Ti hogyan vagytok képesek elfogadni hogy csak egy átlagos élet jutott nektek?
Itt van pl. Kendall és Kyle Jenner instagrammja. Lehet szidni őket hogy így úgy r_bancok, mutogatják magukat, nagy az arcuk stb, meg hogy pénzes családba születtek. De ez nem változtat a tényen hogy sokkal jobb életet élnek mint én, vagy bárki más aki ezt pl. olvassa.
Lehet jönni a magyarázatokkal, hogy hát én boldog vagyok meg stb.
Vannak emberek, akik egyszerűen olyan szinteken felemelkednek mintha nem is emberek lennének hanem valami istenségek. És vannak emberek akik olyan szintre süllyednek, hogy egy állatot többre lehet tartani náluk. És van a hatalmas tömeg, amit nem tudok hova tenni. Rengeteg ember átlagos élettel, és ez a rengeteg ember megelégszik az átlagos élettel, (és a gond nem is az átlagos, hanem a megelégszik) és csak rálegyint, hogy nekem már pedig csak ennyi jutott. Persze nem így. A valóság, hogy nem is söpörjük szőnyeg alá azt amiről nem akarunk tudomást venni, hogy vegetálunk, mert nem hogy nem akarunk róla tudni, hanem egyáltalán nem is tűnik fel a létezése.
Komolyan kérdezem, titeket nem aggaszt, hogy senkik vagytok? Hogy nem látjátok át a világ működését, hogy nem tudtok semmit? Hogy szűkös korlátokon belül gondolkodunk? És ha azt hiszed hogy nem, hogy te hű de okos vagy, sokat tudsz és szuper az életed, mégis honnan tudod? Honnan tudod hogy amihez viszonyítasz az ideális? Vegyük példaként a nyelvet. Mondhatjuk hogy a nyelv is lekorlátozza a gondolkodásunkat, mert ha ki lett volna találva egy sokkal részletesebb nyelv, már akár magasabb szinten lennénk képesek gondolkodni. Nem hiszem, hogy csak így tud működni ez a világ. Hogy ez az örök alá-fölé rendeltség megy és a harc de mindhiába, hogy ÉN legyek a legjobb. A saját kis gyatra jelentéktelen életünkben versenyezgetünk egymással de vannak emberek akikkel nem vehetjük fel a versenyt. Politikusok, nagy emberek, hírességek stb. Nem gondolkodtok el azon hogy ők is hús vér emberek, szervekkel, tudattal (ami nagyon könnyen alakítható és formálható) mint egy gyári munkás, vagy akár TE, aki ezt olvassa. Ez a Kyle Jenner is csak egy EMBER és én is csak egy EMBER vagyok. Lehet hogy nincs annyi pénzem. De ugyanúgy van testem, agyam, tudatom, érzéseim, gondolataim. Igazából a kiindulási pont nem különbözik. Mind egyek vagyunk egy pontban. Minden más már a kint és bent kapcsolata. Van aki képes felemelkedni és van aki nem.
Szeretném megkérdezi az itteni embereket, (azt a kevéskét) akik boldognak vallják magukat, hogy titeket mi elégít ki lelkileg szellemileg, mitől érzitek boldognak magatokat és gondolkodtatok-e már azon, hogy jól-e az, hogy csak átlagos tudatlan (bocsánat a kifejezésért, de így gondolom és magamról is úgy szint.) emberek vagytok akik tulajdonképpen azért léteznek hogy működtessenek egy rendszert?
Köszönöm előre a válaszokat.
"15.-ös vagyok, véleményem szerint azt a boldogsági szintet kell elérnünk amivel meg vagyunk elégedve és amivel úgy érezzük, hogy egy számunkra jó életet le tudunk élni" ez egy jó vicc. mégis, miből gondolod hogy egy emberi lény képes tökéletes döntéshozatalra és tökéletes véleményalkotásra tökéletes, ideális helyzetfelismerésre? nincs ideál. nincs ideális ember, nincs semmi ami ideális és normális lenne. ez csak a fejünkben létezik, mert mi emberek minden kategorizálunk és mindent meghatározunk, mert csak így tudunk létezni, gondolkodni és kommunikálni egymással. nincs egy k_baszott biztos pont. az oké, hogy azt hisszük hogy egy bizonyos dolog úgy van ahogy mi gondoljuk. de gondolom én, hogy ez talán nincs így. és egyébként eltérsz a témától, én pontosan arról beszélek hogy a boldogság nem behatárolható, mivel nem meghatározható szubjektív dologról van szó, ami valójában véve csak egy szó. valódi jelentése nincs. konkrét jelentése nincs. ha nincs ideál akkor nem létezhet ideális boldogság se, így nem tudhatjuk mi az a boldogság, csak dobálózunk ezzel a szóval.
