Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a teendő, ha túl jó dolgom...

Mi a teendő, ha túl jó dolgom van, s ezáltal nincs motivációm, semmi nem hoz lázba, semmi nem érdekel?

Figyelt kérdés
20-on éves gazdag, elkényeztetett fiú vagyok, szabad vagyok mint a madár, azt csinálok, amit akarok, rengeteg szabadidőm van, nem kell dolgoznom, így a napjaim leginkább ilyesmivel telnek, hogy jókat eszem, edzem, netezek, számítógépes játékokkal játszom, filmeket nézek, néha eljárok haverokkal bulizni, vagy valami puccos étterembe kipróbálni valami luxusfinomságot, évente 4-5x elutazom külföldre, télen általában síelni, nyáron valami tengerpartra, vagy valami távoli kontinensre. Egyetemre is járok, de nekem az csak egy hobbi, úgy állok hozzá, mintha egy játék lenne, meg arra is jó, hogy új embereket ismerjek meg, ahhoz képest, hogy alig tanulok, elég jól megy, könnyen megy a tanulás, hamar megértem a dolgokat, csak hát baromi lusta vagyok, illetve nem motivál semmi.A középsuli még kicsit bekorlátolt(bár ott is az utolsó két évben már ellógtam sok-sok napot), amióta viszont egyetemista vagyok, végképp ellazáskodom az életet. 5 éve járok egyetemre, ezalatt az 5 év alatt többet dolgot életem meg, több élményben volt részem, mint más ember egész életében. Mivel a kortársaim nagy része a rendszer rabszolgája és csak dolgoznak látástól mikulásig, egyetem mellett is, egy szabad percük sincsen és csak álmodoznak olyan dolgokról ,amik velem megtörténnek. Nyilván az sem jó ami velem történik, ez a túlzott szabadság és kényelem is ártalmas mert meglehetősen nihilistává és motiválatlanná teszi az embert. Tényleg semmi nem hoz lázba, mások robotolnak azért, hogy utána megkapjanak valamit, nekem viszont minden karnyújtásra van és hát aki hasonló helyzetben van mint én az tudja, hogy egy idő után mindenre rálehet unni. Mostanában már a házból sincs kedvem kimozdulni, unom a drága éttermeket, az utazgatás se nagy szám, már a fél világot bejártam. A világon a legnagyobb kincs az idő, és nekem végtelen van belőle, de már mindent kipróbáltam szinte, és kezdek ráunni. Nem nagyon van olyan ember, aki megért, mivel a legtöbben az ismerőseim közül rabszolgaként gürcölnek egész életükben, még a hozzám hasonlóan gazdagok is megállás nélkül robotolnak hogy még több és még több pénzük legyen, amit végképp nem értek, a pénz engem egyáltalán nem érdekel.
2016. szept. 4. 17:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nekem sem volt semmiben hiány amíg a saját lábamra nem álltam szülői segítség nélkül, mégsem voltam "lusta" tanulni, fejleszteni magam.

Nem azért tanultam XY nyelvet hogy pénzt keressek, és nem azért űztem Z sportot hogy valami ligában hülyére keressem magam, és hangszert sem azért vettem a kezembe hogy Mága Zoltán 2-t játsszak.

Az értékrendeddel van baj, nem az anyagi háttereddel. Ha valóban olyan jól megy a sorod, akkor 20 éves korodra már rég fel kellett volna fognod hogy a pénz nem a cél, hanem egy eszköz ami segít a valódi célok elérésében. Ha nincs valódi célod, akár fel is dughatod a pénzed jó mélyre, elvesztegeted az egészet.

2016. szept. 21. 16:30
 12/12 anonim ***** válasza:

Jellemző ez az emberekre h semmi sem jó. Mivel én nem így nőttem fel és teljesen más ember vagyok még akkor sem tudnék neked tanácsot adni ha akarnék de azért iderittyentek neked egy kis sz**t.

Kicsit belegondolva, ugye az a problémád h nem motivál semmi. Vannak dolgok amiket csak akkor tudsz megvalósítani ha van lovetta apucinak, de van csomó ami pénz nélkül vagy kevés pénzzel is lehet csinálni. Te csak a pénzes dolgokat említetted, nemcsoda, megértem h e körül forog az életed és gondolom a családban is ez a téma (már elnézést ha nem, én így képzelem el h gazdagéknál így megy). Szóval engem mondjuk érdekel a csillagászat, vagy valamilyen hangszer amin játszok tökmindegy, ez nem pénzfüggő dolog és nehezen hiszem el h ezer csillió dolog közül téged semmi sem izgat, már már meg is sajnáltalak. Úgy vélem h egykét ilyen dolog ha érdekli az embert szívesen foglalkozna vele napi 8 órában akár minimálbérért is.. Neked amúgy sem kellene dolgozni mert nem lényeg a fizetés, és nem telnének unalmasan a napok. Ez egy kiváltságos helyzet h tényleg bármivel foglalkozhatnál.

Ha pszihés eredetű problémáid vannak nevelésbeli vagy ilyen szociális izék miatt az meg a valamit valamiért kategória. Az h te benne vagy a jóban azért valaki "megszenvedett" gondolom.

Az meg h könnyen megy a tanulás az ne abban nyilvánuljon meg h eltudsz végezni egy büfészakot.

(Igen, egyértelműen benne van a válaszom hangvételében a bekaphatod a fa**omat effektus aminek az egyértelmű oka az irigység, ki ne lenne az.. Nem gondolom h ismerlek ez a pár mondat után, simán tévedhetek, te se gondold azt h ismersz, csak leírtam pár dolgot ami eszembe jutott mert pont nem volt jobb dolgom ami ugyancsak szánalmasnak mondható.)

Puszi.

2016. szept. 21. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!