Miért csak a szex, pia, buli, csajok, pasik és hasonló felszínes témák meg a kötelező dolgok, mint a suli, munka érdeklik az emberek többségét?
Engem sem érdekel az ilyen, zsibbasztóan unalmasnak tartom, de nem tartom magamat többre, mert szerintem az, hogy mi érdekel, nem választott dolog.
De emlékszem, 16 voltam, és volt egy időszak, amikor az egyik barátnőm csak a barátjáról volt képes beszélni. De olyan hülyeségeket, hogy az nem igaz. Persze mikor azt mesélte, miket csináltak, mennyire szereti, az érdekelt, elvégre a barátnőm. De amikor azon gondolkodott, hogy amikor leültek egymás mellé a padra, a pasija miért tette kettejük közé a táskáját, az már kicsit sok volt. Pláne hogy majdnem két hétig ez volt a téma.
És azt sem fogom soha elfelejteni, hogy ennyi idősen láttam egy műsort, amiben azt magyarázták, hogy a Merkúron egy nap több ideig tart, mint egy év. Nem volt nagy dolog, csak egy apró tény, amit addig nem tudtam, de úgy felvillanyozott, hogy én, aki segghülye volt fizikából, megértettem valamit! Utána csak el akartam mesélni egy barátnőmnek, de senki nem hallgatott meg. Pedig az én életemben ez volt a nagy wow, csak két percet akartam ezen filózni, de annyit kaptam, hogy ne okoskodj, fogd már be.
A végén az akkor 13 éves húgomnak mondtam el, aki tágra nyílt szemekkel hallgatta, és kérdezgetett róla.
Pár témával még próbáltam a barátnőimnek előrukkolni, de mindig jött a "kussolj már".
Azóta a társas érintkezéseim úgy néznek ki, hogy:
A: Szia!
Én: Szia!
A: Mi van veled?
Én: Semmi. Veled?
A: (unalmas szófosás, ÉN bólogatok, mosolygok, ühümözök)
Hogy-hogy mi az? Semmi közöd hozzá és kész. Ennyit nem tudsz felfogni? :D A kérdésed teljes mértékben a magánéletükre irányul, magadnak ne lőj már öngólt. Az, hogy őket """"sablon"""" dolgok érdeklik, ahhoz neked semmi közöd. Semmi. Leírjam megint? Semmi :D
Nagyon kevés embert érdekelnek ugyanazok a dolgok, nem is értem melyik bolygón élsz te... ilyet a full antiszociális emberek szoktak hangoztatni, akik beszéltek egész életükben 5 emberrel, abból 3-4 családtag.
Nagyon ritkán látni olyat, hogy 2 embert ugyanaz érdekel. Brutálisan ritka. Az, hogyha elkezdenek munkáról, suliról vagy hasonló dolgokról beszélni, nem jelenti azt, hogy ebből áll az életük. Mert közelről sem.
A szexes dolog is már megint, ajj... normális emberek nem beszélik ki, sőt.. nagy esetben az általad lenézett emberek többsége sem. Megint a legrosszabb, legbutább fajtából indulsz ki. Talán mert oda tartozol...
Olvasni sem szeret mindenki (tudom hogy csak példa volt :P), ergo erről ennyit. Mit beszéljen veled arról, ami nem érdekli? Ennyi erővel ő is kérdezhetné, hogy mi a francért nem tudsz bulikról beszélni, csak a köcsög könyveidről :D
Velem pl tudnál a könyvekről is, meg szinte bármiről. De nem mindenki ilyen. 3 fajta beszélgető partner létezik: 1 - aki hallgatni szeret másokat + néha bekapcsolódik egy-egy észrevétellel 2 - aki szereti vinni a prímet és adja a témát 3 - aki normálisan, felváltva, nem passzívan de nem is túl aktívan beszél
Ott kezdődnek a problémák, hogy neked ez nem tetszik.
De ugyebár ismerjük a mondást: Ha problémád van valamivel, az a TE problémád.
Benne is van a mondatban. ProbléMÁD VAN. Neked. Mások meg pont leszarnak téged, magas fáról :D
Az meg, hogy tanultál és nyitott vagy a világra... hagyjuk már. Én per pill egyetemre járok, olyan szakra, ahová lehet a büdös életben nem jutnál be :D De persze az is lehet, hogy igen, sőt :P
Vannak, akiknek erre lehetőségük sincs. De ez megint más téma.
A média általi elbutítás egy nagy bullshit.
Régebben sem volt több esze az embereknek. A világ nagy része mindig is egyszerű emberekből állt akiket irányít a vallás vagy az aktuális hatalom.
"Még véletlenül sem farag a tömegekből konzumidiótákat..."
Na mert a "média butítása" előtt aztán sokkal intelligensebbek voltak az emberek... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!