azzal viszont egyet értek hogy talán egy "magasabb tudati szintre kell lépni", de ha kiöljük magunkból a pesszimitást és a negatív érzelmeket, akkor megrekedünk egy szinten.
számomra két opció létezik, a teljes hedonizmus, az élvezetek, a most, a "tökmindegy" csak érezzem jól magam és a minden elfogadása. a másik opció a felfelé törés.
hogy melyik a jobb, attól függ hol húzódnak a fent és lent határai, és hogy vannak-e határok, hogy egyáltalán létezik-e fent és lent. vagy ez is csupán a mi "illúziónk" része.
Kérdező, te feljebb akarsz törni, mégis szűken látsz, saját magad határolod be.
"ez egy jó vicc. mégis, miből gondolod hogy egy emberi lény képes tökéletes döntéshozatalra és tökéletes véleményalkotásra tökéletes, ideális helyzetfelismerésre?" Én ilyet egy szóval se mondtam, az ideális, nem csak tökéletes jelent, megfelelőt is, és ami megfelelő nem az nem feltétlen tökéletes.
" a boldogság nem behatárolható, mivel nem meghatározható szubjektív dologról van szó, ami valójában véve csak egy szó. valódi jelentése nincs."
Már miért ne lenne szubjektív, a boldogság pont az egyén érzésvilágából indul ki, pont, hogy szubjektív, mivel mindenki mástól lesz boldog.
", így nem tudhatjuk mi az a boldogság, csak dobálózunk ezzel a szóval." Ez inkább rád igaz, mivel te nem éreztél még korlátlan mennyiségű örömérzetet ami betelít és túl is csordul, de ezt ne vetítsd rá minden emberre, te még nem értél arra a szellemi szintre, hogy ehhez hozzá tudj férni és hozzá tudj jutni, és onnan tudod, hogy valami igazi boldogság és nem csak egy érzés amiről azt hisszük, hogy az, hogy nem tudsz ráunni, nem érzed azt, hogy ennél több kell, nem érzel hiányérzetet, csak a tökéletességet érzed, és csak akkor fogod megtudni mi is az a tökéletesség, ha átéled minden porcikáddal ezt az érzést.
"de ha kiöljük magunkból a pesszimitást és a negatív érzelmeket, akkor megrekedünk egy szinten. "
Nem rekedünk meg, pont, hogy túllépünk azon a tudati szinten amibe ezek a korlátolt visszafogó érzések vannak, mert ez rekeszt meg minket, ezért nem tud mindenki gazdag lenni, mert fél, nem mer pl belekezdeni egy vállalkozásba, mert elbizonytalanodik, megijed, és az lesz a fejében, hogy mi lesz ha nem sikerül? Mi lesz ha bebukok és semmim se marad? Ez fog vissza minket, a negatív gondolatok és a negatív érzelmek, ez igaz az egészségünkre nézve is és a az emberi kapcsolatokra is, és a párkapcsolatokra is.
"számomra két opció létezik, a teljes hedonizmus, az élvezetek, a most, a "tökmindegy" csak érezzem jól magam és a minden elfogadása. a másik opció a felfelé törés. "
Ne csak ebben a 2 dimenzióban láss, feltörni csak úgy tudsz, ha MOST érzed jól magad, nem 5 perc múlva, nem holnap vagy jövőhéten, mert akkor sose fogod magad jól érezni, mivel behatárolod magad, hogy majd egyszer a jövőben jól érzed magad, MOST érezd jól magad, hogy MOST lehess pillanatról pillanatra boldogabb, és MOST tudj fejlődni, a tudati fejlődés az nem egy hatalmas ugrás egyik pillanatról a másikra, egy folyamatos aprólékos fejlődés, és egy valamit tanácsolok, hogyha magasabbra akarsz törni, akkor menj mélyebbre , saját magadban, menj minél mélyebbre, és akkor megszűnik az egó irányítása az igazi Én felett.
