Mi a teendő, ha túl jó dolgom van, s ezáltal nincs motivációm, semmi nem hoz lázba, semmi nem érdekel?
Nekem sem volt semmiben hiány amíg a saját lábamra nem álltam szülői segítség nélkül, mégsem voltam "lusta" tanulni, fejleszteni magam.
Nem azért tanultam XY nyelvet hogy pénzt keressek, és nem azért űztem Z sportot hogy valami ligában hülyére keressem magam, és hangszert sem azért vettem a kezembe hogy Mága Zoltán 2-t játsszak.
Az értékrendeddel van baj, nem az anyagi háttereddel. Ha valóban olyan jól megy a sorod, akkor 20 éves korodra már rég fel kellett volna fognod hogy a pénz nem a cél, hanem egy eszköz ami segít a valódi célok elérésében. Ha nincs valódi célod, akár fel is dughatod a pénzed jó mélyre, elvesztegeted az egészet.
Jellemző ez az emberekre h semmi sem jó. Mivel én nem így nőttem fel és teljesen más ember vagyok még akkor sem tudnék neked tanácsot adni ha akarnék de azért iderittyentek neked egy kis sz**t.
Kicsit belegondolva, ugye az a problémád h nem motivál semmi. Vannak dolgok amiket csak akkor tudsz megvalósítani ha van lovetta apucinak, de van csomó ami pénz nélkül vagy kevés pénzzel is lehet csinálni. Te csak a pénzes dolgokat említetted, nemcsoda, megértem h e körül forog az életed és gondolom a családban is ez a téma (már elnézést ha nem, én így képzelem el h gazdagéknál így megy). Szóval engem mondjuk érdekel a csillagászat, vagy valamilyen hangszer amin játszok tökmindegy, ez nem pénzfüggő dolog és nehezen hiszem el h ezer csillió dolog közül téged semmi sem izgat, már már meg is sajnáltalak. Úgy vélem h egykét ilyen dolog ha érdekli az embert szívesen foglalkozna vele napi 8 órában akár minimálbérért is.. Neked amúgy sem kellene dolgozni mert nem lényeg a fizetés, és nem telnének unalmasan a napok. Ez egy kiváltságos helyzet h tényleg bármivel foglalkozhatnál.
Ha pszihés eredetű problémáid vannak nevelésbeli vagy ilyen szociális izék miatt az meg a valamit valamiért kategória. Az h te benne vagy a jóban azért valaki "megszenvedett" gondolom.
Az meg h könnyen megy a tanulás az ne abban nyilvánuljon meg h eltudsz végezni egy büfészakot.
(Igen, egyértelműen benne van a válaszom hangvételében a bekaphatod a fa**omat effektus aminek az egyértelmű oka az irigység, ki ne lenne az.. Nem gondolom h ismerlek ez a pár mondat után, simán tévedhetek, te se gondold azt h ismersz, csak leírtam pár dolgot ami eszembe jutott mert pont nem volt jobb dolgom ami ugyancsak szánalmasnak mondható.)
Puszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!