Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A magyar emberek miért ítélnek...

A magyar emberek miért ítélnek el szinte minden típusú másságot? Miért zárkóznak el még a megismerésétől is?

Figyelt kérdés

2016. szept. 17. 00:04
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Minden ember más, mégis átlagban a magyar ember annyira vaskalaposan áll neki mindennek. Pedig sok esetben nem kerülne semmibe egy picit odafigyelni a másikra és mennyivel egyszerűbb lenne az élet. Ehelyett első ránézésre ítélkeznek, ítélkezünk, és az esetek többségében negatívan, gyűlöletesen.
2016. szept. 17. 00:07
 2/14 anonim válasza:
34%

A történelem során minden egyes emberi közösség tartózkodó volt a kívülállóktól. Ismerős a sztori a falusiakról, akik furcsán pislognak a külvilágból érkezett városira, és összesúgnak a háta mögött?

Lehet, hogy egyszerűen el kéne fogadni az emberi természetet, és alkalmazkodni hozzá. Ha az elmúlt évezredek alatt nem változott, most se fogja pár év alatt pár lelkes ballib aktivista átírni. Az embert is ösztönök irányítják, a szabad akarat kisebb súllyal bír, mint gondolnád.

2016. szept. 17. 00:13
 3/14 anonim ***** válasza:
Utolsó csak azt felejti el hogy a magyarokról van szó. Feljett nyugati országokban eredendően kevesebb konfliktus és "susmus" van mint ebben az országban. Hogy itt miért van még így? Passz. Egyszer változni fog.
2016. szept. 17. 00:17
 4/14 anonim ***** válasza:
64%
Félelem, irigység. Folytassam? Az ember mindig fél az ismeretlentől. Sokakat életükben olyan dolog ért, amitől okuk lett a gyanakvásra, a rossz indulat feltételezésére. Kevés jó példát láttak arra, milyen érzés más beállítottságú emberekkel is jól kijönni.
2016. szept. 17. 00:19
 5/14 anonim ***** válasza:
Mi magyarok rosszabb körülmények között élünk mint például a nyugati szomszédaink, többet dolgozunk kevesebb pénzért, több a gondunk. Ezért nem lehet türelmünk a szokásostól eltérő tulajdonságú emberekhez. Úgy gondoljuk hogy ha a saját mindennapi gondjainkkal is alig bírunk akkor ne terheljenek minket mások.
2016. szept. 17. 00:26
 6/14 anonim ***** válasza:
0%

A magyar emberekkel csak annyi a gond hogyha valamit kérdezek mindig okoskodnak hogy ez így meg úgy van, és ez meg az nem jó amit én szeretnék.

Egyébként meg attól függ, a másság jó dolog e vagy rossz? Nyilván védekeznek mert szerintük rossz. Én pl a homoszexualitást rossz dolognak tartom, bocs. Akkor én más vagyok? Tehát elítélsz mert én rossz dolognak tartom. Ergo te is olyan vagy mint aminek a többi embert beállítod. Elítélő.

2016. szept. 17. 00:28
 7/14 anonim ***** válasza:

Valamire még rájöttem, egyszerűen nem bírom elviselni az olyanokat akik állítólag szegények, de felveszik a tömény hiteleket és parádéznak, nyomkodják a vackaikat és adják a sztárt.

De még ha jómódúak és megtehetik, a képedbe vigyorognak hogy ennyi pénzt adjál, mert nekik diplomájuk van. Próbálj meg alkalmazni olyan diplomás embert pl orvost aki ne akarna leszedni a semmiért. Kicsit kiakasztó tud lenni. Nagy ebben az országban a kizsákmányolás.

2016. szept. 17. 00:31
 8/14 anonim ***** válasza:
0%
Imádom az általánosító hülyéket, akik küzdenek az általánosítás, előítéletek ellen :D
2016. szept. 17. 00:46
 9/14 anonim ***** válasza:
Én is bírom az általánosító dumával dobálózó barmokat, akik azt hiszik milyen okosak, közben ők az átlag, magyarul az az általánossági csoport amelyeket kiemel az általatok megnevezett általánosító személy. Érted?
2016. szept. 17. 01:03
 10/14 A kérdező kommentje:

Nyílván nem akarok általánosítani, és eszem ágában sincs állítani, hogy minden magyar ilyen lenne. Sőt, azt sem állítom, hogy pl nyugaton jobb lenne a helyzet. De na, nem mentegetőzök, úgyis tudjátok miről van szó, aki meg nem akarja érteni, annak hiába magyaráznék.