Nem írtam hogy felfelé akarok törni, én csupán csodálom néhány ember mire képes, mivé képes válni és hogy mi rejlik és talán még mi van elrejtve egy emberi lényben.
Én ilyet egy szóval se mondtam, az ideális, nem csak tökéletes jelent, megfelelőt is, és ami megfelelő nem az nem feltétlen tökéletes. -
Honnan tudom hogy mi az hogy MEGFELELŐ? Honnan tudom hogy nekem valami megfelel? Honnan? Mégis honnan ismerhetem én annyira magam, honnan tudhatom hogy nincs finomabb a zsíroskenyérnél ha még nem ettem mást? Talán csak azt hihetjük valamiről, hogy megfelel.
Már miért ne lenne szubjektív, a boldogság pont az egyén érzésvilágából indul ki, pont, hogy szubjektív, mivel mindenki mástól lesz boldog. - Pont ezért el kéne felejteni ennek a szónak az olyan szintű használatát mintha egy határvonal lenne amit valaki elér, valaki nem, de ettől eltekintve még mindig nem tudjuk hogy konkrétan mi az hogy boldogság a saját szubjektív világunkban sem meghatározni. Saját magunkban sincs meg az a vonal, talán csak azt hisszük.
Ez inkább rád igaz, mivel te nem éreztél még korlátlan mennyiségű örömérzetet ami betelít és túl is csordul, de ezt ne vetítsd rá minden emberre, te még nem értél arra a szellemi szintre, hogy ehhez hozzá tudj férni és hozzá tudj jutni, és onnan tudod, hogy valami igazi boldogság és nem csak egy érzés amiről azt hisszük, hogy az, hogy nem tudsz ráunni, nem érzed azt, hogy ennél több kell, nem érzel hiányérzetet, csak a tökéletességet érzed, és csak akkor fogod megtudni mi is az a tökéletesség, ha átéled minden porcikáddal ezt az érzést. - érdekelne hogy ha így beszélsz erről (bizonyára volt benne részed) hogyan érted el. igen, talán nem voltam a legtöbbször boldog eddigi életem során. talán csak azért mert ezeket a nézeteket vallom. éreztem már jól magam annyira hogy nem volt kedvem már gondolkodni se és úgy éreztem most minden rendben van. de mint írtam, van egyfajta szintű üresség, ami nem a szó szoros értelmében üresség. csak egyfajta hiány. hogy minek a hiánya... van akinek meg se fogalmazódik ez a kérdés. talán a létünk értelme, talán a létünk kezdete, a kapcsolat valami hatalmasabb dologgal mint mi. számomra ez az üresség talán az, hogy nem értem az élet értelmét, és még esélyét se látom annak hogy megértsem. nevetségen hangzik, de engem mélyen érint ez a téma, számtalanszor sírtam már amikor igazán elgondolkodtam ezen a reménytelen helyzeten. és csak annyira voltam képes gondolni, miért? miért történik ez az egész és mi miért nem érthetjük? miért nincs jogunk érteni azt ami történik velünk? annyi fontos dolog van az életben, annyi minden leköt minket. tényleg jó belegondolni hogy mennyi lehetőségünk van és az élet mennyire színes és tartalmas is lehet. én is így akarok élni, ki akarom tölteni az űrt valamivel. de vannak megváltoztathatatlan dolgok melyeken mindenki átmegy, olyan dolgok, melyek csak úgy magukkal rántanak, nem tehetsz semmit. ha rosszul érzed magad sírsz, ha boldog vagy, mosolyogsz, nevetsz, az ösztöneidnek nem tudsz parancsolni, nem tudsz semmit se tenni a természet rendje ellen. nem tehetsz semmit ami az élet felett állna, nem tehetsz ellene semmit. megszülettél és meg fogsz halni. nem értheted meg, nem ítélheted meg. mert feletted áll. 100%-osan nem parancsolhatsz magadnak. nem értheted meg magadat se. hiába hisszük hogy uralhatjuk önmagunkat, szerintem ez nem így van. gondolom én, hogy nem csak a hang vagyok amit hallok a fejemben, nem csak egy örökös párbeszéd vagyok. nem csak ennek az örökös gondolatsornak van hatalma. nem érthetjük mi történik. és ennek tudatában nekünk sincs esélyünk megérteni a valóságot, hiába vitatkozunk itt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!