Ha az ember a padlón van, akkor erősebben fáj mások
jóléte?
Figyelt kérdés
Mostanában sok veszteség ért (nem anyagi, hanem emberi.). Úgy érzem, hogy egy rakás sz.rt se érek.
Azt vettem észre magamon, hogy nagyon durván kiakadok, ha látok egy olyan embert, akinek nagyon meg a szekér. Gazdag, szép stb. Tudom, hogy nem szép dolog. Nem tudom, hogy mit tegyek, nem akarok keserűségemben hárpiává lenni. Ez másnál is így van, ez normális, hogy erősebben fáj mások jóléte, ha az ember azt érzi, hogy neki folyton csak az árnyék jut?
Megértelek. Én is éppen "nehezen viselem", ha másoknak könnyebben megy. Én nagyon durván elszúrtam, talán innen ered a keserűségem, nem is pont azért, mert másoknak jobb, hanem a tudat, hogy nekem is lehetne, ha más döntéseket hozok. Mint ha mindig direkt úgy alakítanám, hogy megnehezítsem a saját életem és közben meg fáj látni, hogy akik okosabbak, azoknak jobban be is jönnek a számításaik. Az okosabb itt nem csak az anyagi helyzet alakulásár vonatkozik, hanem párválasztásra, barátságok fenntartására, kiiktatására is - ugye nem mindegy, hogy az embert kihasználják és lehúzzák, vagy kölcsönösen számíthatnak egymásra vkivel.
2013. jún. 14. 15:13
12/21 A kérdező kommentje:
Nem vagyok irigy ember. Éppen ezért is fáj, hogy mostanában nagyon keserű lettem. És van olyan, hogy csak az árnyék jut, hosszú-hosszú évekig és nem tud az ember rajta változtani, csak túlélni.
2013. jún. 14. 15:15
13/21 A kérdező kommentje:
11-nek: Nagyon köszönöm. :)
2013. jún. 14. 15:15
14/21 anonim válasza:
Mielőtt még valaki meggyőzne az ellenkezőjéről elmondom, hogy ez nem normális dolog. Természetesen előfordul, de az esetek kis százalékában. Mondhatni ez a legalja. És nem is egyszerű idáig eljutni, úgyhogy valamit nagyon elszúrtál vagy nagyon rossz az alaptermészeted. Ráadásul a rossz hír, hogy ez a viselkedés generálja magát, vagyis sorba jönnek még a pofonok.
Az ilyen alaptermészetű ember, egyént amikor "megy neki a szekér", akkor viszont másokat kritizál és lenéz.
2013. jún. 14. 15:19
15/21 anonim válasza:
*egyébként
2013. jún. 14. 15:20
16/21 anonim válasza:
Kérdező és megfogalmaztad már magadnak mit kellene változtatnod, és tettél érte már valamit?
2013. jún. 14. 15:21
17/21 anonim válasza:
Tetszik a 11-es? Nem véletlen, most ez a trend. A vak vezeti a világtalant...
2013. jún. 14. 15:31
18/21 anonim válasza:
Igen! Én most nagyon irigy vagyok, mert a nagyszüleim már rég meghaltak, és most apukámról is kiderült, hogy gyógyíthatatlan beteg.. így is nagyon kicsi a családunk, kevés embert szeretek igazán, és most meg jön ez.. másokat pedig látok a környezetemben, akik ugyanannyi idősek, mint én és van, akinek nemcsak a nagyszülei élnek és virulnak egészségben, hanem még a dédije is.. nem igazságos az élet. persze senkinek nem kívánom a rosszat, inkább azt, hogy nekem miért nincs ilyen szerencsém?
2013. jún. 14. 17:00
19/21 A kérdező kommentje:
14: Nem tudom, hogy te kit látsz helyettem, de egy biztos: én nem ilyen ember vagyok, még csak nem is hasonlítok erre a képre.
Sokat tettem önmagamért, most teszek, többet, mint azt bárki elképzelni is merné. Mégis jó ideje a padlón vagyok és nem látom a kiutat. Keserű lettem és néha irigy - de én legalább bevallom az igazat. Tudom, hogy nem mind arany, ami fénylik, de ha az ember egyik csapást a másik után kapja, és a földön van már jó ideje, nehéz nem irigynek lenni arra, akinek látszólag jól megy és minden oké.
Köszönöm a normális válaszokat. Jó látni, hogy vannak kedves és megértő emberek is köztetek. :)
2013. jún. 14. 17:54
20/21 anonim válasza:
Ez normális emberi reakció. Egós reakció. Abból fakad, hogy a külső körülmények alapján értékelsz másokat és magadat, és állandó összehasonlításban élsz (mint a legtöbben). Figyeld magad ahogy feltámad benned ez a negatív érzés, és tudatosítsd, hogy amiből fakad az csak egy hibás gondolat. Az a hibás gondolat, hogy Te kevesebbet érsz bárkinél is a veszteségeid miatt. Egy gondolat megváltoztatható, és ha mást gondolsz majd erről, nem fogsz kiakadni sem. Ez azért fontos, mert a negatív gondolatok és érzések ártanak neked, és akadályoznak abban, hogy sikeresebbé válj az életben (nem feltétlenül üzleti szempontból értem). Akiről meg úgy látod, hogy milyen jól megy neki, közelebbről nézve kiderülhet, hogy szintén nagy problémákkal küzd, csak ez nem látszik a felszínen. Nem is olyan biztos, hogy irigyelni kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!