Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Jaj, senki nem vette észre,...

Jaj, senki nem vette észre, hogy baja van?

Figyelt kérdés

Többször hallani, miután valaki megölte magát, hogy a barátok, ismerősök értetlenkednek, nem gondolták volna, hogy ez történik, stb.

Pár éve nekem is volt egy nagyon durva mélypontom, nem részletezném, elég annyi, hogy egy sima boltba leugrás is lehetetlen feladatnak tűnt, annyira szorongtam, és minden kilátástalannak tűnt, plusz magánéleti problémák. Ha nem lett volna barátnőm, akivel együtt éltem, és segített (pszichológussal együtt), nem tudom mi történt volna. Viszont a többi nagy barátom, akiknek próbáltam felvázolni a helyzetet, csak magáról tudott pofázni, konkrétan volt olyan, akinek leírtam, hogy nagyon rosszul érzem magam, erre elkezdett panaszkodni a nőügyeiről.

Értem én, hogy az ember nem vállalhatja át mások problémáit, de a barátaim szinte csak magukról pofáztak, én voltam a lelki szemetesláda, annak meg ugye nincsen nagy respektje. Ezeket az embereket szépen leépítettem. De nemrégiben felhívott valamelyikük értetlenkedve, elmondtam neki, hogy miért nem akarok vele többé beszélni...és persze jött a nagy sértődés, meg hogy ő NEM VETTE ÉSZRE. Nem érdekelt már.

Van itt olyan, aki hasonló helyzetben volt és a "barátai" nem vették észre?

Vagy aki tudja, hogy csak lelki szemetesláda lenne, ezért már tudatosan kerüli az embereket?

Kösz előre.

27/F

2016. okt. 6. 16:52
 1/7 anonim ***** válasza:
Én szándékosan nem mondtam. Aki nincs benne, az soha nem fogja megérteni, mi ez. A két legjobb barátomnak csak azért említetettem, hogy megértsék, hova és miért tűnök el hónapokra, hogy nem miattuk van, beteg vagyok, várjanak míg jobban leszek, addig nem tudok velük eljárni. Megértették valamennyire, ők írtak nekem, én csak hébe-hóba válaszoltam, de türelmesen kivártak majd' három évet, mire kilábaltam. De ha odamegyek és elkezdem ecsetelni, hogy hogyan érzem magam, azzal sem ők, sem más nem tudott volna mit kezdeni. Az említett haverod talán még jót is akart, gondolta "felvidít" azzal, hogy neki is szar, nem csak neked. Sokan ennek őszintén tudnak örvendezni.
2016. okt. 6. 16:59
 2/7 A kérdező kommentje:

1. válaszoló

Hu, kösz, ez érdekes, és egyben szomorú is, de igazad van.

Mondjuk én is eltünögettem, volt, hogy azért is, ne kelljen magyarázkodnom, miért nem megyek bulizni.

2016. okt. 6. 17:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Mélypontok időnként vannak, bár még olyan mélyre nem jutottam el, viszont voltak fájó időszakok, a mostani is elég kemény és lelkileg picit meg tört már.

Nekem egy barátom nyílt így meg, én akkor meghallgattam mindig, sokat voltam vele és próbáltam ott lenni, míg kimászik ebből.

Nálam olyan konkrét eset volt, hogy a haveri társaságból az egyik sose vette észre kb, ha másnak, vagy nekem épp lelki hullámvasutam van, mindig csak magáról beszélt ( de ezt szó szerint értsd.) Soha nem kérdezett mi van velem egy idő után, pedig mint írtam, nagyon kemény időszakomban vagyok, ha meg feületesen igen, ismét magáról kezdett el hosszan pofázni. Egy kicsit csak maga körül forgott a világ, mindenből saját magát és az ő történetét vette elő, normális kommunikációra egyszerűen nem is volt lehetőség, mert emellé be nem áll a szája.. Amióta ez ennyire feltűnt, képtelen voltam már vele ugyanolyan viszonyra, mert ez egy elég rossz emberi tulajdonság és taszít.

Nem csak én nem érdeklem úgy, hanem mások örömének sem tud örülni pl, mindenről csak a saját történetét akarja mesélni...

Leépítettem, mert az energiát is csak viszi az iylen, nem bántam meg, mert így utólag pl nem adott túl sok értéket.

Én szeretek az emberekkel beszélgetni, nem csak beszélni valakihez..

