Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha azt mondják "hogy egy lány...

Ha azt mondják "hogy egy lány legyőzött. " az csak szerintem a lány lenézése?

Figyelt kérdés
Ez az egész úgy jutott eszembe hogy haveromal valamit csináltunk amibe egy tapasztaltabb lány legyőzött mire haver azal badztatott hogy "legyőzött egy lány" rögtön védekeztem azal hogy na de ő jobb meg régebben csinálja de aztán eljutottam oda hogy ezzel nem is engem hanem a lányt nézi le tudtán kívül.Hisz ha valaki jobb nálad és legyőz az sose szégyen csak akkor ha nálad rosszabb győz le valamibe, a tipikus "egy lány legyőzött" kifejezés pedig erőteljes sejtetti hogy itt a lány nem egyenrangú fél... nem tudom ki menyire ért egyet az okfejtésemel?

2016. aug. 21. 22:42
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én egyetértek.
2016. aug. 21. 23:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Én is egyetértek teljesen. A lányok meg ilyenkor elvannak telve magukkal, és észre sem veszik hogy mások lenézik.
2016. aug. 22. 00:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg helyzettől függ. Pl. ha azt vesszük alapul, hogy a férfi és női test anatómiailag eltér, más az izmok tapadása, stb., akkor pl. a férfiak általában! nagyobb erőkifejtésre képesek, mint a nők. Most ha pl súlyemelésben versenyeztek, és ott több kilót emel meg lány létére, akkor az nem a lány lenézésére irányul, hogy ha ezt mondja a haverod, hanem inkább a te lenézésed a lényeg. De ha olyasmiben, amiben mindkét nem alapjában véve ugyanakkora esélyekkel indul, akkor de igen, a lány lenézése, csak mert ő lány.
2016. aug. 22. 07:45
 4/7 anonim ***** válasza:
kiegészítem azzal, hogy a lány lenézése IS
2016. aug. 22. 07:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Így van, teljesen igazad van. hasonló például az, amikor azt mondják, hogy "lány létedre ilyen rendetlen vagy" és társai.
2016. aug. 22. 10:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
De abban is van valami, hogy az gáz, ha olyan győz le, akitől nem logikus. Én pl. tesiből felmentett voltam, de egyszer részt akartam venni a Cooper-futáson, és a tanár azzal szidta össze azokat, akik elhülyéskedték, hogy én is lefutottam őket. Mivel én fel voltam mentve, ez szerintem nem volt megalázó, inkább az ő szidásuk.
2016. aug. 22. 10:33
 7/7 anonim ***** válasza:
Én is egyetértek.
2016. aug. 22. 11:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!