A magyar emberek 45-50 éves korukra miért néznek ki annyira fáradtan és rosszul?
A magyarokat sokkal több stressz éri a munkahelyükön. Valamint a munkahelyi és megélhetési gondjaik a munkaidejükön kívül is megvannak. Emiatt kevésbé tudnak jól aludni és a stressz miatt a test öngyógyuló és regenerálódó képessége is rosszabb. De Magarországon is megfigyelhető hogy aki otthon dolgozik és nem aggódik a karrierje miatt, az épp olyan jól néz ki 50 évesen mint a fejlett országokban élők. Akinek a figyelmét kevésbé kötik le a gondok, aki szabadabban él, az automatikusan egészségesebben is táplálkozhat mert megérzi hogy mire van szüksége a szervezetének. Valamint van ideje arra is hogy azokat az anyagokat pótolja ami 30 éves kortól csökken, gondolok például a DHEA hormonra tabletta formájában.
Valamint a magyar ember meglepően sokat dohányzik. Az sem tesz jót a fiatal megjelenésnek ha évtizedekig sokat szív valaki.
A fő okot a rossz életmódban látom, jobban rabszolgák vagyunk mint a nyugati szomszédaink. A sok munka önmagában nem lenne káros ha valaki szabadon önmagának és családjának csinálja. A szolgaság és a gyötrelem öregít.
Ez mind igaz amit leírtatok, csak visszajutunk a magyar mentalitáshoz, hogy mindenki mindenért sír, meg elégedetlen. Nem azt mondom hogy rózsás az anyagi meg mindenféle helyzet az országban, de bőven vannak még országok ahol hasonló az életszínvonal és vidámabbak az emberek.
Nálunk az a gond, hogy a rendszerváltáskor ránk szakadt az egész nyugati világ az igényrendszerével, termékeivel, 'fogyassz, élj jól' hozzáállásával közben meg az anyagi része nem jött vele. Ha az embereknek kb. hasonló igényei lennének mint a 80-as 90-es években akkor nem hiszem hogy ekkora lenne a feszültség az emberekben.
Ilyen korban jön ki a mértéktelen cigaretta, alkohol és egészségtelen táplálkozás hatása. Fiatalon még csak nevetnek rajta az emberek, aztán most ahogy elnézem a láncdohányos ismerősök többsége mint egy élőhalott.
Na meg ahogy írták, a nagy átlag nem ad magára, semmi sport, semmi mozgás, döglés a tv előtt.
Megnézem a saját apám, kövér, igénytelen alkoholista volt, 55 évesen bele is halt. Mellette látok olyan 50-60 éveseket akik a mai napig sportolnak, mozognak, és bírják erővel.
De amúgy szerintem nagyrészt genetika is. 30 felett már a nők is öregednek, a férfiak is kopaszodnak, hullik a hajuk.
Ezzel szemben akiket láttam ázsiai nők, 30 évesen is 20-nak néznek ki, mintha akkorra érnének be igazán :D
Szerintem a rossz munkakörülmények.
Én megtiltanám, hogy bárki is többet dolgozon heti 40 óránál. Miért éri meg, hogy 45 évesen az emberek nagy része alig bírja elvégezni a munkáját, tele vagyunk rokkantnyugdíjasokkal, plusz iszonyatos pénzek mennek a gyógyításra.
A másik szerintem a rossz táplálkozás, plusz mozgás hiánya. Kevés kikapcsolodás is szerepet játszhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!