Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan győzhető le ez a...

Hogyan győzhető le ez a keserű irigység?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy az irigység és féltékenység az egyik leggonoszabb érzelem a világon, megkeseríti az ember életét és gátolja az előrehaladásban.

De mégis olyan nehéz legyőzni!

Volt régen egy hobbim, évekig űztem boldogan. Aztán hirtelen valami elpattant, megtörtem. Azóta nagy zuhanásba kezdett az életem, de minden érzelem közül ez az irigység az, ami a legjobban felzaklat: ha látom a többieket, akik ugyanazt a hobbit csinálják mint én anno, látom milyen sikeresek és jók benne, akkor egyszerűen összeugrik a gyomrom, összeszorul a torkom és alig bírom visszafojtani a sírást.

Szívesen belevágnék megint abba a bizonyos hobbiba, de mikor meglátom a többi embert egyszerűen semminek érzem magam hozzájuk képest, és elmegy a kedvem az egésztől. Mindig az jár a fejemben hogy úgysem érhetnék még a közelükbe sem és csak lejáratnám magam; annak ellenére hogy régen azért sikeresnek mondhattam magam a hobbim terén. Raádásul ez épp egy olyan dolog, aminek a jókedvről kéne szólnia, nem a versengésről.

Van olyan közületek, akinek sikerült legyőznie ezt az irigységet? A féltékenységet mások sikerére? Milyen hatásos módszer van erre?

Egyszerűen képtelen vagyok kiírtani a lelkemből ezt az érzést és ez megkeseríti a mindennapjaim.

Előre is köszönöm a segítséget!

22/L

2012. ápr. 2. 10:52
 1/5 anonim ***** válasza:
milyen hobbiról van szó?
2012. ápr. 2. 10:58
 2/5 A kérdező kommentje:

Hát, elsőre nem akartam leírni, mert sokan elítélik ezt a hobbit, de nekem nagyon sokat jelent. Viszont ha már így rákérdeztél, elárulom hogy a cosplayről van szó. :)

Régen sok jelmezt csináltam, egyikkel még helyezett is lettem, de most pár évet kihagytam és egyszerűen félek újrakezdeni. :S Tudom, semmiségnek hangzik meg butaságnak, de hát, mindenkinek más a fontos, nekem épp ez. De elnézve a mai cosplayereket egyszerűen úgy érzem, biztos lebőgnék mellettük, pedig nem voltak sose igénytelen vagy gagyi jelmezeim. Mégis így érzek és borzasztó. Saját magamat fosztom meg néhány jó élménytől, és attól, hogy megint a kedvenc hobbimmal foglalkozzak. :(

2012. ápr. 2. 11:02
 3/5 anonim ***** válasza:

én nem ítélem el a cosplayt, szerintem jó dolog :)

igaz még nem cosplayeltem, de majd lehet fogok, amúgy rengeteg tutorial van a neten, hogy hogyan lehet jó cosplayt csinálni, és nem muszály egyedül csinálnod, ismerőseid segítségét is kérheted, egyik barátomnak pl egy ismerőse csinálta meg a cosplayét, és persze tanácsokat is kérhetsz más cosplayerektől, tanácsot kérni nem szégyen, segít hogy jobb legyél

2012. ápr. 2. 11:19
 4/5 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy itt igazán nem a jelmezzel van a probléma. Jól meg tudom csinálni, van varrónő ismerősöm is, aki segít, ha elakadok. A cosplayeim mindig is jók voltak. Sajnos magamat nem érzem már hozzá elég szépnek, csinosnak, magabiztosnak. És ott ez az érzés, hogy akármilyen jó lehet a jelmezem, ha a többiek mégis jobbnak tűnnek.

Főleg hogy sajnos az évek alatt elkoptak mellőlem a barátok, pedig könnyebb lenne, ha nem lennék ilyen egyedül. :/ De hát ez már más kérdés.

2012. ápr. 2. 11:24
 5/5 anonim ***** válasza:
figyelj, fogadd el magad olyannak amilyen vagy, én is látok olyan cosplayereket akiknek az arca vagy a testalkata nem illik igazán az adott karakterhez de mégis megnézem hogy milyen jó a cosplaye, a másik dolog meg az hogy cosplayelhetsz "arctalan" karaktereket, itt olyanokra gondolok hogy pl az arca nagy részét, vagy egészét maszk vagy valalami más eltakarja, erre egy jó példa Halibel a bleachből
2012. ápr. 2. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!