Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért félek az utazástól?...

Miért félek az utazástól? Hogy tudnám ezt legyőzni?

Figyelt kérdés

Szeretek utazni, de állandóan attól félek, hogy eltévedek. (Egyszer kiskoromban eltévedtem a környékünkön, mert siettem haza és nem figyeltem elégé). Ez az elsődleges félelmem. Nyilván csak akkor van ez a félelmem, ha ismeretlen helyre kell mennem. Mindig előre jól megnézem az útvonalat, nyomtatok...stb és csak így indulok el a szomszéd városba is. Ez jó módszer volt. De aztán távolabb kellett mennem kb 100 km. Akkor is megtettem ezeket a lépéseket, de jöttek további félelmek pl mi van ha nem ismerem fel a megállót és elvisz a busz/vonat kitudja meddig... ahol ugye már nem lesz se térképem, se semmim, vagy hogy nem fogok tudni visszajönni, mert lekésem, kimarad, kirabolnak, lemerül a telefonon, stbstb. Végül erőt vettem magamon és elmentem, mert muszáj volt, de végig szörnyen éreztem magam, gyomorfájdalom, idegesség. Szerencsére nem volt semmi gond.

De most az van, hogy szerettem volna elmenni a Hegyalja fesztiválra. Illetve csak az egyik napra. De nem tudok, nem merek. Vissza se tudnék jönni aznap, kéne szállás is.:(

Kérlek segítsetek, hogy győzzem le a félelmeimet, mert már nagyon elegem van abból, hogy mennyi mindenből kimaradok!

El se tudom képzelni mások, hogy mernek egyedül utazgatni főképp pl külföldre, ahol más a nyelv stb. Na de mindegy, ez engem nem is érdekel jelenleg, én már akkor nagyon boldog lennék, ha országon belül mernék utazgatni. Annyit még hozzátennék, hogy ez a félelmem csak akkor van, ha egyedül kell utaznom, ha van velem valaki, akkor nem. Nyilván akkor is legalább megnézem az útvonalat, de ennyi, nyugodtan indulok el, "majd lesz valahogy".

L/23

2015. ápr. 22. 16:44
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem utazz sokat a saját városodban, hogy megszokd.

De egyébként nekem is volt hasonló (Bp-i vagyok) ebben a korban. Már nem emlékszem, mikor, de elmúlt magától. Korábban Bp-en belül is képes voltam parázni, tavaly már egyedül utaztam Londonba. :) Igaz, vártak rám a reptéren és voltam már kint, de akkor is. Kicsit nagyobb távolság.

Amúgy az valahol normális, hogy egy 100 km-re fekvő ismeretlen helyre nem mész szívesen egyedül. Inkább menj ismerőssel, barát/barátnővel. Az mégiscsak kellemesebb.

2015. ápr. 22. 17:20
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi, saját városban és az ismert helyeken nem félek cseppet se, sokat utazom is. Ha tehetem ismeretlen helyre nem megyek egyedül, de sajnos néha rákényszerülök és én magam is szeretnék önállósodni ebből a szempontból.
2015. ápr. 22. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!