Na pont erről beszéltem :)
"Tegyünk azért különbséget fajgyűlölő és rasszista között."
- Nem ne tegyünk, a magyar nyelvben pont ugyanazt jelenti a kettő. A rasszizmus idegen eredetű szó, egy vagy több rasszal szembeni előítéletekre utal. A fajgyűlölet ugyanezt jelenti, bár hibásan szóhasználaton alapul és mellőzendő szó. Ugyanis faj pl. a ló, az ember, a teve meg a cickány, de a fehér meg a néger ember nem. Azok rasszok. A "fajgyűlölő" kifejezés a "faj" szót régebbi, ma már kevésbé használt, "típus, változat" értelmében használja.
"A fehér kultúra életképesebb, jobban alkalmazkodik a társadalmi normákhoz, képes széles körben beilleszkedni és megteremteni a fennmaradásához szükséges értékeket. A cigány elutasítja a társadalmi normákat (pl. üvöltözik a buszon, hiányos ruházatban mászkál az utcán, koszos, nem tartja rendben a környezetét) bűnözésre hajlamos (csak nézz be egy börtönbe, nagy része cigány) stb. Szóval igen, én rasszista vagyok de ez nem jelenti azt, hogy nem közösködöm cigányokkal."
- Hő. Fehér kultúra nincs. Van spanyol, meg olasz, meg német kultúra. Van magyar, meg bolgár, meg szerb, meg gambiai meg indiai kultúra, meg ezeknek még vannak alegységeik, de fehér kultúra az nincs. Ezt talán szögezzük le. Az emberi társadalom nem rasszok alapján, hanem a történelmi múlt alapján szerveződik.
De ez még hagyján. Megjegyezném, hogy az "életképes kultúra" egy náci fajelméleti találmány. Azon a meggyőződésen alapul, hogy egyes kultúrák erősek, ennél fogva joguk van más, gyengébb, az életet kevésbé megérdemlő kultúrákat elpusztítaniuk. Ha ezt gondolod semmi baj, csak akkor nem árt elfogadni, hogy a magyar sem egy különösebben életképes kultúra ebből a nézőpontból, mert kb. mindent elbuktunk a történelmünk folyamán amit lehetett, és mivel ezt nem tudtuk a saját erőnkből megakadályozni, meg is érdemeltük.
Még szerencse, hogy ez nem így van. Ugyanis minden kultúra önmagában érték, a saját nyelvével, egyedi világlátásával, művészetével, szabályaival. Nem kell egyetérteni ezekkel a szabályokkal, de azt el lehet - gondolom - fogadni, hogy mások mást tartanak helyesnek. Egy idegen kultúrát nem lehet kívülről megítélni - jobban mondva lehet, csak értelmetlen.
Tovább: A cigány kultúra nem üvöltözik a buszon, nem szegi meg a társadalmi normákat, nem lopja a napot, stb. Egyes cigány emberek tesznek így. A rasszizmus / fajgyűlölet pont azért logikátlan meggyőződés, mert az egyéni személyes negatív tapasztalatokat vagy hiedelmeket vetíti rá egy egész csoport minden tagjára. Gondolom amikor egy hétköznapi, nem cigány, ordítozó, részeg tróger beléd köt az utcán, akkor nem arra gondolsz, hogy "ezek a rohadt magyarok. isznak aztán itt duhajkodnak az utcán". Pedig a logikád alapján ez lenne a helyes. Nem mondod azt, hogy: "a magyarok gyökerek, de nem utálom őket, vannak normális magyar ismerőseim is".
Az a helyzet, hogy cigány kultúra helyzete nem irigylésre méltó. Egyszer majd próbálj meg mondjuk Londonban élni 1-2 évet, hidd el, fel fog tűnni, hogy te kint idegen vagy. Rohadtul az orrod alá fogják dörgölni (óó, nem kimondva) elég sok helyen. Akkor esetleg jobban belelátsz majd abba, mennyire egyszerű egy olyan társadalom elvárásaihoz alkalmazkodni, ahol már eleve szükségtelennek tartanak.
Én csak annyit írok hogy, amelyik cigány nem tud emberhez méltóan viselkedni, az húzzon máshová.
Ismertem normális jófej cigókat akik viszonylag jól tanultak, nem loptak, nem keresték a bajt, lehetett velük beszélgetni szinte bármiről és ezért az igazi goromba, bűnöző kinézetű cigányok, lenézték bántották őket.
Magyarkodó cigánynak hívták őket stb.
Nem értem. Köztük számkivetett, az aki normálisan viselkedik és nem egy gyűlölni való rosszindulatú féreg???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!