Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mihez kezdhet az, aki sok...

Mihez kezdhet az, aki sok nyelven beszél, de nem végzett nyelvszakot?

Figyelt kérdés
Most légyszi ne azt tanácsoljátok, hogy végezzen nyelvszakot, kíváncsi vagyok, a nyelvtudás önmagában mit ér ilyen egyetemi szak nélkül.
2016. dec. 8. 13:26
 1/4 anonim ***** válasza:

4 nyelven beszélek folyékonyan, én anno egy SSCben kezdtem el dolgozni (végzettség híján a nyelvtudásom volt az, ami miatt felvettek), ott pedig találtam olyan munkát/részleget idővel, ami megtetszett, képeztem magam benne, bizonyítottam, előreléptem és most, 2 országgal és 5 évvel később egy jó pozícióban dolgozom, jó fizetésért, folyamatos szakmai fejlődéssel.. Pedig ha nekem akár 6 éve valaki azt mondja, hogy irodista leszek (project manager vagyok amúgy), nagyon kiröhögöm :)

De ha pl. tolmácsolásban/fordításban gondolkodsz (sok pénz van ebben, de nekem nagyon nem tetszett maga a munka), tehetsz szakfordítói vizsgát is - már ha van egyetemi végzettséged, ami nem muszáj, hogy nyelvszakon legyen.

[link]

Azokban az országokban, amiknek beszéled a nyelvét, könnyebben el tudsz helyezkedni, ha külföldben gondolkodsz.

Ez így az első pár dolog, ami eszembe jut, de bizonyára ennél jóval több is.

2016. dec. 8. 13:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az alapos választ!
2016. dec. 8. 17:20
 3/4 nobile86 válasza:

Kedves Kérdező,

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Én is egy multinál dolgozom. Bár én végeztem nyelvszakot, és közben, utána tanultam más nyelveket is, de földrajzszakos, teológus és más diplomával rendelkező kollégám is van. Sőtt, pár hónapja dolgozik velünk egy lány, aki 19 éves, félig olasz félig Magyar, beszél még angolul és spanyolul is, de nem a papírja miatt van itt hanem a tudására van szükség.

Úgyhogy ez ne tartson vissza, hajrá!

Sok sikert!

2016. dec. 14. 14:07
 4/4 A kérdező kommentje:
Ennek örülök, mert szívesen fordítanék.
2016. dec. 14. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!