Mi a véleményetek a mainstream zenékről? Szerintem rosszak, bővebben lent.
Szinte kizárólag csak (folk, death, pagan, stb...) metált hallgatok.
Például:
https://www.youtube.com/watch?v=mg20XweAu7g
Én is így vagyok 34 évesen, sose szerettem a mainstreamet, pl ha autóval megyek nem is hallgatom a zenés rádiókat, pl az ilyen morningshow műsorokon a falra tudnék mászni, meg amikor strandon vagyok és ezek a mainstream zenék mennek, hányiger.
Mixeket hallgatok főleg techno-techoust, soundcloudon, vagy a mixesd.com-on mixeket, néha a beatporton hallgatok dj chartokat.
Online rádiokat hallgatok ami nem mainstream, meg padödő,kispár&borz,meg a nagy utazás- unalmas retro zenék, hanem modern elektronikus.
Ki nem állhatom!!! Men tudom megérteni mi a jó a pop, disco meg mulatós "zenében". Viszont az ilyenek akik ilyet hallgatnak álltalában olyanok is. Felszinesek és csak a külsőségeket nézik. Divatmajmok.
Ezeknek fogalmuk sincs milyen érzés mikor egy albumot hallgatsz végig amit megvettél CD-n vagy vinyil-en és nem MP3-ban van letöltve emelett tudod miről szólnak a dalok. Az az érzés leírhatatlan mikor egy együttes zenéjében magadra ismersz. Azt érzed amit ők. Hasonló a világképed.
+ kihagytad amikor CSAK zeneklipp miatt lesz sláger a sz.r zenéből.
Ilyen pl: régen volt egy zene mindenki elvolt ájulva tőle. Kiváncsiságból meg néztem a zeneklippet miért nagy szám benne.3 perces zeneklipp női s.gg rázás,női s.gg mutogatásból áll és zene sz.r.
"ha megkérdezik milyen zenéket hallgatok, meg én vagyok a hypster."
Olyan lenézően hülyén néznek rám mikor mondom: videojátékok zenéje/ animék zenét/néha régi filmes zenéket hallgatok.
Ugyanaz a véleményem, mint minden zenei műfajról és stílusról: Van közte jó és rossz is.
Nagy része nekem sem tetszik, de ettől még nem mondom mindre, hogy rossz. A káposzta sem rossz attól, hogy én nem szeretem. A legtöbb mainstream zene valóban egyszerű és giccses meg hasonlók, de nem is akarnak mások lenni. Egy egyszerű tinglitangli szerelmes pop szám nem akarja megváltani a világot. Szórakoztatni akar és ennyi.
És abban igazuk van, hogy királyság az egész. Ha a félvilág egy mainstream slágert hallgat, akkor azért az valamit jelent. Ha mást nem, óriási pénzt.
A Mekis és franciás étterem tökéletes példa! Attól, hogy egy étterem elegánsnak van titulálva, nem feltétlenül jobb a Mekinél.
Engem jobban zavar, amikor valaki többnek érzi magát attól, hogy milyen zenéket hallgat. Nem egy emberrel találkoztam, aki fröcsögve elhordott minden zenét, amit ő nem szeretett és istenítette, amit igen. A legtöbb ilyen ember más témánál is így viselkedett.
Tipikusan jellemző, amikor a diszkós minden metált csak hörgős kiabálásnak minősít, a metálos meg minden elektronikus zenét csak tüctücnek.
A helyzet az, hogy egyik zene sem jobb a másiknál, maximum zeneileg kidolgozottabb. Ha egy pillanatban a hangulathoz és érzéshez pont egy gagyi popsláger talál be, akkor betalál és ez a lényeg. Az illető élvezi és kap egy pluszt.
Én csak a rap ről tudok nyilatkozni, de amikor mennek mainstream be, mind Amerikába mind itthon, az valami utolsó hányadék.
Klipp az a rib&ncokról szól többnyire, a zene meg üres, gyenge, 1 milliószor lerágott csontok. Buli, pénz, zene, nők, szerelem, mind ez gyenge szövegbe.
Fluor jól tolja ezeket a szarokat... vagy a műmájer Majka.
A kedvencem mikor úgy tűnik, mintha értelmes lenne, szólna valamiről, egyből mindenki összeszarja magát, jó példa erre ismét a műmájer Majka...
Egyszerűen borzalom, hogy minél lejjebb kell menni a zenékbe youtube nézettség meg elismerés szintjén annál jobb zenéket találni, tisztelet a kivételnek.
Rádiótól is elégnek az agysejtjeim, mikor a 100 ezredik unalmas bulizós csajozós szerelmes számot kell hallgatni... és van igény ezekre... ez a ciki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!