Miért mondják a sima emberek az orvosokra, pszichológusokra, tudósokra h idióták?
Azok az emberek méllyen ismerik az adott szakma részeit. Több éves kő kemény tanulás, tapasztalat van mögöttük.
Miattuk vagyunk ott ahol vagyunk...ők mentenek meg embereket, életeket, nekik köazönhetjük a fejlődést.
Persze nem tudnak mindent, ezért kísérleteznek, felmérnek stb.
Erre egy szimpla tanár, gyári munkás.... felül akarja írni, azt mondják ne hallgassanak az orvosokra, baromság amit a tudósok mondanak stb.
Én sem vagyok túl tanult ember...érettségim és egy érettségi utáni képzésem van...de nem kételkedek abban amit az egyetemet végzett, neves és tényleg fontos helyen dolgozó emberek állítanak. Vannak köztük is vitatémák egyértelmű mert más szemszögből nézhetik, itt is van olyan aki nem túl jó szakember, épp h átesett a vizsgákon, de azt nem vonnám kétségbe amit a világon mindenhol biztosan állítanak és azt sem zárnám biztosra ki, kiálltanám ki baromságnak, amit még nem tudtak bizonyítani, mivel én nem tudhatom h ő miből vonta le ezt a következtetést...
Remélem érthetően írtam.
Csak szeretném megérteni
Sok oka lehet. Nem általánosságban mondják mindenkire, hanem egyes emberekre.
A leggyakoribb, hogy pl. találkoztak egy bunkó, hozzá nem értő, nemtörődöm orvossal, amikor egyébként segítségre lett volna szükségük. De persze ettől még vannak kedves, lelkiismeretes orvosok is.
Pszichológusával is van, aki teljesen meg van elégedve. Van, aki úgy érzi, hogy nem is akar segíteni, csak le tudja a kötelező foglalkozást. Köztük is van olyan, akinek eléggé elvont nézetei vannak és rá akarja erőszakolni másokra és van olyan, aki hétköznapi életében nem a munkájával fáraszt mindenkit, pl. egy társaságban.
Ugyanúgy mint bárhol máshol az orvosok, pszichológusok között is van mindenféle ember. Idióta is és normális is.
Tudósokat szerintem nem szokták szidni.
Az hogy valaki tanult és mélyebb ismeretei vannak egy adott témában, még nem jelenti azt, hogy ő kedves is, udvarias is, jó ember is.
Mert az internet miatt elterjedt egy halom fél- vagy téves információ arról, hogy mi a szupertuti gyógymód, ami a világ összes kárát orvosolja. Ami persze kamu, de az egyszerű ember szeret hinni abban, hogy ez ilyen egyszerű. Én a dolog lelki, érzelmi részét nem firtatom, a placebo hatás abszolút létezik, de az embernek illik tudnia, hol a határ, és mikor nem kéne C-vitamint szedni egy komoly fertőzésre mondjuk. Gyógyszerbiotechnológus vagyok, én is kapom a "gyógyszerlobbi" rágalmazásokat dögivel :D Voltak olyan tanáraim, akik idős koruk révén még a mai napig nem ismerik el, hogy léteznek a felnőtt emberben őssejtek pl. :D Tanítják, mert tanítani kell, de állítják, hogy ez kamu.
Tudósból, orvosból is van annyi szélhámos, mint szakmunkásból vagy akárki másból, sőt, meglepődnél néha milyen alapjaiban hibás elméleteket publikálnak a legnívósabb tudományos szaklapokban is (nem feltétlen szélhámosság miatt, csak egyszerűen eltekintenek az alapismeretek felett).
Egy orvos kitalálja, hogy meg akarja tölteni magát pénzzel, és csinál egy műsort arról, hogy miért jó hidrogén-peroxidot inni, vagy miért kell az ő kálium-jodid mentes konyhasóját enni :D az ember meg elhiszi, mert a hidrogén peroxid olcsóbb, mint a gyógyszer. Sajnos ez van.
Szerintem az emberek betegségtudatának hiányát is idelehet venni. Sokan nem veszik figyelembe az előjeleket és csak akkor kezdenek bármit a problémájukkal amikor már nagyobb a baj. Ilyenkor meg meglepődnek és az orvost hibáztatják, ha az első kezelés esetleg nem működne.
Az internet és a csordaszellem is jó példa, elég megnézni az oltásellenes lobbit. Autista lesz a gyerek, autista lesz a gyerek... Csak az nem fordul meg a fejükben, hogy nekik és a környezetük 99,9%-nak kutya baja pedig az oltások egy jó ideje kötelezőek.
Köszönöm szépen az értelmes hozzászólásokat :)
Az tényleg igaz h a pszochológusok élete káosz sokszor...ismerek párat :D és gyermek kori lelkibtraumák miatt lettek pszichológusok.
De attól még nem hülyeség amit állítanak és nem magát az embert szídják, hanem az állítását.
Biztosan vannak itt is csalók és túlságosan elvontak.
Nem hiszem h az internet az oka amúgy, mert a nagymamámék korosztálya is ezt csinálja.
Igen az is ok lehet h manapság elég bunkón, lekezelően kezelik a betegeket az orvosok. Nekem pl hazudott is az orvos egyszer. Tanultam arról amivel orvoshoz mentem, tudtam h mi az és hogyan kezelik. Nem nagy probléma egyébként. Na az orvos nem ért rá, és hogy hamar letudjon közölte h az nem fontos betegség, nem szokták kezelni, nem fertőző. (de igen az, csak nem fertőz könnyen).
