Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Milyen az az ember, aki csak...

Milyen az az ember, aki csak akciós termékeket vásárol mindenhol?

Figyelt kérdés
2016. nov. 8. 19:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
igen akcióban vannak átverések néha.
2016. nov. 8. 19:36
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

én nézem az akciókat, pl. most először vásároltam tesco online és 500 ft-ért házhoz hozzák-ergó nekem se kocsira se benzinre nem kell költeni, plusz még akciósan vettem gyümit, mosószert stb. ami úgyis kell. ja és kaptam 3500 ft.os kupont, ergó ingyen házhoz hozzák nekem és még 3000 ft-al többet költhetek.

a pingvinpatikában is online vettem meg a dolgokat ami télre kell,fejfájáscsillapító,lázhúzó,torokgyulladásra stb. dolgokat és ott is ingyen hazahozzák és 2500 ft.al olcsóbb a netes árak mintha bemennél egy betegekkel teli gyógyszertárba és még rád is köhögnek.

én ettől, hogy akciós dolgokat vásárolok nem leszek kevesebb,hanem pont az, hogy figyelek arra mire költök.

amikor olcsó vmi beruházok rá nagyobb tételben és beosztom,nekem mindig van mindenem.

pl. más: nő létemre glamour napon tavasszal elköltöttem 12ezret szokásos női dolgokra a kuponokkal ott is spóroltam legalább 4ezret. mai napig nem kell vennem se tusfürdőt,se betétet se fogkrémet. érted.

ezekkel a jól irányzott vásárlásokkal és beosztással, havonta így el tudok félre rakni akár 70ezer forintot is és már emelt összeggel fizetem vissza a diákhitelt.

emellett egy nagyon jó színvonalon élek,glutén és tejmenetes diétán ami szintén nem olcsó.

férfi nem rakja alám a palotát, magamnak teremtek meg mindent, azzal, hogy józan ésszel költekezek.

ergó: aki akciós termékeket vásárol az nem hülye, hanem beosztja amilye van. lásd hangya és tücsök meséje, ha ismeritek.

2016. nov. 8. 20:08
 13/24 anonim ***** válasza:
Én még az eBay-en szeretek vásárolni, ahol eleve sokszor töredék áron jutok hozzá dolgokhoz, és Lyoness kártyával még pénzvisszatérítést kapok onnan is.
2016. nov. 8. 20:11
 14/24 A kérdező kommentje:

Ha akciósan veszed akkor

- valahol elismered hogy nem lenne rá teljes áron pénzed,

- lehet kicsit hibás, vagy közeli lejáratos, így rosszabb minőséget kapsz

- valakinek már nem kellett az az árú teljes áron

Van még egy, hogy nem is nagyon kellett volna, csak azért veszed mert akciós!

Meggyőzi magát az ember, hogy hát mégis azt akarja, vagy azt szereti.

Ez is érdekes jelenség.

2016. nov. 9. 09:10
 15/24 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, vedd meg akkor egész áron a dolgokat, én meg megveszem akciósan win-win. engem nem tart el senki, téged gondolom igen lol. azért nem kéne lenézni azokat akik ügyelnek a pénzükre, nem mindenki születik a rózsadombra.
2016. nov. 9. 09:50
 16/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, ahogy érzed, én meg sokszor a "teljes" árra mondom azt, hogy "mit tud ennyi pénzért"?

Pl. ha az egy nyári szandál falatnyi anyaggal, és több 10 ezer Ft-ba kerül, akkor önjáró?... :-)

Miért fizessek valamiért teljes árat, ha előbb-utóbb úgyis leárazzák? :-) Amit így megspórolok, abból tudok venni mást is.

Miért adjak ki valamiért több pénzt, ha olcsóbban is megkaphatom? Tipikus példa, látásjavítási célra, szemtornára használható raszterszemüveg 10 ezres árkategória teljes áron, kuponnal akciósan 5 ezer Ft-ért adják eBay-en megvettem 300Ft-ért... Ugyanarról a termékről van szó ugyanolyan minőségben...

Vagy pl. el akartam jutni már évek óta a Neuschwanstein kastélyhoz, 4-5 napos buszos utazás keretében alsó hangon 60.000Ft-nál kezdődik (és ebben nincsenek benne a belépők), találtam egy 3 napos buszos utat tavasszal, 15.990Ft-ért, én a többi kastélyra nem voltam annyira kíváncsi, amit a drágább utak kínálnak, erre fizettem be.

2016. nov. 9. 10:31
 17/24 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban azt tanították, hogy "addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér", miért baj, ha ehhez tartom magam és nem kapkodom összevissza az áruhiteleket, hanem kivárom, míg összejön valamire a pénzem, vagy míg leárazzák? :-)
2016. nov. 9. 11:19
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem hülyeség amit írsz.

- Lenne rá pénzem teljes áron, csak olcsóbban adják, akkor miért ne vegyem meg? Pl. a kedvenc energiaitalomat féláron adták most, minden nap megiszok belőle egyet, most vettem belőle 30 darabot, mert elfogy úgyis. De ha nem akciós, akkor is megveszem, csak akkor nem olyan sokat egyszerre.

- Az akciós meg a hibás termék mást jelent. Mind élelmiszerben, mind ruhában külön rakják a hendikepes dolgokat, úgy, hogy egyértelmű legyen, hogy sérültek. Az akció szimplán annyit jelent, hogy gyorsan akarnak megszabadulni egy adott terméktől, pl. szezonok előtti árukisöprés. De attól azok még nem sérült vagy hibás termékek.

- Szóval gondolod, hogy az akciós termék mindig akciós marad, vagy becsődöl, mert nem veszik teljes áron az emberek? Most komolyan? Gondolod már végig. Ha az adot áru létezik, és nem akciós folyton, akkor kell lenni olyannak, aki teljes áron megveszi.

Az utolsó gondolatodban van valami, ez a jelenség tényleg létezik, de én mondjuk elég céltudatosan vásárolok, csak azt veszem ami kell, ha pont akciós is van az adott termékből, akkor meg örülök.

2016. nov. 10. 13:37
 19/24 anonim ***** válasza:

Nem kell regisztrálnod, csak olvasd el:

[link]

Apám kimászott a szegénységből, amiben felnőtt, most kényelmesen él nyugdíjasan, ehhez kellett az, hogy tudjon megtakarítani, és hogy ésszel vásároljon.

2016. nov. 10. 13:54
 20/24 A kérdező kommentje:

Én a tudatról beszéltem hogy akciósan vagy kénytelen venni sokmindent, mert nem tudod megfizetni.

Nem azt jelenti hogy ne srórolj.

Bár tényleg a magyar egy árérzékeny fajta ember.

(nem véletlen)

De senkinek nem reális hogy annyit keress hogy ne érdekeljen hogy mennyibe kerül, mert a fizetésed elenyésző része?

De azt kellene elkerülni, hogy mint az öreganyók szaladgálnak a piacon meg az áruházakban, és nagyboldogan újságolják hogy 10-20-50 forinttal olcsóbban sikerült valamit venniük.

Egyébként tévedés! mert rengeteg dolog azért olcsóbb mert le fog járni a határideje.

De csak gondolj bele ha annyira viszik az árút akkor miért is árazzák le?

2016. nov. 10. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!