Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnék beletörődni...

Hogyan tudnék beletörődni abba, hogy sosem lesz drága autóm, nagy értékű házam és csinos/szép barátnőm?

Figyelt kérdés
Borzasztó rossz érzés látni, hogy amint elmegyek valahova (természetesen busszal, mert kocsira nincs pénzem) nem kell várni 5 percig sem, hogy meglássak egy-egy huszonéves fiatalt egy 15-20 milkás BMW-vel/Audival. Csak azt veszem észre, hogy céltalanul tanulok az egyetemen, azt sem tudom mikor fogom tudni egyáltalán elvégezni, nincsenek se ismerőseim/kapcsolataim/csókosaim, akik beavatnának egy-egy közeljövőbeli zsíros bizniszbe. Azt sem tudom, hogy működik a világ, milyen kiskapuk vannak. Csak eljárok éhbérért diákmunkára és vergődök az egyetemen. Ha nincsenek barátaim, akkor hol/milyen helyen kezdhetnék el 21 évesen hasznos kapcsolatokra szert tenni. Az a baj, hogy alapból introvertált vagyok.

2016. aug. 27. 01:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
10%
A magyar nők közül szinte kivétel nélkül mindegyik ilyen a##as szem##láda. Kergessük el innen az összeset, amelyik meg nem akar elmenni, azt kössük pórázra mint a kutyákat! Örömmel jönnek majd helyettük román, bilgár, orosz nők! Mindegyik korrektebb és legalább ugyanannyira szépek!
2016. aug. 28. 00:36
 22/26 anonim ***** válasza:

"Gazdag családból származom, de valahogy a pénz sosem volt ennyire Istenítve nálunk, mint másoknál."

Nem istenítik a pénzt, hanem ha kérdéses az anyagi megélhetés, akkor sokan hajlamosak kétségbe esni. Attól még, hogy alád nyomtak 40 milliót, és biztonságban érzed magad, nem azt jelenti, hogy másoknál is így megy ez.

Az lenne a normális, ha minden család támogatná a gyerekét (és később vice versa), de a valóságban ez nem mindig ilyen egyszerű. És akkor képzeld el, hogy 22 éves bölcsész egyetemista vagy, nincs kereső párod, a család csak mérsékelten tud támogatni, és még fogalmad sincs, hogy hogyan lesz pénzed felépíteni az életedet mondjuk jó esetben egy 150-200 nettós fizetésből (ha lesz állandó munkád).

Igazából nem érzem lehetetlennek egzisztenciát kiépíteni még itthon sem, de egy pályakezdés előtt álló fiatalnak ez egy hatalmas falatnak tűnik. Nem is azért mennek ki sokan külföldre, hanem mert nem 40-50 éves korukra, rossz munkahelyekkel akarják elérni a kiteljesedést.

2016. aug. 28. 20:23
 23/26 anonim ***** válasza:

Nyugi, majd hozzászoksz és 50-60 év körül beletörődsz.

Én addig is tanulok folyamatosan valami újat és alkalmazkodok azokhoz a területekhez, amikben pénz is van, de érdekesek is maradnak számomra.

Az első diplomám már megvan és a 4 tervezett szakmából/képesítésből is a második vége felé járok.

Most azon gondolkodom a legtöbbet, hogy mi legyen a második diplomám, ami nemcsak kihívást jelentene és érdekes terület ölelne fel, hanem olyan munkakörbe juttathat, amiben bőven van pénz és én határozom meg mikor van kedvem dolgozni.

2016. okt. 9. 12:05
 24/26 anonim válasza:
Sehogy. Fogod magad, és nekiállsz keményen dolgozni, ismerkedni, kinyílni a világ és a lehetőségek felé, és hamarosan rád kacsint a szerencse.
2017. febr. 26. 10:31
 25/26 anonim ***** válasza:
Hallottam olyat is, hogy érezd magad méltónak pl házra, autóra, párkapcsolatra; és már most érezd magadénak, ne így gondolkodj róla tárgyak esetében, a párkapcsolat nem tárgy, ott csak méltónak kell magadat érezned rá; na szóval, hogy ne úgy gondolj rá, hogy "remélem, hogy majd lesz nekem", hanem már érezd a magadénak, hogy már most a tiéd. Ez az egyik verzió, hallottam olyat is, hogy kérd, és megadatik, ez egy másik verzió, és van egy harmadik, amelyik azt mondja, hogy mondj le róla, és akkor érkezik meg. Gondolom, hogyha már nem görcsölsz rajta, akkor. Ilyesmi:) Nem tudom, melyik a legjobb módszer:)
2017. márc. 11. 17:27
 26/26 anonim ***** válasza:
*Ja meg ez még kicsit ide tartozik, de nem annyira ide igazából, ha lejjebb adod az igényeidet, nem tudsz akkorát csalódni. Szóval pl egy elvárást, hogy nem kell akkora luxus-fényűzés; kényelmes legyen, otthonos legyen, meghitt legyen, de azért amúgy valamennyire nézzen ki szépen is egy házikó. Meg, szerelem terén; előbb-utóbb úgyis az utadba sodor valakit az élet, ha ezt "odafönt" leszületésed előtt beletervezted a sorsodba.
2017. márc. 11. 17:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!