Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek a mainstream...

Mi a véleményetek a mainstream zenékről? Szerintem rosszak, bővebben lent.

Figyelt kérdés
Azért írom ki a kérdést, mert erről nem nagyon szoktak beszélni az emberek, pedig szerintem a legtöbb sláger objektíve rossz, sőt pocsék. Giccses, nyálas, vagy monoton, egy dologban tudnak jók lenni, hogy fülbemászók. Szerintem ez ma már ugyanúgy ipar, mint bármi más, keresletre, eladhatóságra mennek itt is és szerintem azért működik ez, mert a legtöbb ember egyszerűen nem tehetséges zeneileg. Sokaknak egyszerűen nincs hallásuk, egy boci boci tarkát nem tudnak eldúdolni, nem találják el a hangokat. A mainstream zenék meg nagyon érzelmesek, meg húde adják a feelinget, na ja, behányás. És ami külön idegesít, hogy mind a Sztárok, mind a rajongóik elhiszik, hogy húde toppon vannak, micsoda királyság ez az egész, de ez kb olyan, mintha valaki büszkén mondaná, hogy milyen kifinomult az ízlése, ő csak a Mekiben eszik. A külömbség, hogy a Mekiről mindenki tudja, hogy nem egy Francia étterem, de Justin Bieberért, Nicky Minajért, de akár a híg magyar mulatósokért is van aki ölni tudna. És akkor nekem kell habognom, ha megkérdezik milyen zenéket hallgatok, meg én vagyok a hypster. Ti mit gondoltok erről?

2016. aug. 30. 11:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
2016. aug. 30. 11:55
 2/15 anonim ***** válasza:

Én is így vagyok 34 évesen, sose szerettem a mainstreamet, pl ha autóval megyek nem is hallgatom a zenés rádiókat, pl az ilyen morningshow műsorokon a falra tudnék mászni, meg amikor strandon vagyok és ezek a mainstream zenék mennek, hányiger.

Mixeket hallgatok főleg techno-techoust, soundcloudon, vagy a mixesd.com-on mixeket, néha a beatporton hallgatok dj chartokat.

Online rádiokat hallgatok ami nem mainstream, meg padödő,kispár&borz,meg a nagy utazás- unalmas retro zenék, hanem modern elektronikus.

2016. aug. 30. 11:55
 3/15 anonim ***** válasza:
89%

Ki nem állhatom!!! Men tudom megérteni mi a jó a pop, disco meg mulatós "zenében". Viszont az ilyenek akik ilyet hallgatnak álltalában olyanok is. Felszinesek és csak a külsőségeket nézik. Divatmajmok.

Ezeknek fogalmuk sincs milyen érzés mikor egy albumot hallgatsz végig amit megvettél CD-n vagy vinyil-en és nem MP3-ban van letöltve emelett tudod miről szólnak a dalok. Az az érzés leírhatatlan mikor egy együttes zenéjében magadra ismersz. Azt érzed amit ők. Hasonló a világképed.

2016. aug. 30. 11:56
 4/15 A kérdező kommentje:
Hát az elektronikus, Techno zenék többsége szerintem szintén nagyon gyenge, akár meg is említhettem volna őket a kérdésemben, bár ezek inkább monotonok és fantáziátlanok. De azért akadnak jobbak is. Metálról meg nem nagyon tudok véleményt mondani mert távol áll tőlem.
2016. aug. 30. 12:17
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, mindent elmondtál helyettem. :D Hányhatnékom van a kommersz, kereskedelmi szutykoktól. Sok ember tényleg nem tudja, mi a zene. Berakok egy kis Primus-t, mindenki elkezd fúljjolni... -_- Amúgy elég széles a zenei látóköröm, de ebbe az ilyen okádék ,,zenék" nem tartoznak bele...
2016. aug. 30. 12:18
 6/15 anonim ***** válasza:
44%

+ kihagytad amikor CSAK zeneklipp miatt lesz sláger a sz.r zenéből.

Ilyen pl: régen volt egy zene mindenki elvolt ájulva tőle. Kiváncsiságból meg néztem a zeneklippet miért nagy szám benne.3 perces zeneklipp női s.gg rázás,női s.gg mutogatásból áll és zene sz.r.

"ha megkérdezik milyen zenéket hallgatok, meg én vagyok a hypster."

