Van esélyem valaha is megtanulni normálisan angolul, ha még magyarul sem tudom magamat kifejezni?
Értelmesnek tűnsz, szóval lehet érdemes lenne kivizsgáltatnod magad ez ügyben, hogy miért nehéz beszédben kifejezni magad. Ez aztán az angolra is megadná a választ.
Írásban nincs ilyen nehézséged?
Ez jó hír ugyanis az informatikában érteni kell főleg angolul és nem beszélni.
Egyre gyanúsabb, hogy valami apró rendellenesség lehet ami a beszédközpontot érinti. Ha más nem egy logopédussal beszélhetnél, hogy mi a meglátása. Veszteni valód nincs.
Fura kérdés: jobb kezes vagy, jobb lábas, jobb szemes, jobb füles? Vagy esetleg kétkezes vagy?
Kreatív vagy?
Keress rá a keresztdominancia kifejezésre a neten. Nyugi, ez nem valami betegség :)
Írásban nincs gondod, teljesen jól fejezed ki magadat. Semmi bajod. Meg fogsz tanulni angolul is, de valószínűleg ugyanúgy keresned kell majd a szavakat idegen nyelven is.
Én keresztdominanciás vagyok, vagyis a jobb lábam, a bal szemem, jobb fülem a domináns és kétkezes vagyok. Vagyis a domináns végtagok és szervek nem egy oldalon vannak. Idősebb vagyok, mint Te, van munkám, diplomám, megtanultam angolul is.
Olvass sokat! Az segít a szókincs bővítésében! Olyan nyelvtanárt kell keresned, aki türelmes. Ha kell, járj magántanárhoz és amint lehet kezdj el angolul olvasni egyszerű, rövid szövegeket. Vagy ha nézel egy angol nyelvű filmet, nézd angol felirattal. Így szórakozva tanulhatsz.
Egyáltalán nem biztos, hogy te is keresztdominanciás vagy, csak ahogy elolvastam a leírásodat egyből ez jutott eszembe.
Egyébként ezt a dominancia vizsgálatot ma már sok pedagógiával foglalkozó szakember kötelezővé tenné az iskolaérettségi vizsgálat során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!