Mi lehet az oka annak, hogy a húgom ennyire rasszista?
Úgy gondoltam ebbe a kategóriába teszem a kérdést.
Szóval a húgomról lenne szó ő most 15 éves.
Kezdeném azzal vele kapcsolatban, hogy ő az a tipikus "menő" lány aki néha bunkó tud lenni de azért kedves is.
Az elmúlt kb 1 évben azt vettem észre rajta, hogy eléggé rasszista lett.
Állandóan szidja a migránsokat útszéli módon ha felmerül a téma ennek kapcsán. Itthon és az iskolába is szokta ezt csinálni.
Olyan gyűlölködő megjegyzéseket tesz rájuk, hogy csak na.
Egyszer azt mondta, hogy: (megpróbálom szó szerint idézni) "Ezeket a törölköző fejűeket a határon kellene agyonlőni"
De emellett gyakran zsidózik is. Őket is gyakran szidja.
Pl. egyszer a hatágú csillagra azt mondta, hogy :" ez azoknak a zsidó ge**knek a csillaga"
Kb ennyi róla, az elmúlt egy évben vettem ezt észre rajta.
Mit csináljak, hogy ne gyűlölje a migránsokat és zsidókat?
A kérdés nem kamu! Tényleg ezt csinálja.
Mi lehet ennek az oka?
19/F
Ne aggódj, 15 évesen még senkinek sincsenek kiforrott politikai nézetei. Ahhoz fel kell nőni minden értelemben, és ez alatt nem a 18 éves kort értem, hanem az önálló életet, végzettséget, munkatapasztalatot, párkapcsolatot, felelősségvállalást.
Tinikorban ez a gyűlölet nem jelent semmit, inkább csak keresi a helyét, próbál egy szubkultúrába beilleszkedni, valamivel azonosulni más valamitől meg elhatárolódni. Nem hiszem hogy erős ez a kötődés, gondolom még életében nem találkozott és beszélgetett egyetlen migránssal sem, azt látja, ami a tv-ben megy, nincsenek saját tapasztalatai...
Ezzel semmit sem tudsz kezdeni, az idő majd megoldja.
27/N
Nyilván divatból teszi. Mert ez a "menő"...
A rasszista témához. Mindenkinek joga van a saját véleménynyilvánításhoz. Személy szerint én is utálom a migránsokat. Sőt, még azzal az érvvel is egyet értek, hogy a migránsokat a határnál, ha figyelmeztetések után is, de aki átakar szökni, azt agyonlőni. Ez van. Van aki rasszista, van aki nem.
Még valami. Miért gondolja mindenki, hogy a rasszizmus egyoldallú? Szerintem a muszlimoknak is megvan a maguk véleménye a magunkfajta fehérekről, sőt megkockáztatom, még durvább, mint a mi véleményünk.
Valószínűleg a baráti társasága ilyen és alkalmazkodik. Gondolom alaposan nem nézett utána 15 évesen, mert még a felnőttek többsége is csak egyoldalúan tud tájékozódni minden hírrel kapcsolatban.
És az a helyzet, ha elfogadáspárti vagy, akkor bizony őt is el kell így fogadnod.
#16: " Az elfogadás azt jelenti, hogy elfogadjuk a másik létezését, hagyjuk élni, nem bántjuk. Nem azt, hogy mások gyűlőlködésére bólogatunk."
Az a helyzet, hogy ha valaki valóban elfogadó és nem csak előadja, akkor bizony arra is bólogatnia kell. Emberi jog a szabad gondolkodáshoz való jog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!