Olyan lenézően hülyén néznek rám mikor mondom: videojátékok zenéje/ animék zenét/néha régi filmes zenéket hallgatok.

2016. aug. 30. 12:50
 7/15 anonim ***** válasza:

Ugyanaz a véleményem, mint minden zenei műfajról és stílusról: Van közte jó és rossz is.

Nagy része nekem sem tetszik, de ettől még nem mondom mindre, hogy rossz. A káposzta sem rossz attól, hogy én nem szeretem. A legtöbb mainstream zene valóban egyszerű és giccses meg hasonlók, de nem is akarnak mások lenni. Egy egyszerű tinglitangli szerelmes pop szám nem akarja megváltani a világot. Szórakoztatni akar és ennyi.

És abban igazuk van, hogy királyság az egész. Ha a félvilág egy mainstream slágert hallgat, akkor azért az valamit jelent. Ha mást nem, óriási pénzt.

A Mekis és franciás étterem tökéletes példa! Attól, hogy egy étterem elegánsnak van titulálva, nem feltétlenül jobb a Mekinél.

Engem jobban zavar, amikor valaki többnek érzi magát attól, hogy milyen zenéket hallgat. Nem egy emberrel találkoztam, aki fröcsögve elhordott minden zenét, amit ő nem szeretett és istenítette, amit igen. A legtöbb ilyen ember más témánál is így viselkedett.

Tipikusan jellemző, amikor a diszkós minden metált csak hörgős kiabálásnak minősít, a metálos meg minden elektronikus zenét csak tüctücnek.

A helyzet az, hogy egyik zene sem jobb a másiknál, maximum zeneileg kidolgozottabb. Ha egy pillanatban a hangulathoz és érzéshez pont egy gagyi popsláger talál be, akkor betalál és ez a lényeg. Az illető élvezi és kap egy pluszt.

2016. aug. 30. 13:31
 8/15 anonim ***** válasza:
62%
"Hát az elektronikus, Techno zenék többsége szerintem szintén nagyon gyenge, akár meg is említhettem volna őket a kérdésemben" Akkor nem értem a kérdésed, ha a legtöbb zenei stílust fikázod, nem tartod igényesnek, az elektronikus zene a legváltozatosabb stílus és hangzásvilággal rendelkezik, de neked ez is rossz, mert nekünk ezek tetszenek, akkor te meg el se mered árulni mi tetszik, lehet vmi afrikai sámándobos törzsi zenét tartod a jó zenének, nem tudom.
2016. aug. 30. 13:42
 9/15 A kérdező kommentje:
Bocs nem akartalak megsérteni, mondtam is, hogy elektronikusból akadnak is jók. Egyébként meghalgatok mindenfélét, van néhány elektronikus is, de inkább a chill, meg triphop, ilyesmi, de amúgy Jazz, Hip-hop, alternatívabb rockok, szóval sokféle kategóriából van ami tetszik, de mindből van olyan is ami nem. Lenézni meg alapból nem szoktam embereket, de ez az egy téma az, ami felidegesít. Ez a lényege a "kérdésembek", erről jöhetnek a vélemények, hogy szerintem OBJEKTÍVE gagyi a zenei ízlése egy csomó embernek. Objektíve a Kulcsszó, mint ahogy az étkezésben is ízlések és pofonok, de ha valaki csak sürített tejen él, az gáz.
2016. aug. 30. 14:43
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a rap ről tudok nyilatkozni, de amikor mennek mainstream be, mind Amerikába mind itthon, az valami utolsó hányadék.

Klipp az a rib&ncokról szól többnyire, a zene meg üres, gyenge, 1 milliószor lerágott csontok. Buli, pénz, zene, nők, szerelem, mind ez gyenge szövegbe.

Fluor jól tolja ezeket a szarokat... vagy a műmájer Majka.

A kedvencem mikor úgy tűnik, mintha értelmes lenne, szólna valamiről, egyből mindenki összeszarja magát, jó példa erre ismét a műmájer Majka...

Egyszerűen borzalom, hogy minél lejjebb kell menni a zenékbe youtube nézettség meg elismerés szintjén annál jobb zenéket találni, tisztelet a kivételnek.

Rádiótól is elégnek az agysejtjeim, mikor a 100 ezredik unalmas bulizós csajozós szerelmes számot kell hallgatni... és van igény ezekre... ez a ciki.

2016. aug. 30. 16:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!