Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha sóhajtottok, az tudatos...

Ha sóhajtottok, az tudatos cselekvés, vagy csak úgy jön?

Figyelt kérdés
Úgy értem, ha mondjuk egy másik embert ha megláttok, és miatta frusztráltak lesztek és sóhajtottok, ez tudatos reakció vagy csak úgy jön és észre se veszitek, hogy esetleg a másik fél észreveszi a sóhajotokat?
2016. okt. 26. 23:22
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
I speak English too, if you can't express yourself in Hungarian, you might want to give it a try in another language. :)
2016. okt. 27. 21:43
 12/12 anonim ***** válasza:

A világon nincs tökéletes öröm, de tökéletes szomorúság sincsen, mert a legnagyobb szomorúságban is sóhajt az ember, és a sóhaj kellemes. Hálás vagyok a természetnek a sóhajért és sajnálom, hogy nem tudom, hányat sóhajtottam egész életemben. Szeretném megolvasni, és mindet külön megköszönni a jó istennek. A mély sóhajhoz föl kell emelni a fejünket, talán azért, hogy meglássuk az eget.

Szép Ernő

Megfogtam a kezét, és ahogy megszorítottam, görcsös sóhaj szakadt fel a melléből, és már azt hittem, mindjárt sírva fakad, de visszanyelte a könnyeket, amik az előbb már ott remegtek a szemében. És ez megijesztett. Szorosan magamhoz öleltem, ő pedig kapaszkodott belém, mintha én lennék az utolsó reménye ezen a világon. Annyira nagyon férfira vallott ez az ölelés. Egy nő sírva fakadt volna, de legalábbis minden felszakad belőle, kibeszéli magát. Egy férfi eddig jutott el, nem tovább, ennyit tudott felfedni a fájdalmából.

Laurell Kaye Hamilton

A szeretet sír és óhajt;

a szeretet kér és sóhajt;

sóhajjal táplálkozik,

A szeretet hogyha sem könny,

sem sóhaj, mélyéből nem jön,

nem is égő, igazi.

A szeretet szenvedni vágy.

Teher néki ez a világ;

unalom maga a fény.

Szent Bernát

2016. okt. 27. 21:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!