Miért van ennyi ember a nyelvtanulás ellen? (Több lent)
Nagyon sokaktól hallom, hogy ezen a véleményen vannak: magyarok vagyunk, tehát magyarul kell beszélnünk/ miért tanulnék más nyelveket/ hasonló számomra logikátlan érveket hoznak fel. Oké, ez személyfüggő, de én például angolt és németet is tanulok az iskolában, itthon magamtól elkezdtem az oroszt, és később tervezem a lengyelt és a svédet is megtanulni, és sosem úgy álltam hozzá, hogy a hátam közepére sem kívántam.
Szóval igazából az egyik kérdésem, hogy aki így vélekedik, miért? Miért kell ennyire ellenezni más nyelvek tanulását?
A másik, hogy nektek mi a véleményetek erről?
Mert buták. Manapság pl ha valaki akadémikus karrierre vagy csak jobban fizető munkára vágyik, akkor tudnia kell valamilyen nyelven. A tudományos életben pl elengedhetetlen az angol, mert minden cikket angolul publikálnak. De még egy kisebb, akár vidéki cégnél se ártana, ha van valaki, aki tud angolul, hogy tartsa a kapcsolatot az esetleges külföldi partnerekkel.
Mert oké, ha valakinek bőven jó, ha falun a kisboltban eladó, és nem kell neki az angol, de mondjuk aki már nagyobb városba megy pincérnek, annak illik tudnia legalább egy idegen nyelvet.
Így van ahogy az első mondja ,mert buták.
Én is beszélek németül és most tanulok angolul is. A nyelvtudás nagyon fontos. Mi egy kis ország vagyunk. Mint egy nagyobb amerikai város akkora a lakosságunk.Szóval ne foglalkozz az ilyen ember véleményével. Majd az idő téged igazol.
Két okból lehet valaki a nyelvtanulás ellen:
1. Beéri azzal hogy egy olyan munkakörben dolgozik ahol nem szükséges nyelvet tudnia.
2. Nem nézi jó szemmel azt hogy külföldre mennek dolgozni és le akar beszélni másokat a nyelvtanulásról.
A 2. esettel még egy magán nyelviskolában is találkoztam szép számmal, ráadásul még nyelvtanárok közt is.
Mert feleslegesnek tartják.
.
Anyóka és apóka kinn ül a ház előtt a kispadon.
Megáll egy autó, a sofőr kérdi őket németül.
Fejrázás az öregek részéről.
Kérdi őket angolul, az eredmény dettó.
Kérdi farnciául, ugyanaz.
- Látod apókám, csak meg kéne tanulni valami idegen nyelvet!
- Minek? Látod, ő hármat is tudott, mégse ment velük semmire!
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek járt a zöld pacsi! :D
Egyébként egyet értek veletek.
Ambició,kérdező.:)
Őszinte ambició. Nem mindenkiben van meg,és akiben nincs.. az azt szeretné,hogy másnak se legyen. Mindenki irigy a sikeres jövő felé haladó emberkékre. Tégy egy szívességet nekik,és tanúlj tovább ezerrel! Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!