És igen, a származásokba bele sem kell menni, ott a homoszexualitás. Kétlem, hogy túl sok embernek ártottak volna a melegek azzal, hogy melegek, mégis sokan elítélik őket pedig... igazából.. nem tök mindegy?:D ha van egy meleg fazon és ott vagy a környezetében te, mint nem meleg, sosem fog problémát okozni az, hogy ő meleg, hisz mi közöm olyanok szexuális életéhez, akikhez nem vonzódom?:D eddig heteroként csak akkor zavart más férfiak vágyai, ha az én csajomra hajtottak:D

miért kell ebből ügyet csinálni?

A másik: én látássérült vagyok. Nem vak, de azért jóval kevesebbet látok. Kb olyan 25%át a normális látásnak. Emiatt lassabb vagyok, lassabban közlekedek, lassabban olvasok, és lassabban jut el hozzám minden vizuális információ. A környezetem azt hiszi értelmileg vagyok rozzant, hogy sima retardált vagyok. Még páran azon közül is akik tudják, hogy nem látok jól nem értik/érzik, hogy nem kell lassabban vagy tőmondatokban beszélni vagy ilyesmi:D egyszerűen vicc néha

Migránsozásba nem szívesen kezdenék, mert ismerem a közhangulatot, de van arab, konkrétan szír, barátom. Szíriában született szír apától, magyar anyától, kb 5 éves lehetett mikor ideköltöztek, a magyar és az arab is az anyanyelve. Néha furcsa a srác, vannak dilijei és persze van ami "arabos dili" meg van ami nem. Pl nem (szívesen) eszik sertést, de igazából nem muszlim, csak simán az arabok nem szoktak.. mint nálunk a karácsonyi halászlé, kb nem is emlékszünk miért kell azt enni, csak így teszünk:D

Szóval teljesen átlagos, egyetemista srác. Erre néhány ismerősöm rámondja, hogy terrorista, ő nem merne együtt sörözni a gyerekkel... még rokonaim is mondják, hogy "ha adna egy csomagot, hogy vidd már el neki, mondd, hogy bocsi, nem érsz rá"...

Ha megborotválkozik még csak nem is néz ki úgy mint egy arab! Jó, a szemébenézve látszik, meg szír zászlós medálja van, de egyébként... erre terroristának nézik..

persze, sztereotípiák könnyítik az ember életét, de ha nincs az embernek 5 perce arra, hogy pár szót váltson a másikkal, akkor mire van?

És ugye egy egyén alapján ítélnek meg egy egész csoportot.

És látni olyat, hogy az ember a saját gyerekére néz idegenként... és ez nem ritka példa, apukáknak az elmúlt generációban nem sok közük volt a gyerekük életéhez...

Rendben, a sok negatív tapasztalatot meg lehet érteni, valószínűleg Ózdon kevesen vannak jó véleménnyel a romákról, de van ellenpélda is! Egy Gyulaj nevű párszáz lelkes cigányfaluban élnek Lakatosék meg Orsósék... kb ez a két család teszi ki a teljes falut, de van rajtuk kívül három magyar család akik még ott élnek már több mint tíz éve. Ha elmennek nyaralni, akkor mindig kipakolják a házukat, de még a vécécsészét is. Persze, tesznek feljelentést, de kis faluról van szó, napi kontaktusban vannak Orsósékkal és látják, hogy hiába dolgoznak Orsósék a helyi gazdaságnak, hónap végére nincs mit enniük. Viszont ha valamiben segítség kell, Orsósék mindig ott vannak és segítenek ahol tudnak.

Szar így ez a világ, de igazából csak mi formáljuk olyanná amilyen..

Bocs a regényért

2016. szept. 17. 02:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!