Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti hogyan vagytok képesek...

Ti hogyan vagytok képesek elfogadni hogy csak egy átlagos élet jutott nektek?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Itt van pl. Kendall és Kyle Jenner instagrammja. Lehet szidni őket hogy így úgy r_bancok, mutogatják magukat, nagy az arcuk stb, meg hogy pénzes családba születtek. De ez nem változtat a tényen hogy sokkal jobb életet élnek mint én, vagy bárki más aki ezt pl. olvassa.

Lehet jönni a magyarázatokkal, hogy hát én boldog vagyok meg stb.

Vannak emberek, akik egyszerűen olyan szinteken felemelkednek mintha nem is emberek lennének hanem valami istenségek. És vannak emberek akik olyan szintre süllyednek, hogy egy állatot többre lehet tartani náluk. És van a hatalmas tömeg, amit nem tudok hova tenni. Rengeteg ember átlagos élettel, és ez a rengeteg ember megelégszik az átlagos élettel, (és a gond nem is az átlagos, hanem a megelégszik) és csak rálegyint, hogy nekem már pedig csak ennyi jutott. Persze nem így. A valóság, hogy nem is söpörjük szőnyeg alá azt amiről nem akarunk tudomást venni, hogy vegetálunk, mert nem hogy nem akarunk róla tudni, hanem egyáltalán nem is tűnik fel a létezése.

Komolyan kérdezem, titeket nem aggaszt, hogy senkik vagytok? Hogy nem látjátok át a világ működését, hogy nem tudtok semmit? Hogy szűkös korlátokon belül gondolkodunk? És ha azt hiszed hogy nem, hogy te hű de okos vagy, sokat tudsz és szuper az életed, mégis honnan tudod? Honnan tudod hogy amihez viszonyítasz az ideális? Vegyük példaként a nyelvet. Mondhatjuk hogy a nyelv is lekorlátozza a gondolkodásunkat, mert ha ki lett volna találva egy sokkal részletesebb nyelv, már akár magasabb szinten lennénk képesek gondolkodni. Nem hiszem, hogy csak így tud működni ez a világ. Hogy ez az örök alá-fölé rendeltség megy és a harc de mindhiába, hogy ÉN legyek a legjobb. A saját kis gyatra jelentéktelen életünkben versenyezgetünk egymással de vannak emberek akikkel nem vehetjük fel a versenyt. Politikusok, nagy emberek, hírességek stb. Nem gondolkodtok el azon hogy ők is hús vér emberek, szervekkel, tudattal (ami nagyon könnyen alakítható és formálható) mint egy gyári munkás, vagy akár TE, aki ezt olvassa. Ez a Kyle Jenner is csak egy EMBER és én is csak egy EMBER vagyok. Lehet hogy nincs annyi pénzem. De ugyanúgy van testem, agyam, tudatom, érzéseim, gondolataim. Igazából a kiindulási pont nem különbözik. Mind egyek vagyunk egy pontban. Minden más már a kint és bent kapcsolata. Van aki képes felemelkedni és van aki nem.

Szeretném megkérdezi az itteni embereket, (azt a kevéskét) akik boldognak vallják magukat, hogy titeket mi elégít ki lelkileg szellemileg, mitől érzitek boldognak magatokat és gondolkodtatok-e már azon, hogy jól-e az, hogy csak átlagos tudatlan (bocsánat a kifejezésért, de így gondolom és magamról is úgy szint.) emberek vagytok akik tulajdonképpen azért léteznek hogy működtessenek egy rendszert?

Köszönöm előre a válaszokat.

2016. nov. 6. 17:51
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Esküszöm felmérgel, hogy te, utolsó mennyire KORLÁTOLT vagy. :D Szerinted a legtöbb celeb azért néz ki a koránál jóval fiatalabbnak mert gyógyszerezik, anorexiás meg a f_szom se tudja mit csinál. Ha én nem látok bele, te hogyan látsz bele?
2016. nov. 6. 18:57
 12/33 A kérdező kommentje:
Borzasztó ami itt megy. Komolyan nincsenek rá szavak. Erre nincsenek szavak...
2016. nov. 6. 18:58
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Én sem értem a vergődésed, az egészet úgy írod, hogy te is egy ember vagy mint mindenki más és tulajdonképpen nem látod át a rendszert. Ennek ellenére mégis kivesézed az egészet és levonod a magad következtetéseit.

