Miért félek az utazástól? Hogy tudnám ezt legyőzni?
Szeretek utazni, de állandóan attól félek, hogy eltévedek. (Egyszer kiskoromban eltévedtem a környékünkön, mert siettem haza és nem figyeltem elégé). Ez az elsődleges félelmem. Nyilván csak akkor van ez a félelmem, ha ismeretlen helyre kell mennem. Mindig előre jól megnézem az útvonalat, nyomtatok...stb és csak így indulok el a szomszéd városba is. Ez jó módszer volt. De aztán távolabb kellett mennem kb 100 km. Akkor is megtettem ezeket a lépéseket, de jöttek további félelmek pl mi van ha nem ismerem fel a megállót és elvisz a busz/vonat kitudja meddig... ahol ugye már nem lesz se térképem, se semmim, vagy hogy nem fogok tudni visszajönni, mert lekésem, kimarad, kirabolnak, lemerül a telefonon, stbstb. Végül erőt vettem magamon és elmentem, mert muszáj volt, de végig szörnyen éreztem magam, gyomorfájdalom, idegesség. Szerencsére nem volt semmi gond.
De most az van, hogy szerettem volna elmenni a Hegyalja fesztiválra. Illetve csak az egyik napra. De nem tudok, nem merek. Vissza se tudnék jönni aznap, kéne szállás is.:(
Kérlek segítsetek, hogy győzzem le a félelmeimet, mert már nagyon elegem van abból, hogy mennyi mindenből kimaradok!
El se tudom képzelni mások, hogy mernek egyedül utazgatni főképp pl külföldre, ahol más a nyelv stb. Na de mindegy, ez engem nem is érdekel jelenleg, én már akkor nagyon boldog lennék, ha országon belül mernék utazgatni. Annyit még hozzátennék, hogy ez a félelmem csak akkor van, ha egyedül kell utaznom, ha van velem valaki, akkor nem. Nyilván akkor is legalább megnézem az útvonalat, de ennyi, nyugodtan indulok el, "majd lesz valahogy".
L/23
Szerintem utazz sokat a saját városodban, hogy megszokd.
De egyébként nekem is volt hasonló (Bp-i vagyok) ebben a korban. Már nem emlékszem, mikor, de elmúlt magától. Korábban Bp-en belül is képes voltam parázni, tavaly már egyedül utaztam Londonba. :) Igaz, vártak rám a reptéren és voltam már kint, de akkor is. Kicsit nagyobb távolság.
Amúgy az valahol normális, hogy egy 100 km-re fekvő ismeretlen helyre nem mész szívesen egyedül. Inkább menj ismerőssel, barát/barátnővel. Az mégiscsak kellemesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!