Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért akadnak ki,...

Az emberek miért akadnak ki, amikor valami bajuk van és megmondom, hogy normális ételt kellene enni?

Figyelt kérdés

Nem gyorskajáldában élni az életüket meg mindenféle feldolgozott, cukrozott, ízfokozóval telenyomott zsíros és olajos förmedvényeket.

Több ismerősöm is például cukorbeteg lett. Persze, hiszen nem mozog semmit, el van hízva (neki nem megy a fogyás, mert ahhoz kevesebbet kellene enni a kedvenc szemetéből) és minden vackot összekajált egész életében.

De ők tudnak a legnagyobbat sóhajtani amikor megdicsérnek, hogy 5-10 évet letagadhatom a koromból. Persze, mert én egészségesen eszem. Arról nem beszélve, hogy olcsóbb is, mint minden nap szemetet enni.

Nem értem, ha neke elmondják hogy mi a megoldás a problémámra, akkor nem megsértődöm, hanem elkezdem megoldani a bajomat.

2016. dec. 15. 11:18
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
19%

Jézus phasza, ezek a válaszok bakker!:DD

Kvrvára nem kell dietetikusnak lenni ahhoz, hogy az ember tudja, hogy egy salátában több a vitamin, mint egy kakaóscsigában.

Én átérzem, amiről írsz, kérdező. Mondjuk én tanácsot nem adok senkinek, mert aki hülye, haljon meg, de én azt tapasztalom, hogy csomóan oda meg vissza vannak tőlem, hogy nekem milyen jó az alakom, milyen szép a bőröm, milyen fiatalos vagyok, amikor meg előveszem a táskámból a céklaturmixom vagy a spenótom, vagy meglátják nálam a tesicuccot, akkor kiröhögnek meg cikiznek:D

De nem baj, az nevet, aki utoljára nevet.

2016. dec. 16. 04:16
 22/33 anonim ***** válasza:
66%

Te, én tanár vagyok. Mégse állok neki egy szülőnek se kéretlenül, hogy hogyan kéne nevelnie az elcseszett gyerekét. Ha kérdezik, segítséget kérnek, akkor bármikor, de egyik életébe se fogok beleszólni. Tudod, miért? Mert nincs jogom, b+. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki tetszik. Én is látom, mikor lóg ki a cigi a szájából, és sír, hogy amúgy nincs pénz, de nyilván nem fogok beleszólni, hogy akkor a cigire elköltött pénzt a gyerekre kéne költeni, mert kulturált ember vagyok. Na, ugyanígy felesleges beszólni valakinek, aki nem étkezik egészségesen. Mert attól előrébb lesz bárki? Nem.

2016. dec. 16. 06:44
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
22, szerintem nincs azzal semmi baj, ha az ember megemlíti, hogy másként (egészségesen) is lehet, ha esetleg az illető még nem hallott volna róla. Szimplán azért tesszük, mert jót akarunk. Ha nem akar erről hallani, meg lehet mondani normálisan is és akkor én is megmondom, hogy én meg a betegségeidről nem akarok tudni, a szuszogásod nem akarom hallgatni, a szagod nem akarom érezni és ennyi. Nem kell rögtön megsértődni és elkezdeni fröcsögni.
2016. dec. 16. 14:21
 24/33 A kérdező kommentje:

Persze az összes cukorbeteg GENETIKAI okokból lett beteg...véletlenül sem azért, mert sz**t esznek, döglenek otthon, piálnak meg a többi dolog, amiről millió kutatás készült már...és ha ezeket ráhúzom egyetlen emberre, akkor kiderül, hogy nem pusztán egészségtelenül étkezik, hanem egy csomó mindent halmoz egymásra...és kész a baj...

Nem kérdezik a véleményemet, csak éppen nekem sírnak - mert tudják, hogy vágom a témát - és amikor megmondom, hogy mi van, akkor megy a hiszti.

Csak az idióták sértődnek meg akkor, ha az arcukba tolják a hibáikat és rájuk a megoldást. Látom, itt sokaknak betalált ;)

---

Kedves élelmiszeriparban sok éve dolgozó válaszoló: Gondolom láttál már néhány statisztikát úgyhogy te is tudod, hogy kb. te vagy a kivétel és nem az elfogadott többség, de még az átlag sem.

---

A hajlamról meg annyit, hogyha hajlamos vagyok a derékfájásra, akkor nem emelgetek semmit és mérsékeltem tornázok rá. A hajlam csak egy százalék, semmi több.

2016. dec. 16. 17:55
 25/33 A kérdező kommentje:

Te, én tanár vagyok. Mégse állok neki egy szülőnek se kéretlenül, hogy hogyan kéne nevelnie az elcseszett gyerekét. Ha kérdezik, segítséget kérnek, akkor bármikor, de egyik életébe se fogok beleszólni. Tudod, miért? Mert nincs jogom, b+.

1. Képzeld, tőlem kérdezik meg nekem sírnak, hogy milyen kövérek.

2. Témától független, de van hozzá jogod. Bírom ezt a gyenge dumát, hogy "milyen jogon csinálsz ezt vagy azt?" Hát...odamegyek és megteszem. Ehhez nem kell jog. :D

2016. dec. 16. 17:57
 26/33 A kérdező kommentje:

Én átérzem, amiről írsz, kérdező. Mondjuk én tanácsot nem adok senkinek, mert aki hülye, haljon meg, de én azt tapasztalom, hogy csomóan oda meg vissza vannak tőlem, hogy nekem milyen jó az alakom, milyen szép a bőröm, milyen fiatalos vagyok, amikor meg előveszem a táskámból a céklaturmixom vagy a spenótom, vagy meglátják nálam a tesicuccot, akkor kiröhögnek meg cikiznek:D

Átérzem.

