ez velünk van így?
Gondolom a hasonló közeg miatt van. Nekem a baráti társaságom több részből áll. Egyetem, középiskola, lakhelyek, stb. A volt lakhelyemen az ismerőseim többsége alkoholista és tényleg teljesen depresszív. Mindnél rossz a családi háttér, senki sem mutatott nekik utat. Egyetemen viszont rengeteg jó családi és anyagi hátterű ismerősöm van, akiknek kb. tökéletes az életük.
Ilyen ez. Nem mindenkinek dobja ugyanazt a gép.
24F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!