Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek többsége miért a...

Az emberek többsége miért a hitelre támaszkodik ha pénz kell?

Figyelt kérdés

Például bekrepál a mikro,sírnak Jaj nincs pénz... meglátják a tv-be a providentes reklámot már hívják is fel. Mintha ingyen pénz lenne.

A helyet, hogy a bevételűket okosan használjlnák fel és férlre tennék már nem kéne +30-40%-ot a mikro árára tejelniűk.

2016. okt. 18. 11:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
19%

És ha valaki nem érti, hogy akkor miért nem lehet havi 2 ezret félre tenni úgy, hogy az semmire se kell, akkor még nem járt olyan cipőbe, hogy már 17-én nincs pénze. Ha semmire se kell, nem fogja lesni a polcon a pénzt, hanem feléli. 2 ezer a gyereknek 2 napi kajsma. Nem gondolja senki, hogy zsíroskenyeret visz az iskolába, ha ehet két almát, sajtot, fekvágottat vajaskenyérrel!

Ja, és nem százezrekről beszélünk, hanem csak két ócska ezresről. Majd ha itt az ideje, megszerzem, de nem a polcon tartogatom.

2016. okt. 18. 11:56
 12/30 Koplárovics Béci ***** válasza:
92%

Szerintem sokan félreértitek a kérdést. Nem az lnne a kérdés, hogy miért nem tudnak az emberek zsebből kifizetni egy tévét, vagy akár csak egy mikrót, hanem hogy miért nem takarékoskodnak előre annyit, hogy ne kelljen hitelt felvenni - akár csak annyit, amennyi a hitel törlesztője lenne. Az előző példával élve nem utólag kéne 15x2000-et kifizetni a 20000-es mikróra, hanem előre összegyűjteni rá 10x2000-et.

Erre írtam én azt, hogy sokkal könnyebb "kötelezően" kifizetni a pénz, mint "opcionálisan" gyűjteni.

2016. okt. 18. 11:56
 13/30 anonim ***** válasza:
26%
#10 - ha te 50-ből spórolsz sokat, akkor az egész kérdés kamu. Akkor nem tartasz el egy családot, de még saját magadat se.
2016. okt. 18. 11:58
 14/30 anonim ***** válasza:
Én nagyjából 10 évig gyűjtöttem a lakásomra (változó bevételekből), és még így is kellett hitel. Kisebb kiadásokra viszont előre tervezek, de ezt már gyerekként megtanultam. A lakás speciális eset.
2016. okt. 18. 12:00
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Azt sem értem, minek mindenáron újat venni, ha úgysincs rá pénz és nem tudják nélkülözni a dolgot, pl mikrót.

Ilyenkor inkább felmennék Jófogásra, és vennék egyet pár ezresért használtan, megszolgálja a célját amíg össze nem gyűlik egy újra, ha egyáltalán kell új. Ezek a kütyüknél óriási az értékvesztés már a boltból elhozva is, ha szegénység van akkor NEM veszek újat.

Nem csoda hogy a szegény így még szegényebb lesz, én is csődbe mennék ha olyan kocsit vennék amire nem futja csak kőkemény hitelekből.

Az a baj, hogy az emberek nem járnak utána a dolognak megfelelően, csak az aznapnak élnek.

16/30 anonim ***** válasza:
0%

És a magam részéről Koplárovics úrral értek egyet, mert ő érti!, van hogy miről beszélek, ami nem jelenti azt, hogy egyet is ért vele.

És lehet lepontozni, tőlem mínuszba is mehetünk, azt már úgyis megszoktam. De attól még a csajka zörög!

17/30 anonim ***** válasza:
79%
Aha,ötvenből spóroln? Max, ha eltart valaki.
2016. okt. 18. 12:02
 18/30 anonim ***** válasza:
76%

Arról is megvan a véleményem, aki totál csóró, mégis vállal családot a semmire. Aztán nézi, hogy éhezik a gyerek és nem tudja ruházni se rendesen.

Na nekik való a provident és a többi uzsorahitel.

2016. okt. 18. 12:02
 19/30 anonim ***** válasza:
62%
Csakhogy a család "vállalása" nem pár hónapra szól, hanem ideális esetben egész életre. A mai Magyarországon (meg a fél Földön) ha az ember a megfelelő anyagi helyztetéig várna a családdal, akkor átlag 174 éves korában születne az első gyereke.
2016. okt. 18. 12:07
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Ötvenből spóroltál is?

Légyszi, kérlek, mondd el, hogyan csináltad!!!

Anyuciék ennyi zsebpénzt adnak havonta? Nem mentél el egyszer plázázni? Látod, mégis csak volt jó abban, hogy vasárnap minden be volt zárva!

2016. okt. 18. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!