na azért ez már...
némelyek annyira nincsenek tisztába ezzel a szóval...
a rasszista szó a 'rassz' szóból ered. ez nem azt jelenti hogy aki rasszista az utál egy v több másik rasszt, hanem azt hogy különbséget tesz köztük!! ez nem feltétlen negatív! pl pár éve bejött ez a szó a köztudatba mindenki ezt használta/használja, a média felkapta mindenki ezzel dobálózótt. csomó ember félt hogy majd le rasszistázzák, ezért inkább megpróbálja az ellentétét. lsd.: volt egy cigány osztálytársam és a tanár félt h azt fogják mondani h rasszista ezért elkezdett vele kivételezni, jobb jegyeket kapott, elnézett neki mindent,mindig igaza volt stb... tehát ezzel a viselkedéssek ő is rasszista lett! mivel ugye kiemelte a cigányt a többiek közül...
remélem érthető
"Én nem válaszolnék ilyen hosszan kedves előző hozzászóló, csak kérdeznék valamit. Nem tudom Budapesti vagy e vagy sem, de remélem jártál már szerény fővárosunkban.
Mikor láttál te mondjuk metrón vagy buszon úgy utazni 2-3 cigányt hogy nem csináltak vmi kivetnivalót?"
Több alkalommal. Most boldog vagy? :D
Sőt megfordítom, láttál már te tömegközlekedésen olyan cigányt akinek mondjuk szerszám volt a kezében, vagy munkásruhában volt mert jött haza melóból. Biztosan volt már ilyen, mert van köztük rendes ember is.
- A válaszom igen, mint azt meg is válaszoltad magadnak.
De ha szerinted nem gyakoribb az amikor üvöltöznek, kötözködnek meg trágárul viselkednek akkor te egy értelmiségi ember vagy aki még csak TV-ben SEM látott cigányt. Könnyű úgy szeretni őket ha nem érintkezel velük napi szinten én amondó vagyok.
- Élvezettel szemlélem, ahogyan az "értelmiségi" kifejezést gyakorlatilag szitokszóként használod (a.k.a. a tudatlan, puhány, a keménytökű, igazzy valóságban élő emberektől elrugaszkodott holdkóros szinonimájaként). Ez olyan ari. Az, hogy egy csoport tagjai között jelentős arányban fordulnak elő a társadalom perifériájára került (akár szándékosan, akár önhibájukon kívül) emberek, értsd: nincstelenek, tévelygők, csövesek, bűnözésből élők, stb. Nem jelenti azt, hogy az adott csoport inheresen rossz. Ezt alkalmasint nehéz lehet felfogni, ezért mondanék egy egyszerű példát. Attól, hogy a melegben álló kólás flakonok 90%-a rád fröccsen ha megnyitod, a kóla még nem lesz szar. Vili?
"Ne legyél kérlek olyan mint a sok fehérgalléros fajvédő politikus akik a milliós házukban élnek és sosem találkoztak még cigóval."
- Védeni azt lehet, ami támadnak, szívem. Akkor most mi is van? A mondat többi részét nem kívánnám kommentálni, csak ez a langyos paradoxon ragadta meg a figyelmem.
"Az összes ilyen liberális majmot aki azt mondja, hogy nincs különbség magyar és cigány között úgy általánosságban, azt elküldeném Borsodba egy szép kis wellness hétvégére vmi cigány településre. 1 órát nem bírnál ki ott!"
- Örömmel látom, hogy nem csak értelmiségi státuszommal és azzal a ténnyel vagy tisztában, hogy még TV-ben sem láttam cigányt, de látom azzal is hol (ill. hol nem) élek, valamint generále, fizikai és mentális képességeimet is behatóan ismered. Kikerülhetetlen mentális képességeidtől egy vizelettócsában kuporogva remegek. E mellett remélem felfogod, hogy a "menjél oda, egy percig se húznád!" felhívások nem szolgálnak érvként egy vitában, még akkor sem, ha Te történetesen egy borsodi cigány település magányos fehér túlélője vagy, aki éjjel gázmaszkban és shotgunnal jár a kisközértbe zsemléért meg medvesajtért, évek oda dacolva a vérszomjas helyi cigányhordákkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!