Szerintetek is depresszív nemzet vagyunk?
Japánok szerint azok.
Tudom ennek a fő oka az ország anyagi helyzete. Talán kicsit a történelmünk is.
Szerintetek ha az ország átvenné pl. a japánok erkölcsi normáit, és kicsit a vallásával is megismerkedne, akkor a magyarok talán kevésbé húznák vissza egymást?
Akárki akármit is mondjon a negativitás nagyon igaz ránk. Magas az öngyilkolási ráta is, nem olyan magas, mint Japánban, de ott tudjuk, hogy más okok miatt ölik meg magukat a népek.
Nem tudok nyilatkozni arról, hogy mi lenne, ha olyanok lennénk, mint a Japánok, mert nem ismerem az ő kultúrájukat, de az tetszik, hogy ott ha egy vezető nem felel meg a népnek, akkor azt vagy felakasztják, vagy hara kirit követ el.
Lehetséges.Jó gondolat sor.
De attól hogy utánozzák a japánokat , mint ahogy sokban utánozzák az amcsikat is. .
Attól a magyar nèp nem lesz másabb.
Vallás ide vagy oda.... szerintem.
Szerintem nem. Sok helyen jártam már és nem vettem észre, hogy annyival boldogabban lennének az emberek ott, mint nálunk. Sőt, olyan országokban, akiket tipikusan boldognak gondolunk (latin) inkább több boldogtalanságot láttam, mint itthon.
Nekem egyébként fura, hogy pont a Japánok mondják ezt. Nekem ők tűnnek teljesen befelé fordult depressziós robotoknak.
"Szerintetek ha az ország átvenné pl. a japánok erkölcsi normáit, és kicsit a vallásával is megismerkedne, akkor a magyarok talán kevésbé húznák vissza egymást?"
Nem. A magyaroknak a magyarok erkölcsi normáit kell visszavenni és a saját vallását megismerni és vállalni.
Azért vagyunk szomorúak, mert még nincs elég stadion...
...
Kicsit össze kéne szedni magunkat és nem hagyni, hogy ilyen paprikajancsik ugráljanak a fejünkön, mint a mostani vezetőség és az összes többi bohóc, akik a szemünket is kilopják.
Őszintén szólva nem tudom, mi lenne, ha át kellene venni a Japán vallást. Gyerekkorom óta szeretnék eljutni Japánban és van Japán ismerősöm (egyébként az egyik legvidámabb nő akit valaha ismertem). Mégsem tudom a választ.
A depressziót pedig mindenki magának szüntetheti meg. Azzal, hogy a -lehetőségekhez képest- a lehető legteljesebb és legalább önmagának leg igazabb életet él. Nem attól lesz valaki elégedett és mosolygós, mert van egy egymilliárdot érő kastélya, hanem, hogy azt csinálja amit szeret, azokkal van akiket szeret és akik szeretik és becsülik és minden nap megtesz magáért mindent amit megtehet.
A magyarok beelőzik az japánokat öngyilkosságban, igaz csak egy kicsivel:
És a japánok kevésbé tűnnek negatívnak, de ennek az is lehet az oka, hogy eleve kevésbé mutatják ki az érzelmeiket, és panaszkodni sem divat náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!