Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem adnak pénz a hajlékt...

Miért nem adnak pénz a hajléktalanoknak az emberek?

Figyelt kérdés
Én se szoktam de nekem nincs is. Sok ember megtehetne mert nem hianyozna neki, de mégse ad. Pedig lehet ehes es egy kiflire se adnak nekik.
2016. okt. 11. 20:52
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Ha éhes, veszek neki ételt, ha pelenka kell, veszek neki egy csomaggal, ha szeretne a gyerekének valami játékot venni, az is megoldható lehet adott esetben (alkoholt és cigit nem veszek, akkor sem, ha megmondja, hogy arra kell)... pénzt nem adok, ha ez a verzió nem tetszik egy kéregetőnek, akkor hazudik abban, hogy mire kell, én meg nem vagyok pénztermő fa.
2016. okt. 12. 14:25
 22/29 anonim ***** válasza:

mindenki saját maga tudja legjobban, mire van szüksége.

tartom azt, aki csak számonkérve tud adni, az nem hívható adakozásnak és ne is tegye inkább. az inkább valami hatalommániás kisebbségi komplexusoknál, hogy adok pénzt, de aztán ugy ugrálj, ahogy én mondom..

2016. okt. 12. 23:30
 23/29 anonim ***** válasza:
*komplexusosaknál létezik
2016. okt. 12. 23:31
 24/29 anonim ***** válasza:
:D elírásért bocsi, késő van
2016. okt. 12. 23:32
 25/29 anonim ***** válasza:

Ha támogatok adóm 1%-ával egy szervezetet, azért azt támogatom, mert az ő céljaikkal egyetértek, míg van, amit azért nem támogatok, mert nem értek egyet a céljaikkal, vagy kevésbé tartom fontosnak.

Ez ugyanígy van más adakozással is. Ha valakinek segítek, azt azért teszem, mert tudok némileg könnyíteni rajta, és fontosnak tartom annak a problémának az enyhítését. Ha valakinek nem segítek, akkor olyan problémájához kér segítséget, aminek a megoldásához vagy nem tudok hozzájárulni, vagy nem tartom fontosnak egy ilyen probléma megoldását, mivel vannak más dolgok, amikre az a segítség az én megítélésem szerint jobban kell.

Ha már én keresem meg a jövedelmemet, munkával, és nem az égből pottyan, magam részére is be kell osztanom, hadd döntsem el, mikor, kinek és mire vagyok hajlandó kiadni belőle, és ezért csak akkor ítélkezhetnétek, ha kb. akkora vagyonom lenne, mint Bill Gates-nek.

2016. okt. 12. 23:38
 26/29 anonim ***** válasza:
ha pl támogatsz egy szervezetet, őket sem kérheted számon, hogy nem e céges mobilt vett e véletlen..mert egyszerűen nincs jogod hozzá. ha döntöttél hogy adsz, onnanstól az a pénz nem a tiéd, nem rendelkezhetsz vele.
2016. okt. 12. 23:59
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem érted, igaz? Azért támogatok valamit, mert a céljait támogatásra érdemesnek tartom, és ha a céljaihoz, vagy hogy hatékonyabban végezzék a munkájukat, szükségük van mondjuk mobiltelefonra, nem érdekel, ha azt vesz belőle.

Tegyük fel, támogatsz egy szervezetet, aminek az a célja, hogy beteg gyerekeket segít megfelelő ellátáshoz jutni. Kiderülne, hogy a támogatási pénzekből drogtanyát tartanak fenn. Nem vonnád meg tőlük a további támogatást? Én igen.

Ugyanez van, ha egy hajléktalan alkoholra akarja költeni azt a pénzt, amit egyébként úgy is felhasználhatna, hogy idővel akár ki is tudjon mászni ebből a helyzetéből. Ha viszont alkoholra költi, ezzel idővel leépül, az alkohol rabjaként agresszívvé válhat, ezáltal növelve az utcai bűnözést. Köszönöm, de erre semmi szükség.

2016. okt. 13. 10:11
 28/29 anonim ***** válasza:

Vajon miért?

Ahányszor jöttek azzal dumával, adjak x pénzt mert x napja nem evett nem ivott. Erre azt mondom, mond meg mit szeretnél enni/inni majd én megveszem neked. Hajléktalan válasza: NEKEM PÉNZ KELL! CSAK PÉNZ KELL! ...stb. Meg azt látom "éhező" hajléktalan összekoldult pénzből kávé,cigi,alkoholra költi.

2016. nov. 2. 13:59
 29/29 anonim ***** válasza:
szerinted?
2017. jan. 6. 22:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!