Szerintetek létezik-e olyan, normális-e, hogy bizonyos idő után máshogy emlékszik az ember dolgokra, mint közvetlenül utána?
Csináltam valamit, ezt elmeséltem a páromnak. Egy hét múlva újra előjött a téma, akkor már kicsit máshogy emlékeztem rá, és úgy adtam elő. A párom pedig azt hiszi, hazudok, pedig mindkétszer igazat mondtam, csak máshogy emlékeztem rá.
Veletek volt már olyan, hogy pl. betörtetek egy ablakot, de 5 év múlva már úgy emlékeztetek, hogy nem is te voltál a tettes?
Nálam a konkrét események és a tartalmuk nem változik, csak pl. apró részletekre nem emlékszem. De a jelenség, amiről beszélsz, létezik. Elég sokszor tapasztaltam.
Pl. ismerős elmondta társaságba, hogy egy bizonyos dologról más beszélt nekünk, de senki sem emlékezett rá, mert meg sem történt. Ő megesküdött rá, hogy elmesélte nekünk és tényleg emlékezett rá.
Az egyik családtagom is hasonló. Sokszor mondja, hogy ezt vagy azt csinálta vagy mesélte, de a dolog nem történt meg. Pl. hogy az asztalra rakta a dolgot, de amikor megnézzük, nincs ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!