Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell a melegeknek...

Miért kell a melegeknek felvonulniuk?

Figyelt kérdés
Én nem ítélem el őket, de ők örülnének ha a heterok csinálnák ezt? Szerintem nem. Engem nem érdekel ki melyik nem felé vonzódik de ők azért is a pofámba nyomják. Bocsánat ha bárkit megbántottam. Csak normális választ szeretnék ha lehet első kézből.

2016. aug. 17. 00:52
 1/4 anonim ***** válasza:
50%

Azért csinálják, hogy ne ítéljék el őket az emberek. Mi több, még olyan jogokat is ki szeretnének harcolni, mint férfi-férfi, illetve női-női házasság, valamint gyermekek örökbefogadása.

Nem fér a fejembe, hogy miért van szó "pofába nyomás"-ról. Ha nem érdekel a dolog, kapcsold el a tévét, kerüld el a felvonulást. Mellesleg nem értem, miért olyan megbotránkoztató sokak számára egy-egy szivárványszínű paróka vagy napszemüveg. Merthogy ezek a legdurvább dolgok, amiket egy felvonuláson látni vélek (illetve az az egy-két rózsaszín hajú díszpinty, akiket nem szeretnék minősíteni).

Mivel meleg vagyok, válaszolok a másik kérdésedre is. Felőlem aztán vonuljanak fel a heterók is, bár megmondom őszintén, nem lenne tiszta számomra, hogy ők miféle jogot szeretnének ezzel kiharcolni maguknak.

Én soha nem mennék el a felvonulásra, mert nem érzem szükségét, hogy összeházasodjak a jövendőbelimmel (az örökbefogadás nem volna rossz árvaságra jutott gyerekek szempontjából...), és a környezetemben még úgy is nagy tiszteletnek örvendek, hogy szinte mindenki tudja, hogy fordítva vagyok bekötve. A felvonulókkal nincs bajom, leszámítva a már említett díszpintyeket, akik nemcsak hogy büszkék önmagukra, de még mások pofájába is nyomják milyenségüket, mint a kisgyerek szájába a brokkolit. Csúnya dolog.

De azért az átlagember is több empátiát tanúsíthatna feléjük, mert legtöbbjük számára nagyon is fontos ez az ügy. Nem lenne szabad egyik félnek sem arrogánsan, obszcén módon hozzáállnia a másikhoz (sajnos mindkét fél részéről vannak ilyenek, és ez elfogadhatatlan).

Remélem, nem bántottalak meg fentebb semmivel. Legyen szép napod!

2016. aug. 17. 01:29
 2/4 anonim ***** válasza:
84%

Elöljáróban mondom, hogy nem vagyok a pride híve, hanem ez a fajta "se ellene, se mellette" helyen állok. Mert van mind jó és rossz oldala ennek az egész eseménynek..

Rossz oldala főként ez a része, amit te most felhoztál.

"DE"

Ez a fajta 'nem ítélem el őket DE.. már eleve rosszul kezdődik.

"de ők örülnének ha a heterok csinálnák ezt?" + "DE ők azért is a pofámba nyomják"

Már bocsánat, de a heterók is a pofámba nyomják akármerre járok-kelek, hogy szabályos szexuális jelenségeket tudnak generálni; már csak egy metrón is akár..amikor már a másik száját is 'kieszi', - nemtudok jobb szót mondani rá, elnézést - na azt mégjobban imádom :D ÉS ez nem csak a belvárosra jellemző!

Na ezek után én nem panaszkodnék a helyedbe, hogy ki kit lát naponta. Egyébként meg bírnám ha mindenki a saját maga dolgával foglalkozna, és nem másokat stírölne avagy kritizálna.. nem muszáj a prideot sem figyelemmel követni.. ha meg arra laksz? Nem nézel oda - meg is oldhatod hogy aznap ne menj ki a lakásból, ha már ez van. ha nem, akkor a többi duma millió indokkal.

Talán azért vonulnak, mert felvállalják teljes szívből, hogy azok - bátornak tartom őket. ÉS egyes emberek képtelenek elfogadni, mert ilyen csökönyösek..mások meg betegnek gondolják őket.

De ha már egyszer a fiú-fiú, lány-lány felállás távol van az olysokszor emlegetett "társadalmi normától" így legalább azon az egy alkalmon 'ENGEDD MEG' nekik. Ugye milyen nevetségesen hangzik? :DD

Egy szabad országban, világban élünk. Valahol még a prideon levő rendőr pali kezét is megkérte egy másik rendőrsrác.. emberek meg tapsoltak és gratuláltak nekik. Tény az is, hogy NEM Magyarországon volt..

Egyenlőség sajnos soha nem lesz :(

Na csak ennyi lenne. Kérlek más nézőpontokba is gondolj bele, próbáld néha ne a saját magad, hanem más helyébe képzelni magad.

És nem bántásnak / piszkálódásnak szántam. Remélem azért elolvasod.

2016. aug. 17. 01:30
 3/4 anonim ***** válasza:
84%

Pontosan egyetértek a 2-essel:

"Ők örülnének ha heterók csínálnák ezt?"

Ezt csináljátok, csak ez nektek természetes mi több, ez szinte van ahol elvárás, hogy heteróként nyílvános helyen csókolóztok, kéz a kézben járkáltok. Azt is mondom, hogy a társadalom eleve evidensnek veszi hogy valaki csak heteró lehet, mert jaj a melegek betegek, nem normálisak stb.. Szerencsére kevesebben gondolkodnak ma már így.

Szóval - annak ellenére hogy nem megyek itthon Pridera - fontos, hogy legyen felvonulás, mert különben teljesen tabu lenne az egész téma (így is az). Egyedül a Prideban az zavar, hogy teljesen átpolitizált és azzal, hogy egy oldal képviselői jelennek meg, akiket nem érdeklik a melegek, csak szavazatszerzés miatt vonulnak fel, ad politikai színezetet a dolognak, ami miatt nem rólunk fog szólni a felvonulás és én nem akarok a korrupt politikusokkal azonosulni.

Az, hogy a Prideon vannak feltűnőbb jelenségek, ez mindenhol máshol ugyanilyen.

Igen, ti mindennap a "pofámba nyomjátok" az utcán, a mediában, a köztereken hogy ti heterók vagytok, sőt ahogy mondtam ez részben evidens, hogy valaki csak heteró "lehet". A ti életetek egy végeláthatatlan felvonulás, csak nem annak nevezitek, ennyi a különbség.

2016. aug. 22. 12:26
 4/4 wwemort válasza:
A heterokat nem nyomják el mert ellentétes nemhez vonzódnak. Ígyhát nem kell felvonulniuk. "Azért is a pofámba nyomják" ez nevetséges.. Téged csak nagy valószinűségel zavar hogy az emberek másként viselkednek mint amit a környezet elvár (szerintem). Hetero vagyok félre ne érsd.
2016. nov. 4. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!