De így alapból az alaptézised ellentmond a konklúzióidnak. Ráadásul én úgy látom, hogy a világnak csak pár részét emelted ki, ami egyáltalán nem elegendő az egész képhez és annak megítéléséhez.

"Van aki képes felemelkedni és van aki nem."

"vannak emberek akikkel nem vehetjük fel a versenyt. Politikusok, nagy emberek, hírességek stb."

" olyan szinteken felemelkednek mintha nem is emberek lennének hanem valami istenségek. "

Őket is csak a tömeg emelte fel, de ahogy te is írod egyáltalában sem hasonlít semmiben sem bármelyik embertől a Földön. Van aki magas potenciálú környezetbe születik és nem is igazán kell azért tennie, hogy ezen a szinten maradjon (multimilliárdosok gyerekei, például Donal Trump is csak az apja volt gazdag)

Azt, hogy mit mutat a kamera, vagy mit mond a média, vagy hogy mit állít magáról az teljesen releváns, mert ahogyan a te írásod is csak a részleteket mutatja azt is elég ferdén. Az instagrammos fél pucér képekből nem kapok képet a lelki egészségéről, mentális edzettségéről.

Engem sok minden felvillanyoz és lelomboz az életben, de alapvetően a tudásom bővítésével szeretek foglalkozni, a környezetem megértésével. Ezenkívül még sok mindent fellehetne sorolni. Egyeseket az boldogít -vagy úgy hiszi az boldogítja- ha pénzt halmoz fel, esetleg lájkokat a képei alatt. Mindenki úgy éri el a boldogságát ahogy akarja és ahogy tesz érte.

Ha pedig szerinted mindenki ember, akkor nem látom az akadályát annak, hogy lehetőséget láss magadban és másokban..

2016. nov. 6. 19:31
 14/33 anonim ***** válasza:
Javítás: 4. bekezdésben azt szerettem volna írni, hogy " egyáltalában sem különbözik semmiben sem bármelyik embertől a Földön." Visszaolvasva kicsit fura volt..
2016. nov. 6. 19:33
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Igazából én itt a kérdezőt és a válaszolókat is teljes mértékben megértem.

Kérdező, tényleg sok a korlátolt ember aki nem lát túl a saját kis világán, de azt is meg kell értened, hogy sokan az átlagosan jó hétköznapi élettel is megelégszenek, mivel ők megtanultak örülni az apró dolgoknak, amik boldoggá tudják tenni őket, és az életünknek csak 1 fő célja van, a boldogság.

Viszont itt vagy te aki a boldogságot korlátlan gazdasági bőségbe látja, rengeteg pénzzel és hírnévvel, ezzel sincs gond, csak azzal, hogy nem vagy képes azt észrevenni, hogy nem mindenki egy droid aki sínylődik a rendszer rabszolgaságába, hanem ebben a rendszerbe úgy meg tudta magának találni a boldogságot, hogy nem tartozik bele abba az elitbe amibe te vágysz.

Én sem elégszem meg az átlagos élettel, ezért teremtek magamnak átlagon felüli testet és átlagon felüli tudást , akkora tudást amit rengetegen megirigyelnek egyszer.

Egyébként az az élet amit látunk ebből az elitből, amit a sztárokból látunk nem mindig igaz, nézd meg ezt a videót, és lehet te is átértékeled magadban a dolgokat, én ilyen élet életre nem vágyom, én egy másik elitbe akarok beletartozni.