Tőlem kérik is a tanácsot...de aki nem kéri, azok közül is sokan mondják, hogy milyen fiatal a bőröm, milyen izmos vagyok, milyen jó a fenekem, hogyhogy még mindig húsznak nézek ki már lassan 10 éve... milyen könnyű nekem, hogy ÍGY SZÜLETTEM!

Aztán amikor normálisan felvilágosítom őket meg betolok az orruk elé egy gyerekkori fotót, hogy senki nem így születik, ez meg az kell hozzá...akkor szintén jön a sértődés :) És nem értem.

2016. dec. 16. 18:00
 27/33 A kérdező kommentje:

"megemlítik, hogy ez fáj, az fáj, akkor ne a nemlétező eszedet oszd, hanem inkább hallgass. Malacka."

Ahan. Ha valaki béna valamiben és én tudok rá megoldást, akkor hagyjam rá. Nem mindenki tud ilyen lelkiismeretlenül az emberek arcába hazudni kedves

"Jól vagy te így, add önmagad, nem a te hibád" uram/hölgyem. :)

2016. dec. 16. 18:03
 28/33 anonim ***** válasza:

"milyen könnyű nekem, hogy ÍGY SZÜLETTEM! "

:DIgen, igen, ez a kedvencem! Hogy én milyen SZERENCSÉS vagyok, h ilyen jól nézek ki! Ember, PCOS-em és inzulin rezisztenciám van, az átlaghoz képest 10000 méter hátránnyal indultam!!! Nekem is bőven lenne kifogásom, hogy miért lehetnék kövér, pattanásos, nyomorult, miért kellene sajnálni. Nekik fele ennyit nem kellene szenvedni, de arra sem képesek, csak panaszkodni meg oltogatni tudnak. Nekem kell MINDEN ÁLDOTT NAP végighallgatni, hogy "Mi vagy te, nyúl, kecske?" "Egyél már valami rendeset, mit játszod az eszed?" de szerintük ők az áldozatok...

2016. dec. 16. 19:17
 29/33 anonim ***** válasza:

Valamit akkor is szärul csinálsz. Amikor neked óbégatnak az emberek, de nem kérdezik meg, hogy mit kéne tenni, akkor nyilván azt várják, hogy meghallgasd őket, aztán mindenki megy tovább. Ez csak ilyen rinya. Akkor nem kell nekiállni téríteni, mert nem a változásra vágyik, csak a figyelemre. Nem kell vele törődni. Azt kell megérezni, ki a fogékony rá, ki az, aki tényleg akar magának változást. Mert egyébként az egészséges életmódra rászokni g**cinehéz. Én is szeretek jókat enni, óó, nagyon is, szeretem a kenyeret, és fix, hogy nem fogok lemondani a pörkölt+krumpli+kenyér kombóról, és a töltött káposztát SOHA nem fogom alanature enni, kivéve, ha egyszer netán cukorbeteg leszek. Én nyomtam olyan diétát az egészségem érdekében, hogy néha sírtam, mert kábé tojáson éltem meg natúr joghurton és almán. Szóval nehéz lemondani a finomságokról, és sokan nagyon tájékozatlanok abban, hogy teljes kiőrlésű lisztből is lehet sütit sütni, vagy hogy a párolt zöldség miért sokkal egészségesebb a sok szénhidrátos köretnél.. Egyszerűen nem tudnak rádöbbenni. És valószínűleg te sem tudod rádöbbenteni őket. Valószínűleg kéretlen tanácsosztogatásnak veszik, ha felháborodnak rajta. Esélyes, hogy a stílusod miatt - nem vagy nekik hiteles. Meg tényleg bicskanyitogató módon adod elő magad. És ehhez tényleg nincs jogod. Okoskodni minek? Lóf**t se érsz el vele, csak annyit, hogy utálnak. Amúgy nyilván vannak a hülyék, akik elmondják, hogy ők diétáznak, egy héten egyszer visznek munkába teljes kiőrlésű lisztből készült tésztát, a többi nap meg óránként nyomják magukba az ipari hulladék minőségű péksütit meg édességet stb. Azt főleg észre kell venni, hogy sose fogod se megtéríteni, sem pedig jobb belátásra bírni.

Egyébként pedig nem, nem fogom egyik szülőnek sem elmondani, hogyan nevelje a gyerekét, azt mondom el neki, hogyan viselkedik az iskolában, milyen a tanulmányi előmenetele. De volt már olyan szülő, aki úgy jött hozzám, hogy segítsek a gyerekével kapcsolatban. Akkor természetesen megpróbálok a legjobb tudásom és érzésem szerint megnyilvánulni. De attól még nem ugathatok bele más életébe. Bár én hiteles vagyok számukra, amikor felnőtteket tanítottam, életvezetési kérdésekbe is belebonyolódtunk, és sok olyan megjegyzésem volt, ami arról szólt, hogy a leszakadó réteg saját hibájából is tart ott, ahol. Kivétel nélkül mindig igazat adtak nekem, és egyszer se mondták, hogy miazhogy én osztogatok tanácsot..

Na, így kéne.. Hogy hiteles legyél. Mindjárt nem akadnának ki mások rád.

2016. dec. 16. 21:45
 30/33 anonim ***** válasza:
Szerintem attól függ. Ha kéretlenül mondod, az nekem sem tetszene. de ha megkérdezik, és elmondod a véleményed, majd így reagálnak, akkor igazad van.
2016. dec. 16. 22:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!