Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ilyen nehéz az élet...

Miért ilyen nehéz az élet számomra?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok és egyszerűen nem bírom az életet. Nem tudom elképzelni hogy egyszer rendes munkahelyen dolgozok, tuti elbukok az állásinterjún, mert semmi szókincsem és félek az emberektől és nyomin nézek ki. Amúgy is rettentő béna vagyok biztos hogy kirugnának vagy kinéznének. Nem értem hogy hogyan műkődik egy lakás fenntartása, mit kell majd csinálnom ha el akarok költözni.

Hogyan működik a külföldre utazás.

Butának érzem magam, a szociális kézségeim fejletlenek.

Jelenleg jogositványt akarok, de érzem hogy balesetet okoznék, nem menne a vezetés.

Nyelvvizsga kéne, de hogyan ha magyarul se tudok magabiztosan kommunikálni és van egy kis beszédhibám is.

A tanulás se megy könnyen.

Nem is tudom hogy mit szeretnék csinálni, nem tudom miben vagyok jó.

Nézegetem a karrier,állas témakört és huszonévesek olyanokat írnak amiről nekem fogalmam sincs, nem tudok felfogni.

Ti hogyan csináljátok, ki mutatta meg ezeket a dokgokat?

2016. okt. 1. 03:47
 1/8 A kérdező kommentje:
Depressziós vagyok emiatt, elkezdtem dolgozni diákmunkát de csak rosszabb
2016. okt. 1. 03:49
 2/8 anonim ***** válasza:
Olyan nincs, hogy valamiben nem vagy jó? Kezdésnek: melyik tárgyat szeretted a legjobban és teljesítettél is jól belőle?
2016. okt. 1. 04:02
 3/8 A kérdező kommentje:
Szerettem a magyar irodalmat, németet, biológiát, annak az állatokkal foglalkozó részét.
2016. okt. 1. 04:26
 4/8 anonim ***** válasza:

nem csak számodra nehéz az élet ,és nem csak benned vannak ilyen kétejek.

Én eddig 6 munkahelyen dolgoztam, és egyiket sem mondanám normálisnak sőt kifejezetten szarnak tudom.

Én nem vagyok béna , és jól nézek ki(nem saját vélemény) mégis kinéznek, mégis romokban van a az úgymond szerelmi életem.

FOGALMAM nincs pont azokról a dolgokról amiket te is leírtál..én megcsináltam a jogsit, és tudom hogy úgysem úsznám meg baleset nélkül hiába sikerült minden elsőre.

Nyelvizsga nekem is kéne, de még a magyar helyesírásom is úgy szar ahogyan van...szerinted másnak nincsenek hasonló problémái függetlenül attól, hogy miben sikeres miben nem?? 1 hónapja azt sem tudom merre vagyok arcal akkora szarban vagyok. De változtatni kell ami rohadt nehéz tudom, mivel most én sem merek de ez a megoldás..tesztelned kell magad az életben, hogy észre vedd miben vagy jó miben nem, mit tudsz elérni és mit nem tudsz...nem lesz jövőképed addig amíg nem tudod a saját izlésedet sem, és a saját határaidat én perpill még mindig nem tudom:D Szóval érted?? Rohadt nehéz az élet nehezebb mint aminek bemutatták a szüleim nekem is, és most kezd bennem átértékelődni az egész benned is átfog. 24f

2016. okt. 1. 05:19
 5/8 anonim válasza:
Mindezek, amiket leírtál mind olyan dolgok, amelyek elvárásnak tekinthetők a mai világban; de tudnod kell, hogy ezek közül értékben valójában egyik sem közelíti meg a Te érdeklődési körödbe tartozó sokkal magasabb szintű elfoglaltságokat. Egészen biztos, hogy az irodalomhoz és a biológiához is van tehetséged! Ezért azt javaslom, semmiképpen ne olyanokkal mérd magad össze, akiknek lehet, hogy nagy a hangja és a vécére is autóval járnak; ugyanakkor a gondolkodási képességük rendkívül fejletlen és másra nem alkalmasak, minthogy gyárban futószalag mellett rabszolgaként robotoljanak. Vedd figyelembe, hogy akkor is több vagy náluk, ha éppenséggel nem tudsz vagy nem akarsz autót vezetni (én pl. kifejezetten nem szeretem az autókat, szívesebben járnék inkább lóháton, max. elektromos autóval...), az értelmiségi irányultság nem vethető össze egy munkás életvitelével. Lehet, hogy neki sok pénze van a munkája miatt, de szellemileg erősen korlátolt, ami miatt igazából nem túlságosan sok vizet zavar a világ fejlődésének és előrehaladásának tekintetében. Az, ha egy munkás egy tervrajz alapján összeszerel egy szerkezetet (pl. autót), az nem innováció, hanem csak egy szolgai munka amit akár a mai világban már robotok is elvégezhetnének (és a munkás feladata a nehézkes összeszerelés helyett a robotok karbantartása vagy irányítására lenne). Az viszont, ha Te megírsz egy novellát vagy verset, esetleg felfedezel valami újdonságot egy állat viselkedésében - az kreatív szellemi tevékenységnek mondható amihez kifejezetten a Te egyéni értékes képességeire volt szükség. Szóval ne a divathóbortokhoz akarj csatlakozni, csak feleslegesen energiát pocsékolsz vele... Járj nyugodtan tömegközlekedési eszközökkel, éppen elég sok van belőlük plusz az azokat üzemeltetőknek is érdekük, hogy egyre többen igénybe vegyék a szolgáltatásaikat, ráadásul így kevésbé szennyezed a környezetet és érdekes emberekkel is találkozhatsz. Foglalkozz azzal ami érdekel, az irodalommal vagy a biológiával stb., soha ne add fel az álmaidat és ne akarj egy szürke, hétköznapi tömegember lenni akkor, ha nem erre születtél. Figyelj, mert ez egy nagyon alattomos csapda és nagyon könnyű beleesni, kimászni viszont belőle nagyon nehéz - főleg olyan országban, ahol az értelmiségieket jóformán üldözik és a rabszolgamunkát részesítik előnyben. Ha nem azzal foglalkozol amit szeretnél akkor nagyon könnyen elronthatod az életedet és folyamatosan rosszul fogod magad érezni, ráadásul nyilvánvaló, hogy nem leszel sikeres semmi olyanban ami nem érdekel vagy egyenesen a képességeidhez mérten alacsonyabbrendűnek tartod. Légy önmagad, ne másokra (a tucatemberre) akarj hasonlítani, hanem a saját elképzeléseidet próbáld megvalósítani. És soha ne adj fel semmit sem a pénz érdekében, ez ugyan nem könnyű, de csak így szüretelheted le annak a fának a gyümölcsét, amit valaha elültettél! Sok sikert
2016. okt. 1. 15:04
 6/8 anonim válasza:

*képességeidre

**amivel

**fSok sikert!

2016. okt. 1. 15:12
 7/8 A kérdező kommentje:
autót mondjuk tényleg szeretnék vezetni.
2016. okt. 1. 16:04
 8/8 anonim válasza:
Nem is azt tanácsoltam, hogy ne vezess autót, hanem csak arra próbáltam felhívni sokak figyelmét, hogy nagyon helyes dolog, ha valaki környezetbarát gépjárművet vásárol. Mindezzel hozzájárul, hogy továbbra is megőrizhessük nélkülözhetetlen természeti értékeinket. A magam részéről viszont hintón vagy postakocsin járnék, kár hogy ezek mára kimenetek a divatból, pedig eredetileg egész jó közlekedési eszköznek számítottak...
2016. okt. 7. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!