Ha az ember a padlón van, akkor erősebben fáj mások jóléte?
Mostanában sok veszteség ért (nem anyagi, hanem emberi.). Úgy érzem, hogy egy rakás sz.rt se érek.
Azt vettem észre magamon, hogy nagyon durván kiakadok, ha látok egy olyan embert, akinek nagyon meg a szekér. Gazdag, szép stb. Tudom, hogy nem szép dolog. Nem tudom, hogy mit tegyek, nem akarok keserűségemben hárpiává lenni. Ez másnál is így van, ez normális, hogy erősebben fáj mások jóléte, ha az ember azt érzi, hogy neki folyton csak az árnyék jut?
Köszönöm a normális válaszokat.
Én sose értettem az irigyeket, bevallom. A férjem is mindig jobb autóra vágyik, mint amink van, pedig pont arra jó, amire kell a sajátunk is. El lehet vele menni valahova...
Meg aki nyert a lottón, annak is sok gond szakad a nyakába. Nekem jó úgy, ahogy van.
Párkapcsolatilag meg sose irigyeltem a mások szerelmét, azt tudom hogy egyszer fent, máskor lent mindenkinek, függetlenül attól, hogy kifelé mit mutatnak.
Volt egy barátnőm, aki végül irigységből nem jött el az esküvőmre, és gratulálni is elfelejtett (mert ő éppen válni készült), az ilyen embereket én végleg leírom.
És nincs olyan, hogy csak árnyék. Sok szempontból a te életed talán boldogabb lehet, mint akár az enyém, az egész csak hozzáállás kérdése. A mások boldogsága az nem fájdalmas, soha, annak örülni kell, és akkor vonzod te is a boldogságot.
Köszönöm.
Várok még válaszokat másoktól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!