Hogy van az, hogy jobb kezes vagyok, bal kézzel csak tükörírással tudok írni és ha azt tükör elé teszem, szebb és olvashatóbb a külalakom mint amit jobbal írtam?
Gyerekkoromban én is tudtam ballal tükörírással írni. Most a kérdés kedvéért megpróbáltam, még mindig megy de a tükörben nem szebb a külalakja, mint a jobb kezesnek, sőt. Mondjuk lehet azért, mert 10 éve nem gyakoroltam.
Amúgy én csak táblára ill. függőleges felületre tudok bal kézzel írni, oda ugyanúgy, mint jobbal. Vízszintes felületre pl. papír az asztalon, már nem szép, lassabban is megy.
Más területen nem vagy kétkezes?
Úgy értem, hogy én pl. mikor melyik kezemmel eszek, mindkét kezemmel tudok festeni (egyszerre is), vágni, mosogatni, ilyeneket. A biciklimen pl. fordítva vannak bekötve a fékek, mert úgy kényelmesebb. Csak írni kényelmesebb jobbal, mert azt eleve úgy tanították. Amúgy nekem apukám balkezes, de ő is jobb kézzel ír, mert az iskolában akkor még csak úgy engedték. Engem nem szabályoztak be, lévén 4 évesen már írtam de mivel így láttam mindenkitől, evidens volt a jobb kéz.
Köszönöm a válaszokat!
Édesanyám azt mondta, hogy nem szoktattak át bal kézről jobb kézre, viszont az valóban igaz, hogy van olyan, amikor észre sem veszem és bal kézzel csinálok dolgokat: eszek, varrok, rajzolok stb.
És igen, bal kézzel lassabban írok, viszont sokkal olvashatóbban, még tükörírásban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!