Az emberek miért akadnak ki, amikor valami bajuk van és megmondom, hogy normális ételt kellene enni?
Nem gyorskajáldában élni az életüket meg mindenféle feldolgozott, cukrozott, ízfokozóval telenyomott zsíros és olajos förmedvényeket.
Több ismerősöm is például cukorbeteg lett. Persze, hiszen nem mozog semmit, el van hízva (neki nem megy a fogyás, mert ahhoz kevesebbet kellene enni a kedvenc szemetéből) és minden vackot összekajált egész életében.
De ők tudnak a legnagyobbat sóhajtani amikor megdicsérnek, hogy 5-10 évet letagadhatom a koromból. Persze, mert én egészségesen eszem. Arról nem beszélve, hogy olcsóbb is, mint minden nap szemetet enni.
Nem értem, ha neke elmondják hogy mi a megoldás a problémámra, akkor nem megsértődöm, hanem elkezdem megoldani a bajomat.
2. Válaszoló vagyok. (Bicskanyitogató a stílusod, sajnos.)
Elmesélem a történetem.
Élelmezés-egészségüggyel foglalkozó szakember vagyok 17 év tspasztalattal. Nos, 25 évesen az egészséges táplálkozás dacára is epekövem lett. Hajlamos voltam rá. Ugyanekkor vesekövem is. Megműtöttek. Azóta nagyon meg kell válogatnom, mit eszem. Nem azt, amit szeretek, hanem ami után nincs panaszom. Sajnos, sok zöldség, gyümölcs után van. 2 évre rá volt egy balesetem. Nemzeti kincs vagyok, annyi a platina bennem. 3 hónapig járni sem tudtam.Nem édességezek, nem üdítőzök. Eszem, amit tudok, úszok, calleneticsezem. Van súlyfeleslegem, de ezekkel csak feszesíthetem magam. Rámnézel: és csak egy tohonya, kövér ember vagyok a szemedben. Pedig a valóság egész más.
Én mondjuk pont diétázom, meg konditerembe járok, de ha valami önjelölt dietetikus elkezdene nekem okoskodni arról, mit hogy kéne csinálni, én is felvonnám a szemöldökömet. Engem egy személyi edző talált meg a teremben egyszer, mondjuk akkor beszéltünk először és utoljára. Azóta már csak zavartan köszön..
16:59:
170 cm vagyok és 52 kg. Se cukorbeteg nem vagyok, se túlevő, fontos számomra az egészséges élet, annál is inkább, mert a családomban már fordult elő cukorbetegség.
Akkor tőlem már elfogadod, hogy nem pofázunk bele más életébe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!