Szerintetek született kommunista vagyok, vagy egyszerűen csak egy megkeseredett/irigy/sz*r alak?
Röviden magamról.
A következőket GYŰLÖLÖM: az önfényezést/egoista másokat lenéző embereket/sikerekkel való kérkedést/pózőrködést/ripacskodást/hedonizmust/motivációt/feltűnési viszketegséget (facebook).
Ez eléggé absztraktnak hangzik, szóval jobban kellene ismernetek, hogy igazából tudjátok konkrétan miket értek ezek alatt. Kinyílik a bicska a zsebemben, amikor olyan önelégült embereket látok, akik oda-vissza vannak a diplomájukkal/pózerkodnak a szakdolgozatukkal, a leendő "Sales and Marketing Development...f*@$omtudja milyen hiper-szuper céges pozícióval/állással" és céges befektetéssel (mely során természetesen rabszolgabérért fog dolgoztatni a kameráknak elegáns öltönyben pózoló és vigyorgó "fiatal értelmiségi generáció"), miközben a hétköznapokban szelfiznek a 25 milliós fehér bőrüléses luxusautóban, hogy az Armani napszemüveg, a jól belőtt séró vagy a szűk, formás 75D-s cickók tökéletesen látszódjanak.
Folytatom.
Megszakad a szívem, ha meglátok egy szegény/hajléktalan/fogyatékos embert. Legszívesebben (és már komolyan gondolkoztam rajta) csatlakoznék egy karitatív szervezethez, aki ilyen embereknek segít és csakis ebből él. Hajlandó lennék egy szerény életet is magaménak tudni, csakhogy tagja legyek egy ilyen ritka közösségnek, aki cserébe természetesen a lakhatásomat, csekély fizetésemet és a jövőmet is tudná biztosítani (éhen halni és nélkülözni azért nem szeretnék). Hajlandó lennék akár külföldre is kimenni, csakhogy a jóért és az emberségért küzdjek. Fogalmam sincs milyen világot tudnék elképzelni magamnak, mert a konkurálás/rivalizálás, az önelégültség és a szenvedés legkisebb jelétől is rosszul érzem magamat.
Azt, hogy ez nem attól függ, hogy valaki extrovertáltabb, vagy introvertáltabb. Hanem attól, hogy kinek milyen ismerősei vannak. De, ha nem érted, az nem az én bajom. Élj csak abban a tudatban amiben akarsz, és "húzz rá" minden személyes sérelmedet, kudarcodat erre. Ezzel csak saját magad alatt vágod a fát. Aki negatív, az csak negatív "önigazolást" kap vissza az élettől, és csak az élet rosszabbik oldalát látja.
A jót pedig kerüli, mert akkor lehet kiderülne az ég, és az nem neki való :)))
Az ilyen emberek, mint te, szeretnek szenvedni! Ez az igazság.
Egyik se.
Én is hasonlóan gondolkodom, de sajnos kevesen vagyunk ezzel így.
Szerintem meg pusztán a másokhoz való viszonyulásodból nem tudjuk eldönteni semmiesetre sem, hogy te mi vagy. Most leírod itt regénybe, hogy mit gondolsz másokról, és az alapján írjunk, rólad, ugyan már.
A puszta véleményeddel egyetértek, én sem szeretem az önfényező, teljes mértékben önérdekű felszínes embereket. De az irigységet is sokszor annak alapján tudom meghatározni, hogyha úgy pikkelsz másokra, hogy közben valahol mélyen te is vágysz arra, hogy az ő helyzetükben élj, akkor az irigység, minden körülmények között, akármilyen véleménnyel is vagy az illetőről. Illetve ha általában hiányos életkörülmények között élsz, és a kisebbségi komplexus beszél belőled, amikor a nálad jobb élethelyzetű emberekkel hasonlítgatod magad. Ott beszélünk irigységről.
A jellemed még nem fog összeállni abból, hogy milyen vágyaid vannak, s mit csinálnál feltételes módokban, hanem abból amit aktuálisan csinálsz. Teorizálni és filózni, másokat elemezgetni és kritizálni az könnyű. Igy többnyire fölöslegesen soroltad fel hogy mire lennél hajlandó egy feltételezett elképzelt párhuzamos univerzumban.
Igen is tudja mi az a kommunizmus. Nem sztálinizmus féle "kommunizmusra" Kell gondolni.
És ez nem irigység, csak pusztán elege van az olyan emberekből, akik illúziókba burkolózva élnek és közben azt hiszik, hogy ők a nagy akárkik...
Nem a drága autótól, nagy háztól, drága hülyeségektől lesz értékes az ember. Ez csak egy illúzió. Attól lesz értékes egy ember, hogy milyen a lelke, mennyire képes segíteni önzetlenül másokon, stb.
És persze nem utolsó sorban a normális gondolkodástól is...
Szóval lehet, hogy kommunista a kérdező, de ez így ennyiből még egyáltalán nem biztos, de semmiképp sem szar alak. Azt sem értem miért feltételezik ilyet magáról.
Pont ő az a fajta ember, aki jól látja a dolgokat a világban, de ebből sajnos egyre kevesebb van, helyette az kapitalizmus illúziójában élő degeneráltak vannak a többségben sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!