Te tudod, te ismered a te barátod milyen. Az enyém elég énközpontú volt, nekem ilyen önérdekű "barát" kösz, nem kell, akinek tök mindegy ki ül vele szemben, csak hallgassa a szájmenését órákig, többnyire a semmiről..

2016. okt. 6. 17:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Én egy érzelmi 0 vagyok. Ahogy Hermione mondta Ronra, annyi érzelem szorult belém, mint egy kiskanálba. Na, de a lényeg, hogy ettől függetlenül volt már, aki valamiért hozzám fordult ilyen esetben segítségért. Nem tudtam kezelni a helyzetet, legszívesebben elfutottam volna, olyan gyorsan, ahogy csak tudok. Biztos bunkónak gondolt, de nem tudtam mit mondani, pedig akartam volna segíteni. Ha azt mondom: megértem-hazudok, ha azt mondom: jajj majd jobb lesz-azt még énis csak hülye sablon szövegnek érezném. Mit lehet mondani valakinek, aki ilyen mélyen van? Főleg, ha a másik nem a szavak, érzelmek mestere. Így belőlem is csak annyi jött ki, hogy: "én is nagyon fáradt vagyok".
2016. okt. 6. 18:12
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekem volt egy barátnőm (jó, nem egy) aki "depis" lett, és "öngyilkos akart lenni" meg hasonlók. Végig mellette álltam, próbáltam segíteni neki, de közben én is elég mélyen voltam, ám ez nem számított, félre tettem a gondjaimat, hogy tudjak vele törődni, foglalkozni. Amint jobban lett, én le lettem szarva. Ha elsírtam magam előtte, kinevetett, hogy béna vagyok. Nos, az ilyen ember nem barát, én is szép lassan leépítettem (még most is folyamatban van ez) a kapcsolatunkat. Persze közben megkaptam, hogy mekkora paraszt vagyok, hogy nem keresem, egy önző szemétláda stb. De ő is csak akkor írt, ha lelki szemetesládára volt szüksége. Szóval teljes mértékben megértelek, és átérzem a helyzeted. Nem mellesleg nem csak ő nem vette észre, hogy bajom van, és én is hiába mondtam, hogy rosszul vagyok. Le voltam tojva.

De utólag rájöttem, hogy ezeknek az embereknek a nagy része nem tudott mit kezdeni a szituációval. No meg, olyan szintű állandó figyelmet és megerősítést igényeltek, hogy rám "nem maradt" idő.

2016. okt. 6. 21:28
 6/7 anonim ***** válasza:

Megtapasztaltad azt, hogy a legtöbb ember milyen: Primitív és önző. Sajnos ez van, nem tudsz mit tenni a dologgal.

Az emberek többsége egyszerű ösztönlény és nem akar komplexebben gondolkozni. Ha te elmondod, hogy gond van, felfogja, de jobban érdekli, hogy a saját szükségletét kielégítse. Hogy elmondja a gondját és ennyi. Nem akar ő agyalni még a te problémádon is, mert az számára nem ad pluszt.

Én is hasonlókat tapasztaltam. Jó ideje nem vagyok a toppon, több embernek tettem célzást, a barátnőmnek pl. konkrétan el is mondtam a dolgok egy részét, de egyszerűen senkit sem érdekelt a dolog pár percnél tovább és láthatóan igazán fel sem fogták. Tök jól összetartom magam és nem látszik rajtam semmi probléma és szerintem részben ezért sem igazán tudtak mit kezdeni a dologgal.

Életem során eddig 3 emberrel találkoztam, aki normálisan állt az ilyen jellegű dolgokhoz.

És én is unom utólag ezt a szöveget, hogy nem vették észre.

2016. okt. 7. 04:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Én sem venném észre. Pedig én telefonálni sem mertem. Előtte mindig leittam magam. Egy szimpla időpontkéréshez.

De nem vettem volna észre másnál, mert magamból indulok ki. Nekem nem jön ki, hogy szorongok és pasim van. Pont a legnagyobb testi-lelki kitárulkozás menjen, mikor egy bevásárlásnál hányingerem van az idegtől?

Nem azt mondom, hogy nem lehet párja annak, akinek baja van, dehogynem. De pont szorongás? Arra gondolnék, akkor akkora baj még sincs, ha a legintimebb dolog megy.

2016. okt. 7. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!