Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért hiszi mindenki, hogy az...

Miért hiszi mindenki, hogy az utazástól majd boldog lesz? Csak én érzem, hogy sok embert mások befolyásolnak?

Figyelt kérdés
Kíváncsiságból rákerestem a neten a bakancs lista szóra, miután olvastam egy pszichológiai cikket, ami megerősítette a véleményemet. A legtöbb ember az elérendő dolgok közé ilyeneket sorol, hogy utazás, delfinekkel úszás, meg hasonlók. Ezzel nincs semmi baj, de az említett cikk arról szólt, hogy valójában nem is ezekre vágynak az emberek, csak ezt hallják, ezek olyan klisés bakancslista-tételek (ha nem is ír valaki bakancslistát, akkor is ilyeneket említ, ha megkérdezik), és valójában nem is erre vágynak, csak azt hiszik, ettől majd boldogok lesznek. Nekem is ez a benyomásom, hogy mindenki folyton az utazással,pláne a világ bejárásával jön, olyanok is, akik nem lennének képesek olyan helyre utazni, ahol nincs mcdonalds vagy csak ülnének a hotelben egész nap. Miért olyan népszerű az utazás téma?
2016. aug. 30. 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én nem hiszem. Sőt, hulla fáradt leszek tőle. Már, olyan 100 kilométertől is. Ugyan ez a nyaralás. Két nap nyaralás után kell egy hét, hogy kipihenjem a két napot.
2016. aug. 30. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy mindenki ezt hinné. Lásd, az előző válaszoló sem szeret utazni, magam is ismerek több embert, akinek szintén nem tartozik a céljai közé. Általában viszont az emberek szeretnek kiszakadni a hétköznapok monotonitásából, erre az utazás tökéletes. Persze az is lehet, hogy sokaknak egyszerűen még nem volt rá lehetősége, így elvágyódnak, pedig valójában nem tudják, milyen, de a lényeg az, hogy más, mint amit nap mint nap megszoknak (és unnak).

Engem boldoggá tesz az utazás, nem csak azt hiszem, hanem tudom, hiszen hosszú évek óta a legnagyobb hobbim. Imádok idegen helyeket felfedezni, kultúrákat megismerni, ételeket-italokat kóstolni, természetben túrázni, idegen városokban eltévedni, magamba szívni a történelmet, hangulatot. Megyek is ilyenkor naphosszat, rongyosra járom a lábam, imádom! Igaz nekem az utazás nem a pihenésről szól,

sokkal fáradtabban jövök haza, mint ahogy mentem, de én például alapból nem szeretek pihenni, nem igazán ülök meg a popsimon, ezért sem járok pl. strandolós, döglős nyaralásokra, megöl tőle az unalom.

2016. aug. 30. 18:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Az olyan ismerőseim, akiknek a célja az utazás, szeretnek utazni és boldogok tőle. Ha hazajönnek boldogan és lelkesen mesélik, hogy milyen élményekkel gazdagodtak.

Az a baj az ilyen jellegű elméletekkel, hogy csak elméletek és nincs rájuk bizonyíték. Én is mondhatom, hogy szerintem azért szeretnek utazni az emberek, mert a tévében sok tájat látnak a kalandsorozatokban. Van összefüggés a 2 között? Nincs.

Az emberek többsége valójában inkább szeretne tökéletes társat meg egészséget, mint utazást. De ezeket nem írhatod fel egy bakancslistára, mert nem csak rajtad állnak. Ha van jó kereseted, akkor felírhatod az utazást, mert pénzen kívül nem kell más hozzá. Egy rajtad álló cél. De tökéletes társat keresni már minimum 2 emberen áll és még a környezet is erősen beleszól.

2016. aug. 30. 20:25
 4/5 MZ.per.X ***** válasza:

Szerintem ez nem befolyásolás, csak hamarabb vágysz olyan dologra, amiről egyáltalán tudod hogy létezik.

Ha meglátom hogy XY itt és ott nyaral, akkor én is álmodozni kezdek picit, hogy milyen jó lenne nekem is ott nyaralni. Nem azért mert XY ott van, csak azért mert tetszik a hely.

Kicsit olyan, mint sorban állni a kajáldában. Kitalálom hogy ezt és azt eszem. Aztán az előttem álló rendel kaját, és én is elgondolkozom, hogy húúú de ennék én is olyat. Nem azért mert ő eszi, hanem azért mert én is megkívánom.

Ráadásul az utazás hasonló mint as bulizás. Nem mindenki szereti, de a többség azért mégis.

Ha meg arról beszélünk, hogy ki mire vágyik...hát mikor mire. Ha erre válaszolnom kellene, akkor azt mondanám, hogy mindenre. Van egy halom vágyam, álmom, vannak kicsik, vannak nagyok. Azt is tudom hogy a nagy része soha nem is teljesül, míg a másik 2 perc alatt teljesíthető.

És visszatérve az utazásra, ez egy elég tág fogalom. Az emberek többsége szeret kicsit kimozdulni a mindennapokból, megszokottból, és erre jó az utazás. Szeretik a kalandokat, felfedezéseket, újdonságokat. Arról nem is beszélve, hogy szerintem az utazások, kirándulások maradnak meg az egyik legjobb emlékként. Volt hogy körbetekertük ismerősökkel a Balatont. Annyi élmény volt, hogy arról hetekig lehetett beszélni, és évek után is felemlegetett pillanatok voltak. Vagy volt hogy egymagam utazgattam, és a mai napig kellemes emlékként gondolok vissza azokra a napokra.

Pedig én eléggé magamnak való vagyok, szeretek egyedül lenni, pár nap után kifejezetten megőrülök, ha nincs pár magányos percem. De még akkor is kell 1-1 utazás, ami kizökkent a mindennapokból.

Na meg mi van ha valami klisés? Most ez olyan dolog, hogy csak azért ne csináljak valamit, mert mások is csinálják és klisés? Hát kit érdekel...nem kell mindig mindenben másokat nézni.

2016. aug. 30. 21:08
 5/5 A kérdező kommentje:

"Na meg mi van ha valami klisés? Most ez olyan dolog, hogy csak azért ne csináljak valamit, mert mások is csinálják és klisés? Hát kit érdekel...nem kell mindig mindenben másokat nézni."

Bajnak nem baj, én csak abból indultam ki, hogy nem igazából akarják.

Köszönöm az ellenvéleményeket.

2016. aug. 31. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!