Lehet az irigység és a keserűség az egyik oka annak, hogy az öregek gyakran leszólják a fiatalokat?
Szerintem egyik sem. Egyszerűen más normák között nevelkednek, más volt az erkölcsi, morális értékrend, teljesen máshogy szocializálódtak.
Valószínűleg idős korodban te is tapasztalsz majd hasonló személyiségjegyeket magadon, hiszen a világ változik, akár akarjuk, akár nem.
Már az én fiatalkoromban is azzal kötöttünk házasságot, akivel akartunk és nem a szülők határozták meg. 1956-ban mentem férjhez. Mindketten dolgoztunk, de nem látástól vakulásig, pár év alatt vettünk egy lakást, évente- kétévente mentünk üdülni, a gyerekekkel, vagy ők külön. Szórakozni pedig szinte minden hétvégén. Vagy vendéglőbe, ahol vacsoráztunk, táncoltunk a barátainkkal együtt. De sűrűn jött a városba valamelyik színház, vagy színész nívós előadásokra.
De nem feküdtünk 13-14 évesen pár havonta másik fiúval/lánnyal. Nem a szex, az ivás volt a leglényegesebb.
, mint most sok fiatalnak.
A kérdésben szereplő leírás a kb 100-120 évesekre jellemző.
Rájuk érted a kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!