Szóval ez 1 orvos...
az emberek 1-2 orvosból azt a következtetést vonják le h ne hallgassanak rájuk.
Van egy ismerősöm C vitamin párti :)
Az egyik ismerőse rákos lett, kemoterápiázták. Én úgy tudom h a kemoterápia mellett nem szabad C vitamint szedni. Erre az ismerősöm tömte a fejét a rákos betegnek. Segíteni akart, nem is lenne ez problema, de tudatlanul a másik ember életével "szórakozott". Az illető túlélte ha jól tudom egyébként...valószínűleg az orvostól kért véleményt erről mielőtt cselekedett vna.
Tehát az ilyenektől én nagyon fel tudok háborodni.
Ismétlem: Nem vagyok túl tanult ember, nem mondanám okosnak magam, csak hiszek az okosoknak, és megfontolom azt amit ők mondanak...:)
Emiatt valahogy mintha okpsabbnak érezném magam az átlagnál, pedig tényleg nem vagyok az...nem tudom ezt hogy elmagyarázni :/
Mindig próbálok minden infót a lehető legigazabban átadni, ami sokszor túlmagyarázásba torkollik.
Amúgy az angol orvos kutatókat szídják, pedig ott van a legnagyobb és a leginkább fejlesztett kutató intézet.
A tudósokat is hallottam már h szídják...azt mondták hogy azok is kitalálnak minden ostobaságot, mert egyszer a tv-ben azt mondták hogy.....(mellesleg se tudós neve, se intézet nem volt megnevezve).
Nagyon jól esik h ezt itt kibeszélhetem éa hogy valóban értelmes hozzászólásokat kaptam mert nagyon kirekesztve érzem magam emiatt sokszor.
Javítok:
Valószínűleg az internet is tehet róla, mert bárki bármit feltölthet...ellenörzés nélkül.
Nem tudtad, Magyarországon mindenki ért mindenhez? :)
Több millió szakértő országa vagyunk. :D
Viccen kívül, igazat adok neked, pl. annyira bírom, amikor facebook-on is mátramittoménfaluvégi nénnye-bácsi kiposztolja a sok konteós fa..ságot, egy pillanatra úgy érzik, átlátják az univerzum titkait, hú ők jól megmondták, majd visszabattyognak szépen a konyhába lehajtani egy pályinkát.
(Mielőtt: nem a vidéki életet akartam ezzel kifigurázni, de tényleg létezik ez a jelenség)
Sunshinedoll
Uh...na én ezt tuti nem bírnám, minden tiszteletem a tiéd.
Az idősebb korosztályra kevésbé jellemző, ahogy öregszik és betegszik az ember, rájön, hogy azért lehet nem olyan rossz az, ha rendes gyógyszert szed a bajára.
Nekem egyetemista csoporttársaim között is volt olyan, aki mondta, hogy ő C-vitamint meg propoliszt szed állandóan, amivel nincs is baj igazából, felnőtt ember, azt csinál, amit akar, és ezek nem is káros dolgok, sőt, viszont mikor gyereket szült, kicsit elgondolkoztam azon, hogy vajon ennek a gyereknek fog adni vajon gyógyszert ha kell, vagy majd propolisszal akarja kigyógyítani a - mittudomén - meningitiszből, most arról volt valami hír mostanában.
De a legnagyobb baj nem is az, hogy van, aki megveszi, mert hát ha van rá pénze, vegye, ha jól sik neki, hanem az az erkölcstelenség a gáz, amikor valaki kihasználja mások naivitását, és ilyeneken akar meggazdagodni - vagy épp meg is teszi.
Mert ok, hogy a homeopáia pl baromság, de veszélytelen (peroxidot inni mondjuk már nem túl egészséges), de azért nagy lehúzás, na. Ez tipikusan olyan dolog, ami a középosztály privilégiuma, mert a kisnyugdíjas Marika nénit, aki nem tudja megvennia gyógszereit mert NINCS RÁ PÉNZE és rosszul van, nem igazán nyugtatja meg, ha a szomszéd azt mondja, hogy nembaj, a gyógyszerek meg orvosok amúgyis sz-rok :D
Nyilván a gyógyszeriparban is van ilyen, pl évente beadatni az indfuenza vírus elleni oltást, mikor elég lenne ötévente is bőven, de legalább az használ is, bár kétségtelen több kockázattal jár évente beadatni, mint ötévente mondjuk, vagy mikor a patikában sokszor a drága, túlhájpolt készítmények vannak kirakva, a pult mögött meg a jobbak lapulnak :D Vizsgáltam én már olyan probiotikumot, amiből egy darab élő telep nem nőtt ki, na :D
De amikor orvos ismerőseimnek a beteg pampog, hogy neki igenis írjon antibiotikumot influenzára, és közben fogalma sincs, miért nem lehet, és milyen sok, még csak jelenleg vizsgálni kezdett káros hatásai vannak a túlzott antibiotikum szedésnek, azért az elég gáz.
De azért valahogy balanszolni kéne a kettőt és mondjuk nem költeni ezreket a bevizsgálatlan kurkuma tablettára aminek jó ha 1%-a szívódik fel, mikor száz forintért megveszed a fűszeres polcról :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!