Te hogyan változtál meg?
Én szinte nem is beszélek. Olyan halk a hangom, hogy ha hosszú mondatokat akarok kifejezni, akkor azt senki nem érti meg, ezért csak 1-2 szót szoktam mondani, ha nagyon muszáj (20 évesen...) Olyan vagyok, mint egy néma. Biztos mindenki azt hiszi, hogy buta vagyok. Pedig a kommunikáció tesz minket emberré... Enélkül senki sem tud érvényesülni egy ilyen társadalomban.
Meg kell változnom, ha akarok kezdeni valamit az életemmel. Ha te is ilyen cipőben jártál, és megváltoztál, hogyan történt?
Vagy tudod mit, nem is muszáj, hogy neked is ilyen múltad legyen. Ha hasonlóan "gyötrelmes előélettel" rendelkezel, amin sikeresen túl tudtál lépni (és esetleg büszke is vagy rá), oszd meg velem.
Toyota Supra in da house, örülök neked :)
Növénylélek: Fiú vagyok XD Épp nem gondolkodom a nemi identitásom megváltoztatásán, de azért kösz a tippet :D (és miért pont magyarral?)
Mitől lettem ilyen? Az engem is érdekelne :').
Ha valaki nem tudja kifejezni magát, nem tud megfelelően kommunikálni, kapcsolatokat kiépíteni, egyáltalán megismerni más embereket, akkor szerintem az enyhén szólva is gyötrelmes.
Mintha csak a saját elmédbe lennél bezárva, és nincs kiút. El tudod ezt képzelni?
Mivel szemléletesen írod le, ezért igen, nagyjából el tudom képzelni. :)
De mindig is ilyen voltál? Olyan, mintha lenne benned valami gát, ami miatt nem tudsz úgy kommunikálni. De ahogy látom, írásban egész jól megy, ugye?
Nos igen, igazad van.
Ilyen vagyok, mióta az eszemet tudom :S.Rengeteg gátlás van bennem. Alapból ha sok ember között vagyok, akkor rosszul érzem magam. Nincs erőm. Néha hányingerem van, jobban izzadok, felemelkedik a testhőmérsékletem (volt hogy lázas is lettem), reszketek, gondolkodni sem tudok és hasonlók.
És nem csak a beszéd, hanem bármilyen tevékenység emberek között nehezemre esik. Pl. ha enni kell vagy inni akkor is olyan zavarban vagyok...
Írásban viszont semmi probléma, mivel így nem közvetlenül beszélek az emberekkel (legtöbb esetben olyan oldalon, ahol nem az igazi nevem adom meg, és úgy még könnyebb) és át is tudom gondolni, mit akarok mondani.
Hmm, elég érdekes, hogy mitől alakulhattak ki benned ezek a gátlások. Az már mindenképp haladás, hogy tudod, hogy változtatnod kell magadon, ha akarsz valamit kezdeni az életeddel. Szerintem fokozatosan kezdd el ezt, mert egyszerre nagyot ugrani sok lenne, visszakoznál.
Bár ismeretlenül írni nyilván könnyebb, de szerintem már az előrelépés, hogy legalább tudsz írni erről. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!