https://www.youtube.com/watch?v=SknDkFrKIS4

2016. nov. 6. 19:35
 16/33 anonim ***** válasza:
Amióta világ a világ, az emberek sosem voltak egyenlőek. Az ókorban is ott voltak a római arisztokraták, miközben a gályákon a szegények éjjel nappal robotoltak. Az egyenlőtlenség a világ velejárója. Az emberi személyiségnek és ösztönöknek köszönhetően mindig lesz egy szűk elit, aki ilyen olyan eszközökkel, de tud uralkodni kisebb-nagyobb csoportok felett. És amíg érdekek is lesznek, addig ez így is lesz. A kommunizmus is arra épít, hogy mindenki legyen egyenlő, de mint köztudott ez a rendszer már egyszer elbukott. Ha most eltűnne minden vagyon és épület a világból és az lenne a feladat, hogy mind a 7 milliárd hoppon maradt ember kezdjen új életet a Föld nevű bolygón, mint azt tették anno az ősemberek a nulláról, hidd el, rövid idő alatt, ismét iszonyatos különbségek lennének ember és ember között. Lennének olyanok, akik jobban tudnának vadászni, szövetségeseket szerezni és domináns famíliákat létrehozni és ezzel már meg is van az uralkodói réteg. Fogalmam sincs amúgy kik ezek a celebek, de a szüleik/nagyszüleik biztos tettek le olyat az asztalra, ami miatt az egész család gazdagsága biztosítva lett sok-sok generáción át. Az ilyen celebek (akik jól néznek ki/nagy melleik vannak) egyszerűen csak kihasználják a kereslet-kínálat által adott lehetőségeket. Az emberek fizetnek a hírekért, a szenzációkért, a szexért és mindenért, amire igény van. De ott vannak a focisták/színészek stb. Nem azért gazdagok, mert focistának/színésznek születtek, hanem a legjobbak a szakmájukban és olyan területen tevékenykednek, ahol maximálisan ki lehet használni a keresletet. Az emberek fizetnek azért, hogy lássák őket. Ha belegondolsz minden gazdag embernek a sikerét logikusan meg lehet magyarázni. Még a korrupt politikusét is, aki tett azért (az eszközöket most hagyjuk), hogy ott legyen tűz közelben, hogy úgy nyúlja le a pénzt, hogy ne tudják felelősségre vonni. De azon emberek gazdagságának is logikus magyarázata van, akik egyszerűen jó helyre születtek. Például a Jenner testvérek, akik a gazdag apjuk és anyjuk tökéletes géneket hordozó hímivarsejtjéből ill. petesejtjéből fejlődtek ki, nem pedig a te szüleid hímivarsejtjéből és petesejtjéből a világ túlsó oldalán. Ha ennyire zavar ez az állapot, akkor megpróbálhatsz tenni azért, hogy te is sikeres és gazdag legyél. Gőzöm sincs, hogy lány vagy fiú vagy-e (sztem lány), de ha előbbiként jó adottságaid vannak, akkor menj el modellkedni, pénzes pasit felszedni. Vagy jó adottságok hiányában, tanuld azt amihez a legjobban értesz, kamatoztasd, végezz olyan tevékenységeket, alkoss olyan dolgokat, amelyekért az emberek hajlandóak fizetni.
2016. nov. 6. 20:21
 17/33 anonim ***** válasza:

Kerdezo, ha mar ennyire eletkeptelen rinyagep vagy es csak penzben es csillogasban tudod merni az eletet, szeretnem eszedbe juttatni hogy neked is jogod van agyonsminkelt agyatlan ribizlinek lenni. Es akkor mar tobb leszel az atlagos senkinel.

De ugyanúgy van testem, agyam, tudatom, érzéseim, gondolataim. Igazából a kiindulási pont nem különbözik. Mind egyek vagyunk egy pontban. Minden más már a kint és bent kapcsolata. Van aki képes felemelkedni és van aki nem. - Epp itt a lenyeg, van aki ratermett, jokor volt jo helyen, vagy csak a megfelelo farkat kapta be, ellenben veled aki itt itatja az egereket.

2016. nov. 6. 21:06
 18/33 A kérdező kommentje:
15-ös tökéletesen egyetértek, de viszont feltennék egy kérdést. Honnan tudjuk hogy mi az a "boldogság"? Honnan tudhatnánk, hogy ha elérünk egy boldogsági szintet, annál nincs magasabb, jobb, harmonikusabb, teljesebb, egészebb, boldogabb szint? Ha egy afrikai éhező gyereket odaültetsz egy bőségesen megterített asztal elé, hogy egyen, az neki boldogság. Neked boldogság annyira mint neki? Szerintetek igen, magyarán mondva a boldogság meghatározható, és ahol meghatározod onnan már nincs magasabb szintje.
2016. nov. 6. 21:10
 19/33 A kérdező kommentje:
andrysh nem rinyálok, csupán őszintén elgondolkodtam egy dolgon.
2016. nov. 6. 21:11
 20/33 A kérdező kommentje:
16-ossal 100%-ig egyetértek, köszönöm a választ.
2016. nov. 6. 21:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!